3 שאלות חשובות על כאב וסיבולת אצל ספורטאים

dani551

New member
3 שאלות חשובות על כאב וסיבולת אצל ספורטאים

. כיצד ניתן להתגבר על מעצור "הכאב" בכל אימון או הפעלת שרירים בספורט. כי תמיד מגיע שלב שבו זה מתחיל לכאוב (אצלי זה קורה מאוד מהר), ואמרו לי פעם שאם מתעקשים להמשיך באימון כשהשרירים כואבים זה מסוכן כי הגוף מפריש חומר שעלול להרוס את רקמת השריר, האם זה נכון ? 2. האם ספורטאים מקצועיים, כאלה שזה המקצוע/היעוד שלהם בחיים, הם אנשים שנולדו מטבעם עם סיבולת כאב גובהה יותר משאר בני האדם ? או שהם בדיוק כמוני וכמו כל אחד אחר, ומדובר רק באופי חזר ועקשן ונחוש יותר ? אני רוצה לדעת ברמה העקרונית, האם יש באמת אנשים שפשוט קיבלו מתנה של יכולת ספיגת כאב, או נקרא לזה יכולת התעלמות מכאבים - גובהה יותר מאנשים אחרים, או שכל אחד יכול להגיע לאותם הישלגים לא משנה מה נתוני היסוד שלו, והכול רק עניין של אופי ? 3. האם יש משהו שאני יכול להוסיף לבתזונה בחומרים כלשהם שיעזרו לי לטווח ארוך לא לסבול מכאבים שמתפתחים בשרירים באימונים ? תודה מראש

dani551

New member
כשאני מדבר על כאב אני מתכוון לדבר מאוד פשוט

תתחיל להרים משקולת ותגיע עד לשלב בו אינך יכול להרים יותר (נגיד אתה יכול לעשות 4 סטים...)ותנסה לכפות על עצמך לעשות יותר מהמקסימום שאתה יכול בשלב זה של הכושר שלך. תדחוף את עצמך לנסות יותר ויותר....מעבר לסף היכולת שלך. תתחיל להרגיש שהשרירים כואבים לך ומסרבים לשתף פעולה. נכון ? על הכאבים האלה אני מדבר. ככול שתנסה יותר ויותר הם ילכו ויתגברו. ואני עדיין תוהה לגבי השאלה שלי, כי אתה אמרת לכאורה (ככה הבנתי) 2 דברים סותרים. אמרת שספורטאים הם אנשים שנולדו עם סף סיבולת גבוה יותר מאחרים כלומר עם תורשה יחודית (?) ומצד שני היה נדמה לי שכתבת שמדובר רק באמבציה גבוהה יותר משל רוב בני האדם שדוחפת אותם להעלות את סף הסיבולת לכאבים.??? זה קצת נראה לי בעייתי.... אמביציה גובהה יכול לדחוף את סף הסיבולת לכאבים למעלה ? אם אני אהיה עם אמביצה אדירה באופן לא נורמאלי לדבר מסוים - זה יעלה לי את סף הכאב ? זה יעזור לי לסבול כאבי שרירים יותר מהרגיל כדי להתאמן יותר ויותר ? מסופקני ?

הר ניר29

New member
אני

אני עדיין לא אמרתי כלום... אני מנסה להבין מאיפה נקודת המבט הזו של כאב = אימון מוצלח... ממש לא. 1. התופעה של חוסר יכולת לפתח כוח מלווה התחושת קושי/ מאמץ ולעיתים בחוסר נוחות מסויימת. *מאחר כאב הוא דבר סובייקטיבי, יתכן שחלק מהאנשים מגדירים אותו ככאב ברור. 2. אין צורך, יתרה מכך לא ממולץ להגיע לכשל בכל אימון התנגדות. 3. יכולות של ספורטאים להתמודד עם שגרת אימונים ועומסים גבוהים כנראה מגובה ביכולות גנטיות עדיפות. קשה לומר מהי ההפשעה הסביבתית או מהי חלקה של התנהגות נרכשת, אולם בוודאי שגרת אימונים סזיפית לאורך שנים מצריכה יכולות התמדה והתמודדות שאינן מאפיינות אוכלוסיה "ממוצעת". *נקודת ההתיחסות שלך לעולם הספורט אינה מתאימה לדעתי, אין צורך לחשוב "מדוע הם יכולים ואני לא..." אכן חשיפה לאימונים גם שאל אדם ממוצע משפרת את יכולת ההתמודדות שלו, פיזיולוגית ומנטלית עם העומסים. אולם, העומסים שהמתאמן הממוצע נחשף אליהם אינם רלוונטים להשוואה מול עולם הספורט המקצועי. שוב אציין שיתכן והעומסים שאתה חווה באימון אינם מתאימים, אם אלו גורמים לך תחושת כאב ואי נוחות משמעותית עליך לשנות את העומסים. אימונים גופניים לאדם מהשורה צריכים להוות בסיס לשמירה כל כושרים גופנים/ הנאה/ עמידה באתגרים ועוד.... מקום של כאב מובהק או אי נוחות שעלולים להניא מביצוע פעילות גופנית אינם צריכים להיות חלק מהחוויות שלך, לכן אם כך הדבר, יש להתאים את העומסים מחדש בהתאם למסגרת המטרות שלך. 3. יתכנו שינויים תזונתיים שעשויים לתת לך "יכולות" משופרות להתמודד עם עומסי אימון, ספק אם כאלו שיגרמו לך להרגיש פחות כאבים (בעבור אותו % עומס). אם אתה מחפש גם תשובות בנוגע לתזונה עלייך להתייעץ עם אנשי מקצוע, קרי תזונאים קלינים שעברו הכשרה לתזונה באימון גופני. שאלות... האם את תוכנית האימונים שלך ערך איש מקצוע? האם העומסים שאתה נחשף אליהם תואמים את מטרות האימון שלך? מדוע אתה מחפש "לסבול כאבי שרירים יותר מהרגיל כדי להתאמן יותר ויותר ? " בהצלחה איתי

oridoron77

New member
תשובות

ראשית, יש לציין שאני מסתמך על הנחת יסוד (מאין תחושה שיש לי), שאתה מדבר על סוג מסוים של כאב. 1. במצבי מאמץ, ישנה הרגשת אי נוחות שמתורגמת לכאב (יש יגידו שזה כאב הדומה לצריבה הוא בעירה באזור המקומי) . זה בסדר גמור, כיוון שכאב כשלעצמו היינו תחושה סובייקטיבית. בכל אופן, לא צריך להתבלבל. חומרים שהורסים שריר אינם מתקשרים להרגשה הזאת, אלא למשך זמן האימון. 2. ספורטאים מקצועיים\ספורטאי עלית, נולדו עם גנטיקה מאוד ספציפית לתחום שבו הם עוסקים, שמאפשרת להם להיות הכי טובים שם (מבנה גוף, מצב סיבי שריר בגוף וכו'...). לכל ספורטאי כזה צריך להיות אמביציה מאוד גדולה, כיוון שההשקעה הנדרשת כדי להיות הטוב ביותר הינה גדולה. האמביציה הזאת, נותנת להם להיות עם כוח סבל גדול יותר משל אחרים, מה שכולל גם נגיעה בסף מאמץ גבוהה יותר. אני אישית אינני מאמין שיש להם יכולת לקחת כאב מאדם רגיל, אלא פשוט שהם רוצים ומוכנים להשקיע יותר מאדם רגיל. אני גם לא זוכר שהנושא נחקר. 3. השאלה השלישית מחזירה אותי להתחלה. במידה והכאב שאתה מתאר הוא מה שאני חושב, אז אין דבר כזה (אולי משהו כמו קפאין, שמשפר כוח סבל). אם מדובר על כאב אחר, אז אשמח לפירוט. אורי

למעלה