3 שאלות חשובות בנושא תזונה לפני ניתוח

3 שאלות חשובות בנושא תזונה לפני ניתוח

אני בן 45.

אובחן אצלי פוליפים מוגדלים מאוד באף פוליפים בצקתיים) ודלקת סינוסים כרונית, שמצטברת שם כנראה כבר שנים לא מעטות
והגיעו מים עד נפש...
יותר נכון, אני כבר לא יכול לנשום. 2 מומחים לאף אוזן גרון שהייתי אצלם הבהירו לי שחייב ניתוח שבו ככול הנראה ישולבו שני הדברים:
ניקוי סינוסים והסרת הפוליפים.

השאלות שלי הן כדלקמן:

1. כשניסיתי לברר אצל המומחים אף אחד לא ידע להגיד לי מה הסיבה האפשרית שיוצרת פוליפים, או יוצרת את הדלקת הכרונית בסינוסים שגורמים לפוליפים לבסוף.
האם מדובר במגורים בסביבה עירונית רבת זיהום ? אם כן מדוע לחלק מהאנשים יש ולחלק לא ? האם מדובר בנטייה תורשתית ? האם אפשר להצביע על מספר גורמים
אפשריים, כדי שלפחות אדע בהמשך חיי מימה להמנע/להתרחק כדי הפוליפים לא יחזרו על עצמם ?

2. האם המומחה יכול/ה להמליץ לי על מאכלים מסוימים, שאפשר לשלב בתפריט היומי או להרבות בהם שיש בהם תכונות אנטי דלקתיות, או כל דבר בתזונה או באורח החיים
שיאפשר להקל/לסייע בניקוי סינוסים כטיפול מונע או כטיפול שוטף גם אחרי הניתוח.
(האם בתזונה שלנו אין מאכלים המכילים חומרי "ניקוי וחיטוי" טבעיים לגוף שיכולים להגיע גם למקומות האלה, ולמנוע או להלחם כראוי בדלקות סינוסים מעין אלה ) ?

3. כמה זמן לוקח להחלים מניתוח כזה, ומה הדרך הטובה ביותר לעזור לגוף להחלים מבחינת תזונה ?

תודה גדולה מראש

ladybug6

New member
היי מגדירמחדש

אני חושבת שהתבלבלת בפורום, זה לא פורום ייעוץ בנושאי בריאות, אני ממליצה לך לפנות לפורום המתאים ולכתוב שם את השאלות.
בהצלחה

ממש לא התבלבלתי יש סיבה טובה למה שאלתי גם כאן

זה פורום תזונה צמחונית וטבעונית.
ואני לא רק חושב - למעשה אני בטוח - שלאנשים שמבינים בתזונה נכונה ובריאה הרבה יותר יש מה להגיד או לייעץ
בנושא ניקוי דלקות מהגוף.
בסופו של דבר הגוף אמור לרפא את עצמו. נכון ? והמשפט: "יהיו מזונותייך תרופותייך" מוכר לכם היטב ולמעשה הוא המוטו שלכם.
ולכן אני בטוח שיש לאנשים שמקפידים על תזונה צמחונית וטבעונית בריאה את הידע או לפחות את היכולת להצביע על המקומות שבהם אוכל להמשיך לברר
אודות אותם מאכלים בתזונה שמעודדים מלחמה בדלקות ובזיהומים בגוף.

זה בדיוק הפורום שיש לו מה להגיד בנדון ! מהצד הצמחוני הבריא כמובן

ladybug6

New member
השאלה הראשונה שלך רפואית לגמרי

השאלות השניה והשלישית צריכות להיות מופנות לאיש מקצוע (בפורום אין אנשי מקצוע/מומחים בנושא רפואה או תזונה).
אני במקומך לא הייתי מסתמכת על תשובות של אנשים זרים באינטרנט אלא פונה לאיש מקצוע עם נסיון וידע בתחום שרלוונטי לי.

ella100

New member
בתור תובנות כלליות,יש עוד כיוונים שאני הייתי

בודקת-אבל,אתה צריך להפנים שכמו שהליידי ציינה, כאן אין הכוונה ליעוץ רפואי.

גם אם יש רעיונות/כיונים,בן כמה אתה?אולי קטין?

איך אתה רוצה שמישהו יקח אחריות בפורום באינטרנט,
כשאתה כותב שאתה כבר לא יכול לנשום.

מסתכנת ועונה חלקית

לסוגיית מערכת הנשימה וריריות מודלקות
לרפואה הסינית יש מענה מפתיע ביעילותו. פגשתי מקרים לא מעטים של הטבה משמעותית ביותר.
אבל!
חובה לבדוק היטב מיהו המטפל, מה הכשרתו, כמה שנים הוא עובד והיכן, כמה שנים למד והיכן ובאלו מצבים טיפל- קרי ממי קיבלת המלצה ומה היתה מורכבות המצב.
זאת ועוד, מטפל שפוסל כל הבט של רפואה מערבית פסול בעיני. ברמה החוקית אין למטפל ברפואה משלימה אישור וזה לא בתחום האחריות המקצועית שלו לשלול או להורות על הפסקת טיפול כלשהו אלא אם הוא חובש כובע כפול כלומר גם ד"ר לרפואה.
מה כן? אם הטיפול יעיל ניתן ואף מומלץ להגיע להערכת מצב חוזרת אצל הרופא המטפל ולדון באפשרויות הרלוונטיות למה שהתחדש.
דווקא בתחום הרפואה הסינית יש יותר מד"ר לרפואה אחד שלמד גם אותה ויש יותר ממטפל אחד שעובד בשילוב עם הרפואה המערבית.

אם תרשום אזור בארץ תוכל לקבל המלצות . רפואה סינית כוללת הרבה פעמים גם דיקור וגם הנחיות תזונתיות.

בהצלחה

למעלה