3 שאלות על אורז

3 שאלות על אורז

האם אורז הוא מוצר בריאות שיכולה להיות לו השפעה חיובית על חולי צליאק? האם ככזה יש לו יתרון על תחליפים כגון כוסמת, בורגול ודומיהם? האם אורז פרסי אותנטי (בהנחה שאפשר היה להשיג כזה) עדיף על אורז ממקור אחר? תודה!
 
תשובות

מבחינת חולי צליאק, כל דבר שמכיל גלוטן הוא בעל השפעה שלילית על הבריאות. מכיוון שאורז אינו מכיל גלוטן, הוא לא מזיק. השפעה חיובית - לא יותר מכל מאכל אחר שאינו מכיל גלוטן. אין לו יתרון מיוחד על פני דגנים אחרים, ואגב בורגול עשוי מחיטה ואסור לחלוטין למי שיש לו צליאק. אורז פרסי "אותנטי"? האורז הפרסי בסופר הוא אורז פרסי לכל דבר ועניין, מקום הגידול הפיסי לא משנה את המין של האורז. ורק תוספת קטנה - בכל מקרה עדיף אורז מלא על אורז לבן מבחינת הערכים התזונתיים, אבל זה נכון גם למי שאין לו צליאק.
 

סביוני

New member
מזכיר לי שאלה שרציתי לשאול מזמן

קניתי קמח אורז במכולת סינית - אבקה לבנה וצחורה (לא קמח האורז האפרפר משהו הנמכר בחנויות הטבע). למישהו יש רעיון מה לעשות עם זה? איך לאפות? במה לשלבו?
 

עינית

New member
בכל מתכון בו יש שימוש בקמח

לדעתי לא כדאי להשתמש רק בקמח NG המוכר והמסובסד, שהוא בעצם קורנפלור נטו. בכל מאכל בו יש שימוש בקמח אפשר ורצוי להחליף חלק מן הקמחים לאלו שהינם יותר בריאים ומגוונים את הטעם. יש קמח חומוס, אורז, כוסמת, תפ"א - שאפשר להוסיף לפשטידות וקציצות. את הקמח מרמולייט תשאירו לעוגות ועוגיות, וגם אז אפשר להחליף קצת בקמח תפ"א ובאגוזים טחונים.
 
עינית האם יש לך רצפט ללא תפוחי אדמה

היי, עושה רושם שאת פה מאד בעניינים, בענייני אפייה. אני רוצה לעשות לחם באופה לחם, וקניתי קמחים שונים- תירס, חומוס וסויה, וכן שמרים, שאני מקווה שאפשר לתת לו, כי באבקת אפייה יש עמילן תפוחי אדמה... האם יש לך רצפט ללחם בסיסי, ללא קמח מרמורלייט- ואולי אפשר להכניס לתוכו אגוזים או שקדים טחונים- קניתי של שקדיה. תודה תודה. אשמח גם לקציצות ושניצל- לציפוי, כי השומשום לא נדבק לשניצל...בלי קמח. מה עדיף, חומוס? תודה, תלמה.
 

סביוני

New member
מתכון ללחם בלי מרכיב של תפו"א

למכונת לחם: בסך הכללי כמות הקמחים צריכה להגיע לשתי כוסות ושליש הכוס. ערבבי לך מה שאת רוצה מהם. קמח אורז יתן נופך "כבד" לבצק, אני אישית אוהב. כמו כן, אני שם במקרה כזה מעט יותר שמרים וסוכר, ללא מלח כלל, כדי לאפשר לבצק הזה שנחשב לכבד ובעייתי יחסית לתפיחה - לתפוח. האפייה: לשים בתבנית של אופה הלחם את החומרים הבאים לפי הסדר המצויין: 1) כוס מדידה ושליש הכוס - מים. 2) כף- 2כפות שמן זית 3) שלוש וחצי כוסות מדידה של תערובת הקמחים. 4) 1-2 ביצים (אני משתמש בביצה אחת תמיד) 5) 3-4 כפות סוכר 6) 2.5-3 כפות מדידה שמרית. אני בוחר בד"כ בתוכנית הבסיסית (שעתיים וחצי) 4) 3-3.5 שמרית
 
תודה רבה רבה ושאלה שוב../images/Emo140.gif

היי סביוני, תודה רבה על המתכון הזה, אין כמוך
. האם לשים שליש מהקמח עם אורז ותירס או עדיף להשתמש יותר בסויה? מי מהקמחים האלה נחשב לתופח יותר בקלות? מקווה שיצליח לי...תודה.
תלמה.
 

סביוני

New member
כל הקמחים כבדים

בגלל זה מעט הגדלתי את כמות השמרית והסוכר והחסרתי לחלוטין את המלח.
 

סביוני

New member
תיקון למידות

3-3.5 כפות שמרית 3.5 כוסות של קמח (עו תערובת קמחים)
 

עינית

New member
אפשר להוסיף צימוקים/שומשום/פרג

לכל סוכי הלחמים אפשר להוסיף חצי כוס אגוזים או גרעיני חמניות או שומשום או גרעיני דלעת. אפשר גם להוסיף עגבניות מיובשות ו/או עשבי תיבול ן/או זיתים וכו' וכו'
 
למעלה