3 שאלות לא קשורות -

• פותח הנושא j19
  • פורסם בתאריך

j19

New member
3 שאלות לא קשורות -

1. האם נכון שאסור למדוד לתינוק חום באוזן בגלל שתעלת האוזן שלו בנויה בצורה ישרה ולא מעוקלת כמו אצל מבוגר ולכן המד חום יכול לפגוע בתעלה זו? 2. האם נכון שכדאי לבדוק PKU אצל ילוד רק 48 שעות לאחר הלידה? 3. האם בחיסון הפטיטיס B יש כספית? ולמה הוא נמצא שם בעצם? האם אפשר לקנות חיסון באופן פרטי שלא מכיל את הכספית (בארה"ב)? תודה!!

תשובות לשאילות שונות

1. לא , זה לא נכון . ניתן למדוד חום באוזן תינוקות ללא חשש לפגיעה בתעלת השמע , בתנאי שנוהגים בזהירות , כפי שמקובל. יש אומנם שוני בזוית תעלת התינוק לעומת תעלת המבוגר, דבר שמחייב לפעמים ישור האפרכסת ( משיכה קלה כלפי מעלה)על מנת לקבל מדידה מדויקת יותר. ההסתייגויות כלפי מדידת חום באוזן אצל תינוקות מאוד קטנים ( מתחת לגיל 2-3 ח') נובעות מכך שהמדידה באוזן אינה מאוד מדויקת . טעות של 0.3-0.5 מעלות אינה קרטית בילד גדול, אך הדבר הוא כן משמעותי אם התינוק מאוד קטן. 2.בדיקת PKU כמו כן בדיקת תיפקוד בלוטת התריס ( שתיהן מתבצעות באופן שגרתי מאותן 4 טיפות דם הנלקחות מעקב הילוד )רצוי להלקח לא לפני 48 שעות וזאת בגלל שלפני גיל זה התוצאות אינן בעלות משמעות.במקרים יוצאי דופן ניתן להתפשר על 36 שבועות אך זאת פשרה ולא המומלץ. 3.החיסון נגד הפטיטיס B אינו מכיל כספית החל מ01/01/2003 . בכבוד דר' מילה ברק

j19

New member
ועוד שאלה -

מה דעתך על מד חום מיוחד למדידת חום מתחת לבית השחי? יותר מדוייק ממד חום אוזן? אני שוקלת לדחות את חיסון הפטיטיס בי. האם אם בעלי לא חולה במחלה, זה אומר שגם אני לא (כי אם הוא היה חולה הייתי נדבקת..), או שאי אפשר להגיע למסקנה שכזו? ומהם הסיכונים בדחיית החיסון הזה לילוד? תודה!!

דחית חיסון הפטיטיס B ועוד שאולה

לJ 19 שלום, מדידת חום בבית השכי דורשת יותר זמן 5-10 דקות . לא תמיד ניתן להחזיק תינוק או ילד ללא תנועה זמן כה ממושך. אם הצלחת , אז המדידה היא מדויקת . יש לקחת בחשבון בכל זאת פר של כ 0.3-0.5 מעלה בין המדדה בבית השכי למדידה בתוסיק אשר, מה לעשות נשארת ה "gold standard". העובדה שבעלך אינו נשאי של וירוס הפטיטיס B אינה מבטיחה כלום לגבי מצבך.רק בדיקת דם שלך בשאילה הספצפית לגבי הנשאות של הפטיטיס B יכולה לשלול או לאשר זאת. במה שנוגע לדחית החיסון, אם לא נתת את החיסון לאחר הלידה, על מנת למנוע את ההדבקות ממך במהלך הלידה, במידה ואת נושאת את הוירוס, אז אין מה למהר כעת . אפשר בהחלט לדחות , אך חשוב לחסן לפני שהילד מתחיל לבקר במסגרת אחרת כמו גן , מעון יחד עם ילדים אחרים. דר' מילה ברק

למעלה