3,000 שקל זה מספיק דמי כיס לגיל 26?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כל תחום שירותי הסטרימינג צריך סטיב ג'ובס.

גדולתו של סטיב ג'ובס, כפי מה שכתב עליו וולטר אייזקסון בספרו הביוגרפי על ג'ובס, "סטיב ג'ובס" (ספר נהדר, מומלץ במיוחד), היא שסטיב ג'ובס לא באמת המציא שום דבר חדש שלא היה קודם לכן, חוץ מאשר אולי הפורנו פתיחת קופסאות, אלא מה שהוא עשה, והגדולה שלו הייתה, שהוא חולל מהפכות גדולות וחשובות בתעשיות קיימות של מוצרים גרועים.

עצוב להודות בזה, אבל שירותי הסטרימינג היא תעשייה של שירותים גרועים, שכשזה מגיע ממני, זה אומר הרבה מאוד, כי אני מזכיר לכם שאני הגאון עצום המימדים שחזה את נטפליקס בפברואר של 2018, אם כי הסוגד SupermanZW לדוגמה יותר מעריך אותי על כך שחזיתי את טסלה במרץ של 2020 ולפני עלייה של 1,300 אחוז ב-13 החודשים הבאים (שבמונחים של היכולות שלי היום זה כלום בשבילי אבל לא חשוב).

בכל מקרה, הבעיה של שירותי הסטרימינג, היא שהם מציעים כמות מצומצמת למדי של סרטים וסדרות טלוויזיה, שלא בא לנו על לפחות 90% מהם, כך שלא רק שאנשים צריכים לשלם הרבה כסף על שלוש-ארבע שירותי סטרימינג כדי להגיע לכמות סבירה של תכנים בתשלום, אלא שגם כל אדם ממצה כל אחד משירותי הסטרימינג האלו די מהר.

לכן תחום שירותי הסטרימינג צריך סטיב ג'ובס, כי את מה שסטיב ג'ובס עשה עם שוק המוזיקה וחנות האייטונס, שהחליפה את ההורדות הלא חוקיות ואת השירותים הפיראטיים כמו נאפסטר (אפשר להשוות לאתרי הצפייה הלא חוקיים של היום), אנחנו צריכים לעשות לשוק שירותי הסטרימינג.

לא צריכים להיות 7-8 שירותי סטרימינג שכל אחד מהם מציע 100-200 סדרות טלוויזיה וסרטים בממוצע, וכולם ביחד מציעים פחות מאלף, וכל אחד מהם גובה איזה...20 דולר או משהו? ככה שלדוגמה מי שרוצה את כולם, לא שזה מאוד מעשי אבל נגיד, צריך לשלם 140-160 דולר לחודש, וגם אז, כל שירותי הסטרימינג ביחד לא מצליחים לכסות את עשירית האחוז מכל התכנים שקיימים.

צריך להיות שירות סטרימינג מרכזי אחד, או כמה מרכזיים, שכל אחד מהם מציע מינימום תחתון של אלפים או אפילו עשרות אלפים של סדרות טלוויזיה וסרטים על כל עונותיהם וכל פרקיהם, אם לא את כל סדרות הטלוויזיה והסרטים שנעשו מאז ומעולם, וכל הדבר כולו צריך לעלות עד למקסימום של 25 דולר לחודש.

האדם המתאים למשימה הוא אילון מאסק, שכשזה מגיע ממני זה אומר הרבה, כי אני הגאון שחזה את טסלה, הסיבה שבגינה SupermanZW סוגד אותי כאלוהיו, אם כי מאז כבר הגעתי ליכולות של 10,000 אחוז תשואה בשנה ויותר מכך (לא חשוב כרגע), אבל הבעיה היא שלאילון מאסק יש הרבה מאוד על הצלחת שלו עכשיו, וגם דברים יותר חשובים, אז...כן. צריך אולי מישהו אחר. השאלה היא אם באמת יהיה מישהו שירים את הכפפה, או שהמצב יימשך לתמיד.

על החתום,

מאור פז,

גאון עצום מימדים רב-תחומי,

חכם יותר מלאונרדו דה וינצ'י בכבודו ובעצמו,

צורך שירותי סטרימינג מתוסכל,

מיצה את כמעט כל התכנים גם של נטפליקס וגם של דיסני פלוס,

תוהה איזה שירות סטרימינג להנחות את אמא ואבא לשכור עכשיו,

אפל טי וי פלוס, דיסקברי פלוס, או אולי משהו אחר,

המלצות?

ועדיף משהו עם כמה שיותר תכנים,

תודה.

image-1-8.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בחלוקה כוללנית וגסה, יש שלוש סוגים שונים של שכל וידע, והרבה שכל מסוג אחד, אינו מעיד בהכרח על הרבה שכל מהסוגים האחרים. יש מתאמים, זה לא שאין מתאמים, אבל הם לא משהו.

שלושת סוגי השכל, לפי החלוקה הגסה והכוללנית לשלוש סוגים, הם "ידע" (שזה השכל הרגיל, כמו גם הרוב הגדול מאוד של כל השכל שלאנשים יש), "נאורות" (הידע המתקדם, של ההבדלה בין טוב לרע, המוסר, הזכויות והאיזון ביניהן, הידע של איך להיות בן-אדם טוב ומה זה בן-אדם טוב וכן הלאה וכן הלאה. יש היטענו שזה הידע החשוב ביותר, ולבסוף, "התבונה" ("תבונה" מהמילה "הבנה". הידע של איך להבין ומה להבין. הידע של איך מבינים דבר מתוך דבר, ומה הדבר הנכון להבין מתוך אותו דבר, והידע של איזה דבר להבין ממגע ומפגש בין דבר לדבר, ואיזה דבר להבין מתוך שני הדברים ומתוך האינטגרציה ביניהם, כמו גם הידע של מה להבין מתוך מה שנובע ברמה המעשית והמיידית מהמגע והמפגש בין שני הדברים. התבונה היא הידע של ההיסק. מה להסיק. איך להסיק).

לביל גייטס יש הרבה ידע רגיל, הרבה נאורות, ומעט תבונה. על כן, ביל גייטס הוא מה שאני קורא לו בהגותי בתחום הפסיכולוגיה, "גאון חסר תבונה".

ראינו את זה שוב ושוב לאורך השנים, כמו לדוגמה כשהוא החליט לחולל שינוי חיובי בעולם עם כל הכסף שלו ומה שהוא החליט לעשות זה לפתור את בעיות הסניטציה בכמה מקומות מסוימים באפריקה, כי הצלת חייהם של כמה אלפי אפריקנים שעכשיו לא ימותו מזיהום זאת התרומה הכי גדולה שמישהו בקנה המידה שלו עם כסף כמו שלו מסוגל לה? זה מה שהוא החליט לעשות? זה איך שהוא החליט להחזיר משהו בחזרה לעולם? :rolleyes:

ראינו את זה שוב כשהוא ניסה למגר את הפוליו. פוליו? באמת? קודם כל, רפואה זה לא התחום החשוב ביותר להשיג בו את הדברים החשובים ביותר שיש להשיגם. יותר חשוב להשקיע לדוגמה במאבק בשינויי האקלים או חינוך. גם אם רפואה היא הדבר שהוא בוחר בו, יותר חשוב להשקיע בחיפוש אחר חיי הנצח או אולי התרופה לסרטן, אבל פוליו? באמת? ברצינות?

וגם איך שהוא הרס את הנישואים שלו עם מלינדה. הנישואים של ביל גייטס עם מלינדה היו כמו הנישואים של ברק עם מישל. אלו היו נישואים מצוינים. בן-אדם נבון לא היה דופק את זה. כמו לדוגמה כשברק היה נבון מספיק בשביל לא להצטרף לקבינט של ביידן כי "מישל הייתה נפרדת ממנו", הוא הסביר. ביל גייטס לא היה נבון באותה המידה, או בכלל.

בכמה וכמה השנים האחרונות, ביל גייטס סוף-סוף התחיל להתעסק באמת חשוב ובאמת מעניין. לצמצם את פליטות הפחמן הדו חמצני לאפס עד שנת 2050 על-מנת להציל את כדור הארץ מזיהום האוויר. יש רק כמה בעיות. קודם כל, עד 2050 זה לא מהר מספיק. שנית כל, אפילו באשר להגנה על כדור הארץ ומניעת שינויי האקלים, זה עדיין לא הדבר הבודד האחד החשוב ביותר לעשות אותו. הדבר החשוב ביותר בתחום זה הוא להציל את יער האמזונס. ושלישית כל, ולבסוף, למרות הסימן המעודד, עדיין יש אפשרות סבירה לחלוטין שהוא לא באמת היה נבון מספיק בשביל באמת להבין שזה באמת אחד הדברים היותר חשובים לעשות אותם, כמו מה שבאמת מאוד יכול להיות שהוא פשוט הגיע לזה במקרה ואני גם לא אופתע אם זה מה שקרה |פנים|

כי כאילו, מלהיות מספיק חסר תבונה בשביל להילחם בבעיות סניטציה ופוליו, לבעיה אחת החשובות של זמננו? השיפור שלו באמת עד כדי כך גדול? סתם ככה פתאום?

אבל זה נעשה גרוע יותר, הוא מעוניין להגיע לעולם של אפס פליטות פחמן באמצעות מעבר לאנרגיה ירוקה, המיוצרת על-ידי תחנות כוח גרעיני מסוכנות ובלתי אמינות, בעלות פוטנציאל נזק והרס הרבה יותר גדול מהפחמן הדו חמצני שהן מנסות למגר.

אבל זה נעשה גרוע יותר שוב, הוא בונה את תחנת הכוח הגרעיני הראשונה שלו (והתחיל לבנות אותה ממש לפני שבוע כפי מה שהודיע בטוויטר) ובתקווה האחרונה, רק תראו כמה שמדובר באדם חסר תבונה, על ספו של הר הגעש הפעיל ילוסטון, המראה סימנים שבעתיד יתפרץ:

__צילום מסך_19-6-2024_125627_x.com.jpeg
__צילום מסך_19-6-2024_1422_en.wikipedia.org.jpeg
__צילום מסך_19-6-2024_14329_en.wikipedia.org.jpeg

ביל גייטס הוא בן-אדם יודע. הוא לא בן-אדם מבין. הוא יודע ללמוד ממש המון דברים ולאגור בתוכו הרבה ידע, אבל הבעיה שלו זה שהוא לא יודע לחבר שני חלקי מידע ביחד בצורה נכונה ולהבין נכון את מה שיש להבין משני המידעים האלו המתחברים יחדיו. יכולות ההיסק שלו לוקות בחסר. הוא לא יודע להגיע למסקנות נכונות והיסקים נכונים באמצעות היקשים מחשבתיים בלבד, או בכלל. לכן רוב הזמן הוא מבזבז את הזמן שלו על שטויות, וכשהוא מוציא את הזמן שלו על הדברים שבאמת חשובים, הוא חושב על כל הפתרונות הלא הנכונים, כמו "נעבור לאפס פליטות פחמן עד 2050 (מאוחר מידי) באמצעות מפעלי אנרגיה גרעיניים (מסוכן מידי) שאותם נבנה על ספם של הרי געש העומדים להתפרץ (כאן כבר אפילו אין צורך בהערה צדדית |פנים|)".

זה למה הוא פשוט הולך להמשיך לפשל.

וזה היה סיפורו של ביל גייטס, הגאון חסר התבונה.

שיהיה לי בריא |פנים|

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כי כאילו, כן, זה לא כלום, וכן, זה רק למותרות ובילויים כי דואגים לי בכל השאר אז במקרה שכזה בטח ובטח שזה לא כלום וזה לא כאילו שבגלל שיש לי מזל בחיים אני איזה מנותק או משהו, אבל חודש זה לא קצת זמן, הטעם שלי יקר, והמדינה בכלל יקרה עוד מלפני הטעם היקר, אז תנסו לחשוב לעצמכם מה זה טעם יקר במדינה יקרה. כשמסתכלים על זה ככה, מה זה כבר 3,000 שקל?

אני שוקל לקחת את ההורים שלי לאיזו שיחה טובה ככה ולבקש העלאה ל-4,000 שקל בחודש. הרי כבר כמה שנים אני על אותו סכום חודשי, בינתיים המדינה מתייקרת, וזה לא הגיוני בעיניי שבסוף כל חודש אני נשאר עם כמה מאות שקלים אחרונים בארנק, אם בכלל עוד נשאר שם משהו. אני בן 26 וזה לא מתאים. לדוגמה בחודש החולף הכסף ממש עף ונשארתי עם 40 שקל בארנק ולא יכולתי ללכת לסינמה אתמול אז בסוף אני הולך היום.

לבקש העלאה בדמי כיס באלף שקל? מה דעתכם? זה לא יכביד על ההורים כלכלית או משהו, יש כסף ברוך השם, זה עניין של עקרונות ואידיאלים. אם זה כמה שההורים, עם הערכים שלהם ועם איך שהם בחרו לגדל אותי, מצאו לנכון לתת ולהקציב, מי אני שאגיד אחרת? ובכל זאת. אני כן מרגיש שזה לא מספיק לי. סה"כ אני ילד טוב. עובד קשה על הלימודים. לא מסתבך בצרות. ערכים טובים. אידיאלים טובים. לא שותה. לא מעשן. לא סמים. הכול לפי הספר. מגיע לי להיות מסוגל לעוף על החיים בסופ"שים מבלי להצטרך לדאוג אם יישאר או לא יישאר כסף עד לדמי הכיס הבאים, מה שקורה לי בקביעות החל מהחצי השני של החודש.

אבל אני צריך את התשובות מהר. היום זה היום של הדמי כיס. לא יודע למה אני עושה את זה. לא יודע למה אני דוחה דברים לרגע האחרון. זוכרים כששאלתי אתכם אם לצבוע את השיער בחזרה לבלונד שהיה לי פעם ואבד לי באותו היום שהלכתי לספר? 😂

מקסים 45

Well-known member
כי כאילו, כן, זה לא כלום, וכן, זה רק למותרות ובילויים כי דואגים לי בכל השאר אז במקרה שכזה בטח ובטח שזה לא כלום וזה לא כאילו שבגלל שיש לי מזל בחיים אני איזה מנותק או משהו, אבל חודש זה לא קצת זמן, הטעם שלי יקר, והמדינה בכלל יקרה עוד מלפני הטעם היקר, אז תנסו לחשוב לעצמכם מה זה טעם יקר במדינה יקרה. כשמסתכלים על זה ככה, מה זה כבר 3,000 שקל?

אני שוקל לקחת את ההורים שלי לאיזו שיחה טובה ככה ולבקש העלאה ל-4,000 שקל בחודש. הרי כבר כמה שנים אני על אותו סכום חודשי, בינתיים המדינה מתייקרת, וזה לא הגיוני בעיניי שבסוף כל חודש אני נשאר עם כמה מאות שקלים אחרונים בארנק, אם בכלל עוד נשאר שם משהו. אני בן 26 וזה לא מתאים. לדוגמה בחודש החולף הכסף ממש עף ונשארתי עם 40 שקל בארנק ולא יכולתי ללכת לסינמה אתמול אז בסוף אני הולך היום.

לבקש העלאה בדמי כיס באלף שקל? מה דעתכם? זה לא יכביד על ההורים כלכלית או משהו, יש כסף ברוך השם, זה עניין של עקרונות ואידיאלים. אם זה כמה שההורים, עם הערכים שלהם ועם איך שהם בחרו לגדל אותי, מצאו לנכון לתת ולהקציב, מי אני שאגיד אחרת? ובכל זאת. אני כן מרגיש שזה לא מספיק לי. סה"כ אני ילד טוב. עובד קשה על הלימודים. לא מסתבך בצרות. ערכים טובים. אידיאלים טובים. לא שותה. לא מעשן. לא סמים. הכול לפי הספר. מגיע לי להיות מסוגל לעוף על החיים בסופ"שים מבלי להצטרך לדאוג אם יישאר או לא יישאר כסף עד לדמי הכיס הבאים, מה שקורה לי בקביעות החל מהחצי השני של החודש.

אבל אני צריך את התשובות מהר. היום זה היום של הדמי כיס. לא יודע למה אני עושה את זה. לא יודע למה אני דוחה דברים לרגע האחרון. זוכרים כששאלתי אתכם אם לצבוע את השיער בחזרה לבלונד שהיה לי פעם ואבד לי באותו היום שהלכתי לספר? 😂
בושה לבקש כסף מהורים.

משתפרת1

Well-known member

3000 ש"ח דמי כיס לחודש בגיל 26 זה 3000 ש"ח יותר מדי.
הצנזור הפנימי שבתוכי עוצר את המקלדת שלי כעת.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

SupermanZW

Well-known member
בגיל 26 אתה לא אמור לחיות מדמי כיס, אתה אמור לעבוד.

דיברגנט חדש

Well-known member
בגיל 26 אתה לא אמור לחיות מדמי כיס, אתה אמור לעבוד.
גם אתם נפלתם ב-|פח| ההזיות שלו? :)
למשפחה שלו אין כסף לעוזרת, כתב שאימא שלו מנקה את הבית שלהם, כך שאתם יכולים להסיק בעצמך, האם יש להם לתת לו סכום כזה?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
גם אתם נפלתם ב-|פח| ההזיות שלו? :)
למשפחה שלו אין כסף לעוזרת, כתב שאימא שלו מנקה את הבית שלהם, כך שאתם יכולים להסיק בעצמך, האם יש להם לתת לו סכום כזה?
תודה על כך שהוכחת את נקודתי, שמדובר עליה בתמונה המצורפת, שאתה משחק אותה מפגר (למרות שאתה גם באמת כזה גם בלי קשר כפי מה שטוענים עליך כל האתר, אך זה ככל הנראה לא המקרה הפעם) בשביל לשקר עליי ועל משפחתי מתוך קנאה עזה וחולנית, ושאתה לא באמת לא מבין את הסיפור האמיתי, אלא אתה משקר ביודיעין מתוך קנאתך. תודה על כך שלמרות שרק היום בבוקר הוסבר לך בפעם החמישית או השישית מה הקטע, שוב פעם חזרת על עצמך. תודה שהוכחת שאתה שקרן. לא מפתיע עם איך שאתה מאשים אחרים בשקרים שלא היו ולא נבראו בלי סוף ואיך שאתה נוטה למנגנון ההשלכה :)

תפנים, לא משנה כמה תישרף וכמה יכאב לך, לשריפה שאתה נשרף ולמכאובי ליבך הקשים מאוד אין את הכוח לשנות את המציאות. תפסיק להמציא שקרים (שאף-אחד גם לא מאמין להם, אני מקווה שזה מובן לך שאתה מבזבז את כוחותיך לריק, כן?) ותישרף בשקט. האחות תהיה עמך מיד על-מנת למרוח את האלוורה על הכוויה הקשה.

__צילום מסך_1-6-2024_1435_www.tapuz.co.il.jpeg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מראה על מוגבלות.
על בוגר צבא שישר הולך ללמוד אפשר להבין, אך על בן 26, לא ולא|!|
מוגבלות. הצחקת אותי 😂

תתעוררו על החיים שלכם, זה מה שמקובל היום.

אני מופתע מרמת חוסר הפתיחות המחשבתית לרעיונות אחרים של שיטות חינוך אחרות.

השיטות שלכם, הן אלו הישנות, הן אלו שאינן מקובלות יותר.

היום מה שנהוג זה להתייחס לילדים כמו למלכים ולתת להם כמעט כל מה שהם רוצים וכמעט מתי שהם רוצים והאמונה העומדת מאחורי זה היא שמתן אפשרות לילד "נחיתה רכה" בחיים והתחלה מבוססת, תאפשר לו להגיע יותר רחוק בחייו בהמשך הדרך. שאלו אמונות ושיטות שבסה"כ די מוכיחות את עצמן.

זאת אמונה ושיטת חינוך שהתחילו אצל הורי דור ה-X. תפסו תאוצה אצל הורי דור ה-Y, ואצל הורי דור ה-Z, זאת שיטת החינוך הנפוצה ביותר.

אתה וכל השאר פה משחקים לי אותה מבינים משהו בחינוך ילדים. הצחקתם אותי. ההורים שלי גידלו את מאור פז. את מי אתה גידלת ומגדל? מה מהם יצא בחיים? האם גם הם יתעשרו ויתפרסמו בכל העולם, כמוני? האם גם הם ייכנסו לספרי ההיסטוריה?

מה שרוב ההורים הצעירים היום, ואני, ועוד רבים, מאמינים בו, זה לתת לילדים את כל הבסיס וגם יותר מהבסיס כדי שיוכלו להיות פנויים להשקיע במקומות החשובים, מה שמאפשר לילדים להתפתח אינטלקטואלית, רוחנית ואישית משמעותית מעבר למה שילדי דורות העבר אי-פעם יכלו.

מוגבלות עאלק 😂

תפתחו אתה וכל השאר פה את העיניים שלכם ותבינו שזה היום מה שמקובל אצל עשרות ומאות מיליוני משפחות מסביב לעולם, במיוחד במערב. הבעיה האמיתית היחידה פה היא שזאת שיטת חינוך שמדרישה ממשפחות להשתייך למעמד הביניים לכל הפחות בשביל לקיים אותה, ולכן לא גודלו ככה, ולא מאמינים בזה, אלו שמגיעים ממשפחות שידן אינה משגת. וכאמור, גם אנשים יותר מבוגרים, שאצלם שיטת חינוך שכזאת, ואמונות שכאלו של לתת לילדים את כל העולם כולו כדי שיוכלו להשקיע את זמנם ומרצם בהתפתחות אינטלקטואלית, רוחנית ואישית, זה דבר שבזמנו פשוט לא היה קיים.

זה שבלי חלילה להעליב או לפגוע, ומבלי לנקוב בשמות, חלק מהאנשים פה מבוגרים, וחלק אחר מהאנשים פה מגיעים ממשפחות שידן לא הייתה משגת כך שההורים לא יכלו לגדל כך את הילדים גם אם חלק מהאנשים פה נמצאים רק בשנות הארבעים לחייהם, ולא שנות השבעים לחייהם, מה שאומר שהם היו ילדים כבר בתקופות שבהן שיטת החינוך הנ"ל הייתה כבר קיימת וכבר הייתה עליה הסכמה מסוימת (כיום שיטת החינוך הזאת היא הנפוצה מכולן ממש), זה לא אומר שאתם חייבים להישאר מנותקים ממה שמקובל היום. לא חייבים ניסיון מעשי. אפשר לצבור ידע על מה שמקובל היום בחינוך הלא פורמאלי, ובתוך המשפחה, בצורה תיאורטית.

דור ה-y גדלו עם כפית של כסף בתוך הפה. אני לא מדור ה-y. אני מדור ה-z. אנחנו גדלנו עם כפית של זהב בתוך הפה.

אנחנו לא טיפשים, אנחנו לא עצלנים, אנחנו לא חסרי ערכים ואנחנו איננו דור בהידרדרות חברתית ומוסרית מהירה. זה מה שאנחנו וההורים שלנו מאמינים בו.

זה שלא היינו צריכים לדאוג בנוגע לדברים הבסיסיים, זה מה שאיפשר ויאפשר לנו להגיע יותר רחוק ממה שהאנושות יכלה אי-פעם בעבר.

זה למה אנחנו נהיה אלו שינחתו על מאדים. זה למה אנחנו נהיה אלה שלאחר עשרת אלפים שנות חיפושים אחרי התרופה, אנחנו נהיה אלה שננצח את הסרטן. זה למה אנחנו נהיה מחוללי המהפכה המדעית השנייה, שתתחיל בשנה הבאה ותואץ בעקבות מלחמת העולם השלישית.

תצאו מהקונכייה שלכם.

מתוך ויקיפדיה, על ההורות החדשה המקובלת כיום יותר מכל סגנון ושיטת הורות אחרות, ההורות המתירנית:

__צילום מסך_4-6-2024_193331_he.wikipedia.org.jpeg

דיברגנט חדש

Well-known member
מוגבלות. הצחקת אותי 😂

תתעוררו על החיים שלכם, זה מה שמקובל היום.
לא זה לא, אף בחורה לא תירק לכיוון שלך אם תישמע את זה.
זאת מוגבלות נטו|!|
אני מופתע מרמת חוסר הפתיחות המחשבתית לרעיונות אחרים של שיטות חינוך אחרות.
אתה מתכוון לחינוך אנתרופוסופי, זה לא מה שקורה איתך, הפיכת ילד לתלותי, תגרום לו להיות אבוד בחיים האמיתיים.
אם אתה רוצה אנאלוגיה, קח חתול בית מפונק ושלח אותו החוצה, נראה כמה זמן ישרוד ...
השיטות שלכם, הן אלו הישנות, הן אלו שאינן מקובלות יותר.

היום מה שנהוג זה להתייחס לילדים כמו למלכים ולתת להם כמעט כל מה שהם רוצים וכמעט מתי שהם רוצים והאמונה העומדת מאחורי זה היא שמתן אפשרות לילד "נחיתה רכה" בחיים והתחלה מבוססת, תאפשר לו להגיע יותר רחוק בחייו בהמשך הדרך. שאלו אמונות ושיטות שבסה"כ די מוכיחות את עצמן.

זאת אמונה ושיטת חינוך שהתחילו אצל הורי דור ה-X. תפסו תאוצה אצל הורי דור ה-Y, ואצל הורי דור ה-Z, זאת שיטת החינוך הנפוצה ביותר.

אתה וכל השאר פה משחקים לי אותה מבינים משהו בחינוך ילדים. הצחקתם אותי. ההורים שלי גידלו את מאור פז. את מי אתה גידלת ומגדל? מה מהם יצא בחיים? האם גם הם יתעשרו ויתפרסמו בכל העולם, כמוני? האם גם הם ייכנסו לספרי ההיסטוריה?

מה שרוב ההורים הצעירים היום, ואני, ועוד רבים, מאמינים בו, זה לתת לילדים את כל הבסיס וגם יותר מהבסיס כדי שיוכלו להיות פנויים להשקיע במקומות החשובים, מה שמאפשר לילדים להתפתח אינטלקטואלית, רוחנית ואישית משמעותית מעבר למה שילדי דורות העבר אי-פעם יכלו.

מוגבלות עאלק 😂
כן, גרוע יותר מהדוגמה של חתול בית מפונק שנתתי מעלה.
תפתחו אתה וכל השאר פה את העיניים שלכם ותבינו שזה היום מה שמקובל אצל עשרות ומאות מיליוני משפחות מסביב לעולם, במיוחד במערב. הבעיה האמיתית היחידה פה היא שזאת שיטת חינוך שמדרישה ממשפחות להשתייך למעמד הביניים לכל הפחות בשביל לקיים אותה, ולכן לא גודלו ככה, ולא מאמינים בזה, אלו שמגיעים ממשפחות שידן אינה משגת. וכאמור, גם אנשים יותר מבוגרים, שאצלם שיטת חינוך שכזאת, ואמונות שכאלו של לתת לילדים את כל העולם כולו כדי שיוכלו להשקיע את זמנם ומרצם בהתפתחות אינטלקטואלית, רוחנית ואישית, זה דבר שבזמנו פשוט לא היה קיים.

זה שבלי חלילה להעליב או לפגוע, ומבלי לנקוב בשמות, חלק מהאנשים פה מבוגרים, וחלק אחר מהאנשים פה מגיעים ממשפחות שידן לא הייתה משגת כך שההורים לא יכלו לגדל כך את הילדים גם אם חלק מהאנשים פה נמצאים רק בשנות הארבעים לחייהם, ולא שנות השבעים לחייהם, מה שאומר שהם היו ילדים כבר בתקופות שבהן שיטת החינוך הנ"ל הייתה כבר קיימת וכבר הייתה עליה הסכמה מסוימת (כיום שיטת החינוך הזאת היא הנפוצה מכולן ממש), זה לא אומר שאתם חייבים להישאר מנותקים ממה שמקובל היום. לא חייבים ניסיון מעשי. אפשר לצבור ידע על מה שמקובל היום בחינוך הלא פורמאלי, ובתוך המשפחה, בצורה תיאורטית.

דור ה-y גדלו עם כפית של כסף בתוך הפה. אני לא מדור ה-y. אני מדור ה-z. אנחנו גדלנו עם כפית של זהב בתוך הפה.

אנחנו לא טיפשים, אנחנו לא עצלנים, אנחנו לא חסרי ערכים ואנחנו איננו דור בהידרדרות חברתית ומוסרית מהירה. זה מה שאנחנו וההורים שלנו מאמינים בו.

זה שלא היינו צריכים לדאוג בנוגע לדברים הבסיסיים, זה מה שאיפשר ויאפשר לנו להגיע יותר רחוק ממה שהאנושות יכלה אי-פעם בעבר.

זה למה אנחנו נהיה אלו שינחתו על מאדים. זה למה אנחנו נהיה אלה שלאחר עשרת אלפים שנות חיפושים אחרי התרופה, אנחנו נהיה אלה שננצח את הסרטן. זה למה אנחנו נהיה מחוללי המהפכה המדעית השנייה, שתתחיל בשנה הבאה ותואץ בעקבות מלחמת העולם השלישית.

תצאו מהקונכייה שלכם.

מתוך ויקיפדיה, על ההורות החדשה המקובלת כיום יותר מכל סגנון ושיטת הורות אחרות, ההורות המתירנית:

צפה בקובץ המצורף 105454
הורים מתירנים מוצאים את ילדם מסוממים, חלקם גם פונה לפשע, כי חושב שזה משחק.

ההשפעות על הילדים: ילדים שגדלו בבית עם הורות מתירנית עשויים להיאבק במשמעת עצמית ובגבולות. הם עשויים להיתקל בקושי לעקוב אחר כללים ועשויים להפגין בעיות התנהגות. למרות שלעתים קרובות יש להם הערכה עצמית ויצירתיות גבוהים, הם עשויים למצוא את זה גם מאתגר להסתגל למצבים הדורשים מבנה וגבולות.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא זה לא, אף בחורה לא תירק לכיוון שלך אם תישמע את זה.
זאת מוגבלות נטו|!|
נדמה לך. על בחור כמוני לא מוותרים כל-כך מהר.

images.jpg
‏‏MV5BMTA4NjI0NzE2NjNeQTJeQWpwZ15BbWU4MDU0NzMwNjQx._V1_ - עותק.jpg
אתה מתכוון לחינוך אנתרופוסופי, זה לא מה שקורה איתך, הפיכת ילד לתלותי, תגרום לו להיות אבוד בחיים האמיתיים.
אם אתה רוצה אנאלוגיה, קח חתול בית מפונק ושלח אותו החוצה, נראה כמה זמן ישרוד ...
למידת עצמאות וערכים של עבודה קשה אפשר לקבל גם אחר כך. במהלך מה שבפסיכולוגיה אנחנו קוראים לה "התקופה הקריטית", כלומר הילדות, יותר חשוב שהילד לא יסבול משום סוג של מחסור, אלא כבר ההפך, שיהיה לו את כל הבסיס ואפילו יותר, ויהיה לו כיף והוא ייהנה ויתפנק ויהיה הכי בסבבה שיש בקטע הפיזי-חומרי, ודווקא מתוך השובע הפיזי-חומרי הזה, שאתה וכל השאר פה, כאנשים שבחלקם הם מבוגרים שהשיטה הנ"ל הייתה דבר שלא נשמע כדוגמתו בזמנם, ובחלקם האחר הגיעו מעוני ולכן לא יכלו לגדול ככה, דווקא מתוך השובע הפיזי-חומרי הזה, שאתה וכל השאר פה חושבים עליו כעל סממנים של מושחתות וניוון, הילד של ההורים המתירנים יכול להשקיע את כל תשומת ליבו, זמנו ומרצו בצדדים האינטלקטואליים, הרגשיים, הרוחניים של החיים ולהפוך לאדם טוב יותר מאחרים-חכם יותר, מוכשר יותר, מאושר יותר, מצליח יותר.

אני גדלתי בשיטת הורות מתירנית קיצונית ויצאתי מלך. אתה גדלת איך שאתה גדלת ומה ממך יצא? ואת הילדים שלך אני מבין שאתה מגדל אותו הדבר, ומה מהם יצא?

חבל על הזמן והמילים.

כאשר אתה וילדיך מי שאתם, ואני מי שאני, זה ברור לחלוטין איזו שיטת הורות היא הנכונה.

אתה רשאי להתחיל להשתחוות.

1_Lbnrc_QHxlMp0-AoVipYQw.jpg
כן, גרוע יותר מהדוגמה של חתול בית מפונק שנתתי מעלה.
גארפילד? 😀

dE6EkTAkzCseLQtAvXQXxSKd9OZ.jpg
הורים מתירנים מוצאים את ילדם מסוממים, חלקם גם פונה לפשע, כי חושב שזה משחק.

ההשפעות על הילדים: ילדים שגדלו בבית עם הורות מתירנית עשויים להיאבק במשמעת עצמית ובגבולות. הם עשויים להיתקל בקושי לעקוב אחר כללים ועשויים להפגין בעיות התנהגות. למרות שלעתים קרובות יש להם הערכה עצמית ויצירתיות גבוהים, הם עשויים למצוא את זה גם מאתגר להסתגל למצבים הדורשים מבנה וגבולות.
אף-אחד לא מושלם. עדיף להיאבק בבעיות של משמעת עצמית וגבולות מאשר בבעיות של עוני, טיפשות, אישיות עלובה, חוסר הצלחה וחיים לא מאושרים.

SupermanZW

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 105684
צפה בקובץ המצורף 105683

למידת עצמאות וערכים של עבודה קשה אפשר לקבל גם אחר כך. במהלך מה שבפסיכולוגיה אנחנו קוראים לה "התקופה הקריטית", כלומר הילדות, יותר חשוב שהילד לא יסבול משום סוג של מחסור, אלא כבר ההפך, שיהיה לו את כל הבסיס ואפילו יותר, ויהיה לו כיף והוא ייהנה ויתפנק ויהיה הכי בסבבה שיש בקטע הפיזי-חומרי, ודווקא מתוך השובע הפיזי-חומרי הזה, שאתה וכל השאר פה, כאנשים שבחלקם הם מבוגרים שהשיטה הנ"ל הייתה דבר שלא נשמע כדוגמתו בזמנם, ובחלקם האחר הגיעו מעוני ולכן לא יכלו לגדול ככה, דווקא מתוך השובע הפיזי-חומרי הזה, שאתה וכל השאר פה חושבים עליו כעל סממנים של מושחתות וניוון, הילד של ההורים המתירנים יכול להשקיע את כל תשומת ליבו, זמנו ומרצו בצדדים האינטלקטואליים, הרגשיים, הרוחניים של החיים ולהפוך לאדם טוב יותר מאחרים-חכם יותר, מוכשר יותר, מאושר יותר, מצליח יותר.

אני גדלתי בשיטת הורות מתירנית קיצונית ויצאתי מלך. אתה גדלת איך שאתה גדלת ומה ממך יצא? ואת הילדים שלך אני מבין שאתה מגדל אותו הדבר, ומה מהם יצא?

חבל על הזמן והמילים.

כאשר אתה וילדיך מי שאתם, ואני מי שאני, זה ברור לחלוטין איזו שיטת הורות היא הנכונה.

צפה בקובץ המצורף 105685

גארפילד? 😀

צפה בקובץ המצורף 105686

אף-אחד לא מושלם. עדיף להיאבק בבעיות של משמעת עצמית וגבולות מאשר בבעיות של עוני, טיפשות, אישיות עלובה, חוסר הצלחה וחיים לא מאושרים.
מלך בדמיון, תלוי בהוריו ולא גומר ת'חודש, רחמים עליך. תכל'ס ההורים שלך מרחמים עליך יותר מדי ובגלל זה אתה לא עצמאי. זה עולב.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מלך בדמיון
חחחחחחחחחחחח.... קנאי :D

אם מישהו שעושים בשבילו הכול, מכינים לו הכול, קונים לו הכול, דואגים לו להכול, זה לא מלך, אז מה זה מלך?

tumblr_16c5e531fa4d8d3145306ebdcd4401bd_b36cdaf6_540.jpg
תלוי בהוריו
ונהנה מכל רגע! 😂 יש לך מושג איזה כיף זה שעושים בשבילך הכול ולך נשאר לעשות רק מה שבז*ן שלך? :ROFLMAO:

boys-deluxe-king-costume.png
ולא גומר ת'חודש
לא גומר ת'חודש זה בן-אדם שאין לו מספיק כסף לשלם את החשבונות. לא בן-אדם שאין לו מספיק כסף למספיק בילויים 😂

גם "אין מספיק כסף למספיק בילויים" זה לא נכון. אני מודה שהחודש האחרון דווקא כן היה כזה, אבל החודש האחרון היה משהו מיוחד. היה "מפגש אסונות". גם בדיוק יצא ספר שחיכיתי לו כמה זמן אז באחת היציאות לסינמה במקום לקנות שלוש ספרים קניתי ארבע, גם נגמר החומר סיכה ואני קונה של הביוקר בהתאם למלך שאני, החומר סיכה סיליקון של דורקס ב-150 שקל ל-250 מיליליטר, וגם זה היה חודש של חמישה סופי שבוע במקום ארבע. למרות שבעצם, עכשיו כשאני חושב על זה, גם עם העוד כסף של הספר והבקבוק חומר סיכה, זה עדיין לא היה מספיק בשביל הסינמה, אז אולי כן בזבזתי קצת יותר מידי במאי 😅 למרות שבעצם אתה יודע מה? לא. כי כאמור זה היה חודש של חמישה סופ"שים וזאת הייתה אמורה להיות הפעם הרביעית בסינמה באותו החודש ואני הולך כל חודש לסינמה בין פעמיים לשלוש ושום דבר לא גומר לי את הכסף כמו הסינמה. אז כן, זה מה שקרה. אבל בסוף לא נגרם שום נזק אמיתי. פשוט החלפתי את המקומות של הבילויים. במקום סינמה בשישי ובחורה בשבת, בחורה בשישי וסינמה בשבת, כי שבת הייתה הראשון לחודש ובדיוק קיבלתי את הדמי כיס.

בכל מקרה, ובגלל שזה לא באמת כזה בנוגע ללקנות ולבזבז יותר, הרעיון האמיתי של ההעלאה, והדאגה היותר עיקרית שהייתה מטופלת, אם הייתי מבקש ומקבל העלאה בדמי כיס באלף שקל, היא שלא הייתי צריך לדאוג יותר החל מאמצע החודש שנשאר מספיק כסף לשאר החודש (שזה איך שאני מרגיש שהשלושת אלפים לא מספיקים לי), ופחות הייתי צריך לחשוב פעמיים לפני עוד יציאה לסינמה או לקניות (המסעדות והבנות דווקא עולים פחות) אז הדבר העיקרי שהייתי מקבל מזה הוא אולי ראש קצת יותר "רגוע" במובן הזה.

בנוגע לממש יותר בזבוזים ממקודם, אני לא יודע, כלומר כן, אבל בקטנה כזה. לא באמת יש מי יודע מה דברים שאני רוצה כבר עכשיו ולא יכול. אני פשוט צריך לעשות שיקולים, אתה מבין? 🤷‍♂️ שזה גם כן מעצבן ומשהו שהייתי שמח להיפטר ממנו, הבנת? אז מה היה משתנה מבחינת ההוצאות שלי ממש? כלומר, אני לא יודע, אולי יציאה אחת יותר בחודש למסעדה? לסינמה הרי לא צריך יותר, אני הולך לשלם שלוש פעמים בחודש בערך, ושום דבר לא שותה לי את הכסף כמו יציאה לסינמה, אז אולי עוד מסעדה. אבל מתי הייתי מצליח לדחוף עוד יציאה למסעדה? כל סופ"ש אני עסוק וכבר עושה דברים גם בשישי וגם בשבת, בין אם זה סרט, מסעדה, קניון או בחורה. ולפעמים גם שני דברים, בימים שאני "גיבור" 😂😉. איפה הייתי דוחף עכשיו עוד מסעדה? טוב, אפשר במהלך השבוע. אבל זה הזמן שאני יותר לומד ועובד על עבודותיי הכתובות השונות. טוב, אולי בבקרים או משהו ככה שהייתי מעיף את זה מהדרך שלי מוקדם, כמו מה שהיה היום לדוגמה. במיוחד אני אוהב לאכול במסעדות פנקייקים. אחד הדברים המעטים שאמא שלי לא יודעת להכין כמו שצריך שזה מצחיק כי זה לא אמור להיות אחד הדברים היותר פשוטים? ואמא שלי יודעת דברים מורכבים, כן?

חוץ מאולי עוד מסעדה, אני באמת לא יודע. יותר ספרים? לא, זה היה מאיץ את הקצב שנגמר לי המקום בבית מהספרים. כבר עכשיו אני צריך לשים אותם בארונות במרפסת שלי. בסוף אני עוד אצטרך לשכור יחידת אחסון |פנים| יותר קניות כלליות? אולי. אני אוהב לגואים ופאזלים. גם אתה? 😀 אבל זאת אותה בעיה. אני זוכר פעם אחת שהיה סרט עם הקרנות של וי. איי. פי., כשלא כל הסרטים שאני הולך יש הקרנות של וי. איי. פי., אבל כל פעם שאני הולך ויש וי. איי. פי. אז ברור שוי. איי. פי., אבל פעם אחת, זה היה לקראת סוף החודש, היה לי כסף לסינמה, אבל זה היה גבולי כזה, אז הלכתי לסינמה והיה הקרנת וי. איי. פי. אבל קניתי כרטיס רגיל ☹️ טוב, אז אולי זה? 😅

בכל מקרה, אני יורד משלוש ספרים בסטימצקי/צומת בכל יציאה לסינמה לשני ספרים, שזה 264 שקל יותר בחודש, אז בכל מקרה יהיה לי עכשיו טיפה יותר. אמרתם לי לא לבקש העלאה, אז למדתי לחסוך ועברתי רשמית עוד צעד של גדילה והתפתחות כבן-אדם :D אתם גאים בי? 😅
רחמים עליך.
רחמים? זה מה שהיית רוצה להאמין שאני ראוי לו. כפרה, אני מזכיר לך שאתה מדבר עם מלך 😂

quand-l-enfant-roi-devient-ado.jpeg
תכל'ס ההורים שלך מרחמים עליך יותר מדי ובגלל זה אתה לא עצמאי.
הם לא מרחמים עליי. הם מבינים שהם מגדלים מלך ולכן מבינים שעליהם לנהוג בי כך 😎

tommen-baratheon-600x338.jpg

ולכן זה מה שיצאתי.

בחירתך ללעוג לי על עצמאות שחסרה לי כביכול היא הדרך שבה מבחינתך אתה חייב להסתכל על הדברים, וזה איך שאתה בעצם מספר לך, וזה התירוץ שאתה משתמש בו בשביל לספר לעצמך איך כביכול "לא היית רוצה" לגדול כמוני |יעני|, עם הורים שמפנקים אותי, קונים לי הכול, ומעל הכול, בעלי יכולת כלכלית לפנק אותי ולקנות לי הכול. אה, כן, וגם אפס השתתפות במטלות הבית (חוץ מזה שפעם בכמה ימים אני עושה טובה ומתנדב לזרוק את הזבל וגם מצפה מהם שיגידו לי תודה על זה, והם אכן אומרים).

באשר לתירוץ העלוב של מה שאתה מספר לעצמך כדי לשכנע את עצמך שלא היית רוצה לגדול כמוני, גם אם חסרה לי כביכול איזושהי עצמאות מסוימת או ידע מסוים על איך להתנהל בעולם, ידע זה יושג במהירות ותיכף ומיד כאשר אתחיל לעבוד במהלך התואר השני כחלק מדרישות התואר, וכמובן שעצמאות מסוימת חסרה זאת, שגם היא תושג לבסוף, כמובן שהיא לגמרי שווה את החיים המדהימים שהיו לי ושיהיו לי תמיד.

עמוק בפנים אתה יודע שאתה מקנא בי ושהיית מת להיות במקומי. אם לא תודה בזה בפניי, לפחות תודה בזה בפני עצמך.

אתה חושב שאתה הראשון שמקנא בי? כפרה, קח מספר ותעמוד בתור.

אני מלך. כולם מקנאים בי.

800px-Napoleon_in_Coronation_Robes_by_François_Gérard.jpg
אתה לא מתבייש? ככה אתה מדבר אל המלך שלך?

אני, המלך שלך:

Geld_10-1376x948.jpeg

אם זה איך שאתה מדבר אל המלך שלך, אם זה איך שאתה מדבר אל מי שאתה מתייחס אליו, חושב עליו ומגדיר אותו כאלוהיך, אני לא רוצה לחשוב איך אתה מדבר ומתייחס אל אנשים אחרים.

אני, כפי מה שאתה רואה אותי בתוך הראש שלך:

Q69k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWmpnN01EQV8vYTY2YmY4MThmMWQxZjQ2Mzk2YTZhNDA4ZDk...jpg

דיברגנט חדש

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 105684
צפה בקובץ המצורף 105683
רק אם היא תרצה להרויח "קצת" כסף לעשות לך בייביסיטר ולצבוט לך את הלחיים |נחמה|

אני גדלתי בשיטת הורות מתירנית קיצונית ויצאתי מלך.
יצאת מוגבל, אך אולי לא הייתה ברירה כי ככה נולדת?
אתה גדלת איך שאתה גדלת ומה ממך יצא? ואת הילדים שלך אני מבין שאתה מגדל אותו הדבר, ומה מהם יצא?

חבל על הזמן והמילים.

צפה בקובץ המצורף 105685

גארפילד? 😀

צפה בקובץ המצורף 105686

אתה רחוק ממושלם ב-180 מעלות |נחמה|

למעלה