3 שאלות, אבודה בארץ אנדומטריוזיס

naama3005

New member
3 שאלות, אבודה בארץ אנדומטריוזיס

אני בשלב עם חשד לאדנומיוזיס ואדנו', הרופא הפנה אותי לאולטראסאונד תלת מימד של האגן, הרחם השחלות...
ועכשיו השאלות-
1. יש לי אקטרופיון גדול על צוואר הרחם (אקטורפיון נדידה של רירית הרחם לצוואר) נשלחתי לפאפ ועשיתי. אבל מעניין אותי אם למישהי יש מושג/ניסיון אם זה קשור לאנדו'
אם זה גם סימפטום. כי הרי אנדו' זה נדידת של תאים של רירית הרחם. לא?
2. שאלה טיפשית אבל מוכרחה לשאול, אנדומטריוזיס יכול להחמיר עם הזמן גם עם טיפול תרופתי/הריון. לפני שנתיים כבר חשדנו, אבל הריתי וילדתי וחזרתי למניעה, ומשום מה בזמן האחרון הסימפטומים החמירו.
3. מישהי ממליצה על ד"ר חמני מהר הצופים? מכירה, שמעה?

simba1231

New member
תשובה וחצי

היי,
לגבי השאלה הראשונה אין לי מושג ולגבי השניה לדעתי יכול להחמיר גם עם טיפול תרופתי/ הריון (קראתי שאומנם אצל הרוב המצב משתפר בהריון אבל במקרים מסוימים מחמיר.
לגבי ד"ר חמני, פגשתי אותו פעם אחת דווקא בהקשר של הפלה והוא מקסים ומקצועי מאוד. מהניסיון המועט שלי באותה פגישה, אבל גם ממה ששמעתי עליו מרופאים אחרים, שמעתי רק דברים טובים :)

שמיץ1

New member
תשובות

1. לא ממש בקיאה בנושא, אבל הבנתי שאקטרופיון היא תופעה נורמלית בקרב נשים צעירות, נשים בהריון ונשים שנוטלות גלולות. הוא נובע בין היתר מעליה ברמות האסטרוגן. כידוע, אנדו' היא מחלה שמזוהה עם עודף אסטרוגן, וייתכן שזה הקשר בין השניים. האם את מקבלת טיפול תרופתי לאנדו'? דיכוי הורמונלי כלשהו?
&nbsp
2. אנדו' יכול בהחלט להחמיר גם במהלך טיפול תרופתי וגם במהלך הריון. הדיכוי התרופתי הוא לא 100% ועדיין יש לאנדו' סיכוי להתפשט. במהלך הריון רוב הנשים מרגישות שיפור בתסמינים, אך נתקלתי בנשים שסיפרו על כך שהמשיכו לסבול מכאבי האנדו' כל תקופת ההריון.
&nbsp
3. הוא מוכר כאן בפורום ומומלץ ע"י רבות. את יכולה להשתמש בחיפוש ולראות.

למעלה