3/9 שמח

ד ר ל י

New member
3/9 שמח

טוב סתם, לא ידעתי מה לכתוב בכותרת. האמת שלא כל כך שמח כי ראיתי עכשיו שמני פאר הלך לעולמו (נר)
אל תכעסו עלי שנעלמתי. עברתי לפני כמה ימים דירה ואין לי מחשב, אין אינטרנט, קשה קשה. מה שלומכם? מקווה שטוב. אממממ בקשר למה שקרה בפורום 40 פלוס אז אנחנו כולנו אנשים בוגרים, כולנו נמצאים בפורומים מרצוננו החופשי וללא תמורה והתחייבות. מצטערת ששם זה הגיע למצב של ריבים. אנחנו בחודש אלול וזה חודש הסליחות והרחמים אז אני רואה בזה הזדמנות לפתוח דף חדש וכל מי שרב עם מישהו אז פשוט למחוק את החשבונות הישנים, ולהתחיל מהתחלה. אין סיבה שאנחנו כאנשים בוגרים נריב אחד עם השני ואם מישהו חושב אחרת מאיתנו אז לא צריך לריב בגלל זה ואם מישהו אומר מילה לא במקום לא לעשות מזה סיפור ולהיתפס לזה.אנחנו פה בשביל הכייף וההנאה, לא? טוב שיהיה יום נעים (פרח)מקווה שיהיה לי אינטרנט יותר נורמלי בקרוב

כשאתה נסער או כועס וברוגז -אתה בעצם מעניש את עצמך

ופוגע בבריאותך שלך - בשל עוול שאתה חש שכביכול עוללו לך אחרים

וכשאתה סולח ושוכח אתה מרפא ומנחם בראש וראשונה את נפשך שלך
וסועד את בריאותך
ממש כמו בעת הנתינה לזולת
כשאתה ממלא עצמך באנרגיות טובות ומחזקות
וגם מעניק טוב וחסד לאחרים
(רווח כפול)

העולם רווי כידוע צרות ובעיות למכביר
והבחירה בידינו
כיצד להתמודד ולשרוד
ועדיף שנתמקד בעקר בחצי הכוס המלאה

ושיהיה בהצלחה

ד ר ל י

New member
נכון אבל

קראתי לאחרונה שדווקא להוציא כעסים זה בריא יותר מאשר לשמור אותם, אז אם הכוונה שלך היא לשחרר את הכעסים ואז לסלוח ולשכוח זה נכון אבל אם הכוונה היא רק במקום לכעוס, להפוך את זה לרגש חיובי אז אני לא מאמינה בזה. כשכועסים על מישהו, אם מנסים לסלוח ולשכוח בלי לעשות משהו בנושא, זה סוג של הדחקה או שקר עצמי שבסוף יפגע בבריאות. חשוב להוציא את זה איכשהו. הכי טוב זה להגיד את זה לאדם שאתה כועס עליו בפנים.

זה נכון שלא רצוי להפנים כעסים ומתחים

אך במקום להפנות את התפרצויות הזעם אל הקרובים אליך/מי שפגע בך - אפשר למצוא לכך המון אלטרנטיבות
כמו פעילות ספורטיבית אקטיבית (ריצה שחיה וכו)
ריקודים - נגינה שירה (למי שיודע)
ועוד

ברגע שאתה מחצין את הכעס אל האנשים הקרובים אליך - אתה רק מחמיר את מצבך שלך ורק מלבה את אש השנאה שפוגעת גם בבריאותך
יחד עם זאת - רצוי באמת ,בהמשך ( לאחר שנירגעת....) ליזום שיחות הבהרה עם מי שאתה חש שניפגעת ממנו - מתוך מגמה ענינית כדי להעמיד את הדברים במקומם
וזה לדעתי עדיף על התפרצויות זעם בפנים

והמשך יום נעים גם

ד ר ל י

New member
צודק

כשאתה כועס על מישהו, חשוב להגיד לו את זה. זה גם לא פייר כלפי הצד השני ללכת עם בטן מלאה עליו ולא להגיד לו מה קרה. אני שונאת שאנשים נעלמים לי או נחמדים מול הפרצוף שלי ומאחורי הגב מלכלכים עלי בגלל שהם כועסים עלי ולא מגלים לי למה. לא בריא לשני הצדדים. פשוט צריך לדבר, להגיד על מה כועסים עם חיוך ולמצוא גם מילה טובה

achokler

New member
תתחדשי על הדירה החדשה, וניקית את המחסן בהזדמנות זו?

בלי קשר לכאן

זה לא כזה פשוט לשים ריבים בצד
בדיוק אני עומדת באמצע בריב משפחתי לא פשוט ואין דרך לגשר בין הצדדים
יש אנשים שלא יודעים לסלוח ולהעביר הלאה ולצערי אלו האנשים שתמיד מפסידים משהו אבל הם לא רואים את זה כנראה
&nbsp
&nbsp

ד ר ל י

New member
ואו ריבים משפחתיים זה הכי קשה

משפחה לא בוחרים וגם אי אפשר להתנתק. זה כמו הוט
אבל אפשר לנסות להיות ניטרליים כמו שוויץ.

זה מה שאני עושה אבל זה לא כמו במדינות

לכולנו יש ילדים וכשיש ריבים בין ההורים אז הילדים סובלים
ולא בא לי שהאחיינים לא יתראו אחד עם השני בגלל שההורים שלהם דפוקים ולכן במקרה הזה להיות נייטרלי ולא לעשות כלום זה פוגע בילדים שלי גם
&nbsp
&nbsp

ד ר ל י

New member
אז זה כן כמו במדינות

ההנהגה נלחמת והאזרחים סובלים
זה אלה שהזמינו אתכם למסיבת יומולדת במסעדה על חשבונכם ?

למעלה