3 שאלות

פילונה

New member
3 שאלות

שלום אני בת 27, אובחנתי בטרשת לפני יותר משנה לאחר התקף שני. אני לוקחת אוונקס וכשנה לא היה לי התקף. (טפו טפו טפו..) יש לי 3 שאלות: 1. האם יש מחקרים עדכניים בנושא יעילות האוונקס או חוסר יעילות לעומת תרופות מניעה אחרות בשוק? 2. מה אתה יכול לספר על התרופה החדשה המדוברת בשם אנטגירון (או משהו כזה? 3. בעניין שונה: לפני איבחון המחלה עבדתי בצורה אינטנסיבית ימים כלילות (ואהבתי את זה) בשנה האחרונה הורדתי הרבה מהעבודה בעקבות עייפות כרונית, הקפדתי על תזונה מאוזנת (פחות או יותר) והתחלתי לעשות ספורט. לאחרונה אני מרגישה הרבה יותר טוב פחות עייפה ואני מתלבטת אם לקחת על עצמי עבודה שהיא יותר אינטנסיבית, לא כמו פעם אבל הרבה יותר. לא סיפרתי במקום העבודה על מחלתי.. השאלה היא: האם יש איזה ידע לגבי היכולת או חוסר היכולת של חולים (שלא בהתקף) לעבוד בצורה אינטנסיבית? אני חוששת שאתחיל לעבוד ולא אעמוד בזה... תודה רבה

תגובות

1. אבונקס נמצא יעיל נגד מחלה התקפית. יש עבודות שמראות כי מתן אינטרפרון בטא בתדירות גבוהה יותר עשוי להיות יעיל יותר. עבודות אחרות מעלות ספק בכך. 2.אנטגרין הינה תרופה נסיונית אשר במחקרים ראשוניים הראתה שהיא עשויה להיות יעילה. לאחרונה נבחנה ב-2 מחקרים גדולים התוצאות עדיין לא פורסמו. יחד עם זאת התוצאות לאחר שנה ראשונה של מחקר מתוך שנתיים הוגשו לרשות האמריקאית לתרופות ומזון במטרה שתרופה תאושר שם לטיפול. ההחלטה צפויה להנתן תוך מס' חודשים. 3. אם ניתן לערוך שינוי הדרגתי ומבוקר תוכלי לדעת עד כמה את יכולה להגביר את מידת האינטנסיביות של העבודה מבלי שתהיי מותשת מידי

kukula5

New member
אינטרפרון בטא בתדירות גבוהה יותר

מאשר האבונקס?? או שהתכוונת לאבונקס?! אם לא: האם נערכים מחקרים לגבי הגדלת המינון או התדירות? העבודות שהעלו ספק בכך, הטילו ספק ביעילות או שהיו השפעות שליליות? תודה

תגובות

ישנם שלושה תכשירים של אינטרפרון בטא: אבונקס- ניתן פעם בשבוע, רביף - שלוש פעמים בשבוע ובטאפרון - כל יומיים. יש ונעשו גם מחקרים לגבי הגדלת המינון של התכשירים הללו. הספק אינו לגבי עצם היעילות אלא לגבי השאלה האם אכן יש תוספת יעילות עם הגברת תדירות ההזרקה.

למעלה