3 שעות נוספות של חוק סיעוד!?

zs1957

New member
3 שעות נוספות של חוק סיעוד!?

שלום רב חברים יקרים, נתבשרנו בפורם הזה וכן בעלון העמותה שנוספו עוד 3 שעות שבועיות לחוק לחולים שלנו. היום קבלתי את הנייר הרשמי של ביטוח לאומי הוסיפו לאמא שלי רק חצי שעה שבועית. כלומר יש לה היום 16 ש"ש במקום 15.5.ש"ש .מה קורה פה אני לא מבינה? קבלנו רק חצי שעה מתוך ה- 3 שעות שאושרו בכנסת. מה זה ביטוח לאומי מנכה שעות ? האם משהו יכול להסביר לי? האם יש לגרשון או לאסתר את החוק שניתן יהיה לראות בדיוק על מה מדובר? כל טוב, זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אנחנו עוד לא קיבלנו בכלל

שאלתי את העו"ס שלנו על ה-3 שעות האלו והיא אמרה שהיא עדיין לא יודעת על זה פרטים. כנראה שהזדרזו להודיע בתקשורת לפני שנערכו באמת לדבר. בכל אופן היא הבטיחה לבדוק את זה עם הביטוח הלאומי. לנו יש 15.5 שעות ולא קיבלנו שום הודעה מהביטוח הלאומי עדיין. אני יודעת שיש אנשים שכבר קיבלו מכתבים מהבט"ל שהודיעו להם על תוספת השעות. כמו כן, העו"ס שלנו אומרת שיכול מאוד להיות שמי שמבקר כל יום במרכז יום לא יקבל את התוספת כי היא תלך יש למרכז היום. בקיצור, לא יודעים עדיין כלום...

אירילה

New member
חק הביטוח הסיעודי

מצ"ב שני קישורים מועילים בנושא חוק ההביטוח הסיעודי ,אחד המסביר את החוק והשני סעיפי מידע בכל הקשור לעזרה בסיעוד.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif האתר של הבט"ל עדיין לא מעודכן

אני עברתי על כל האתר ואין בו זכר לתוספת המדוברת. כל האינפורמציה שם היא כללית ועדיין לא עודכנה בו "התוספת שתופסת" של 3 השעות...

zs1957

New member
נילי את צודקת האתר של ביטוח לאומי

לא מעודכן ואין זכר ל- 3 שעות נוספות. צריך לבקש מאסתר שתעדכן אותנו בנושא . אני זוכרת שיא כתבה שיש לה את התוספת לגבי 3 השעות הנוספות. כעת היא עסוקה בטיפול בשלמה בביה"ח. מקווה שהיא תכנס באחד מהימים ונשאל אותה. יום אהבה שמח, זהבה שחם

קורנית

New member
אנחנו קיבלנו

מכתב שאומר שיש לנו מעכשיו 18 שעות. זה עוד 2.5 שעות, ולא 3, אבל לא נורא. בטופס ההעסקה של העובדת הזרה של החודש כבר היה שינוי, אמנם בכתב יד, למספר השעות הגבוה יותר.

zs1957

New member
תודה קורנית

שלום קרנית מה שלומך? תודה על המידע. אני מאד שמחה שאמא שלך קבלה את המגיע לה. לאמא שלי יש 15.5 ש"ש הוסיפו לה רק חצי שעה שבועית.היא חולה סיעודית מרותקת למיטה.מדוע היא לא זכאית לקבל עוד 2 שעות נוספות?יוצא שהיא מקבלת רק שעתיים בחודש במקום 10 שעות בחודש. 6 שעות המגיעות לאמא שלי עפ"י חוק נותרות בביטוח לאומי ומועברות לאדם אחר.הורי שלמו כל חייהם ביטוח לאומי. האם לא מגיע לאמא שלי לקבל בעת זקנה את מה ששלמו? ההוצאות שלנו למטפלת הן בסביבות ה- 6000 ש"ח לחודש יש הוצאות נוספות המתלוות לטיפול בחולה סיעודי, טיטולים, מזון מיוחד, תרופות ותוספי מזון אחזקה שוטפת של הבית, מיסים(ארנונה, חשמל, טלפון ,כבלים), ועד בית. ביטוח לאומי חייבים לשלם זה חוק מדינה. האם אנחנו מקבלים את כל מה שמגיע להורינו שעבדו קשה כל ימי חייהם ושלמו ביטוח לאומי ואינם יכולים להינות מזה בעת זקנתם? לאן זורם כל הכסף שביטוח לאומי גובה מהאזרחים? אני אלך לביטוח לאומי ואבדוק את החוק. יום טוב, זהבה שחם

למעלה