3 קונפליקטים

3 קונפליקטים

חברים יקרים,
בזמן האחרון מתנפצים לי הרבה מיתוסים על אהבה, על אמון בבני אדם. על מקור ומושא האהבה.

יש לי 3 קונפליקטים שטרם הצלחתי להבין אותם או להבין מה אני חושב עליהם.
הם בעיני היינו הך ואני לא מצליח לעשות הפרדה לוגית בינהם. אשמח אם מישהו רוצה להסביר לי את ההבדל בינהם.

1) כשאני מרגיש כאב על פרידה מהאקס
האם אני מרחם על עצמי ----או---- מתגעגע אליו

2) כששינוי בי הוא תנאי הכרחי כדי להמשיך את המערכת יחסים
איך אני יכול להבין אם משתנה בשביל עצמי --- או ---- בשבילנו --- או בשבילו

3) כשאני מבין שאני אוהב את האקס/הבן-זוג.
איך אפשר להבחין ולהפריד. האם אני אוהב אותו --- או --- את התחושה שנתן לי בדמות וביופי שלו?

תודה על העזרה
אפילו ברמה של איך להבחין בין הדברים?

בילי79

New member
היי מוכרחים

האמת שתשובות בשבילך אין לי.
נזכרתי בשיר הזה שמזמן לא יצא לי לשמוע

לאורה101

New member
בוקר טוב מוכרחים

מה קורה?
אנסה לענות לך כמיטב הבנתי, אבל זה לא אומר שאתה צריך לקבל את זה, אחרי הכל זו דעתי הפרטית.
1. גם וגם. הפרידה היא עסק עצוב לשני הצדדים וגם היא היה ברור לשני הצדדים שזה הדבר הנכון לעשות תמיד יש צער על הזמנים שלא יחזרו, על מה שהיה על הטוב ונגמר, על עזיבת מישהו שהיה משמעותי בחיים במשך זמן רב.
אז כואב לך על עצמך ואתה גם מתגעגע אליו, זה לא סותר אחד את השני. יתכן גם שאתה מתגעגע לסוג היחסים הקרוב שהיה לכם.
2. באופן מוחלט, אתה רוצה לעשות זאת בשבילו, כדי להתאים את עצמך למה שמתאים לו על מנת שיחזור אליך, למה שהוא רוצה. זה אמנם גם קצת קצת בשבילך כדי שהקשר יחזור למה שהיה.
אל תשתנה עבור אף אחד אחר א ל א רק עבור עצמך. אם משהו מפריע לך בעצמך, באישיות שלך מספיק כדי לעורר שינוי, אז תעשה את השינוי. אבל לא כדי להתאים את עצמך עבור מישהו אחר או עבור מערכת יחסים כלשהי. אם אכן תעשה זאץ ואפילו אם זה יצליח לך ותחזרו להיות יחד אתה בסופו של דבר תשנא אותו על כך שנאלצת לוותר על עצמך עבורו, וגם תשנא את עצמך על שנכנעת ללחץ חיצוני. זה הרסני.
3. התחושה שהאקס נתן לך, את דמותו, את היופי שלו, אתה לא יכול להפריד ממנו. זה חלק ממנו וכשאתה אוהב מישהו אתה אוהב את כולו גם את החלקים הפחות טובים שלו. גם אם הוא מעצבן אותך לפעמים, גם אם רבים לפעמים. יש וויתורים ביחסים זה ברור אבל לא וויתורים עקרוניים. אני נשואה 28 שנים ועוד שנתיים הכרנו לפני החתונה כך שאני יודעת קצת על זה.
אין כל כל אפשרות להםריד בין האדם לבין איך הוא גורם לך להרגיש בנוכחותו כח זנ קשור ביחד, אבל זה לא אומר שמישהו אחר לא יכול לגרום לך להרגיש ככה או אולי אפילו יותר טוב.
אני מבינה שאתה מבולבל וקשה לך לשחרר ולהיפרד ממשהו שאתה מאמין שהיה טוב כל כך, אבל בכל זאת זה לא היה הכי טוב שאפשר כי עובדה שנפרדתם וחזרתם ושוב נפרדתם ואתה הרגשת שאתה מוותר על עצמך עבורו. בראייה לאחור תמיד זוכרים רק את הטוב, רק את הוורוד, לכן קוראים לזה נוסטלגיה, זה תכונה בסיסית אצל בני האדם בקשר להכל, לביה"ס, לצבא, למשפחה וכו'.
תיזכר בדברים שלא היו טובים, בחיכוכים, בכעס שלך על שביקש ממך לשלם לו שכ"ד כשאתם במערכת יחסים וכו'.
מקווה שתמצא את הדרך הנכונה עבורך,יקר.

המון תודה על הקשה ועל הזכרון של המקרה

מה שקרה הוא שנתקלתי בידידה שמאוד מאוד קפדנית לכסף.
ברמה שנראת לי קיצונית.

אני מתייסר שהיא כנראה מהווה עבורי מראה לאיך שהוא תפס אותי.

בא לי להשתנות. אבל לא לרמה שהוא רוצה. אלא לעגל פינות.
אני חושב שכבר השתנתי מאז שנפרדנו.

לכן מרגיש לי שאני יכול להיות טוב יותר במערכת יחסים הזו, לפחות מהצד שלי.
מה שכן - אני חושב שזה חיובי שרציתי להשתנות גם כדי לשקם איתו.

הייתי רוצה שהוא יידע זאת שוב. שספציפית המראה שקבלתי בחודשיים האחרונים שינו עוד.

אבל כנראה שזה לא משנה.

השאלות ששאלתי אמורות לעזור לי להבין איך לשחרר אובססיביות לגביו?

Gali04

New member
אם הייתי עונה הייתי כותבת בדיוק את אותו הדבר

למעלה