3 שאלות קטנות

tafti8888

New member
3 שאלות קטנות

שלום
ברוצוני לדעת דבר כזה - אם שוק המטח מתחיל לעבוד בצורה רציפה מהבוקר של ניו-זילנד עד יום שישי בבוקר בארה"ב - אז זה אומר שצמד מטבעות (למשל יורו-דולר) מושפע מהרבה מקומות בעולם , נכון ? (לא רק באירופה אלא גם ביבשות אחרות שם הוא נסחר)

השאלה השנייה היא - איך אני יכולה לדעת לפי הגרף התקופתי של צמד מטבעות בגלל מה הייתה ירידה - בגלל עליית הדולר או בגלל ירידת היורו?
ושאלה אחרונה - אם יש צמד מטבעות - Usd/jpy -אז מה אני קונה בעצם ? דולר או YEN ? והאם אני אני חייבת לקנות בלונג דולר או שאני גם יכולה לקנות בשורט YEN (בהנחה שאני יודעת שהוא יירד)

KobeRider

New member
תשובות חלקיות

1. נכון, הוא מושפע מפעולות בכל השווקים בעולם. באופן טבעי, צמדים אקזוטיים יותר (כמו שקל:דולר למשל) רואים הרבה יותר ווליום בשעות הפעילות של אותה מדינה. יורו:דולר סחיר כל הזמן.

2. את לא יכולה לדעת. אפשר לבדוק את המטבע מול סל מטבעות, ולראות אם באופן ממוצע הוא עלה או ירד מול כולם. לדולר/יורו/ין יש אינדקסים מול סלי מטבעות.

3. את קונה את הראשון ומוכרת את השני. אם את קונה USD/JPY אז את מוכרת יינים וקונה בהם דולרים. אם תעשי שורט על הצמד הזה, אז זה הפוך: קנית יינים ומכרת איתם דולרים.

למעלה