1."קנקן זפות" הוא כינוי לאדם - א)מכוער ב)בעל זיכרון טוב ג)איכותי ג)צעיר שאלות בנושא אנלוגיות: למי שלא מכיר את הנושא - בשאלה מופיע זוג מילים, צריך למצוא את היחס הקיים בין המשמעויות של המילים האלה ולבחור מבין התשובות את זוג המילים שהיחס ביניהן הוא הדומה ביותר ליחס שמצאנו. לדוגמא: מטוס:שדה תעופה זה כמו אוטובוס:תחנה מרכזית אבל צריך לשים לב שהסדר משנה! מטוס:שדה תעופה זה לא כמו תחנה מרכזית:אוטובוס ולשאלות: 2.טוב :רע א)נעים : נחמד ב)אפור : לבן ג)ים :יבשה ד)מופנם :אקסטרוברטי 3.ראיה :עיניים א)קריאה :משקפיים ב)שמיעה :אוזניים ג)כתיבה :עיפרון ד)רגליים :בעיטה תענו בזמנכם החופשי
לדעתי התשובה היא "איכותי", מכיוון שקנקן זפות, כלומר שמרחו אותו בזפת הוא קנקן טוב מכיוון שהנוזל שבתוכו לא מטפטף או נוזל... אני חושב שיש פה מסיח אסוציאטיבי למילה "מזופת" שהיא בעלת משמעות שלילית. אז...צדקתי?
וואו. הקונוטציה שלי לקנקן היא לפתגם ´אל תסתכל בקנקן...´, כלומר, קשור לצורה החיצונית, ובמילה זפות באמת יש משהו שלילי... לזיכרון טוב אף פעם לא הייתי מגיעה לבד, אבל זה נשמע נכון.
טוב:רע זה כמו מופנם:אקסטרוברטי (אקסטרוברטי = מוחצן , שחצנות וכו´) ראיה:עיניים זה כמו שמיעה:אוזניים (העיניים משרתות את חוש הראיה והאוזניים משרתות את חוש השמיעה). אני מתחיל ב15 לאוגוסט את הקורס ,וזו הפעם הראשונה שאני עושה את הבחינה (עולה לי"ב) , אז קחו את זה בקלות אם טעיתי