אין קשר בין דבריך למציאות
80% מטייסי האז"מ בעלי רשיון כללי? לא נכון בכלל. לא כל מפעיל רדיו חייב רשיון RT. נקודה. תראה לי את החוק בבקשה. מה היה "בזמנו", ממש לא חשוב, מה גם שבכל מכתבי האגודה מעולם לא נאמר שה RT הוא חובה, אלא שהוא "מומלץ". הרעיון שאני, עם רשיון אז"מ לטיסה מקומית וללא RT, קבלתי מכתב ממדריך שסיימתי דרישות לטיסות מרחב, ובמנהל לא בדקו (כמדיניות) אם יש לי RT ועדכנו לי את הרשיון (הורידו את הפסקה LOCAL ONLY) מוכיחה שעמדתי בכל הדרישות. נקודה! לא מדובר כאן בחוק, אלא בתקנות בלבד, ואתה ממש לא עורך דין. כאשר המנהל מעמיד בבחינות רבות (כולל חוקה) ומחלק רשיונות, שום בית משפט לא יחשוב שהמדינה נתנה לי רשיון "מרחבי" בלי RT "בטעות" ושאני "אשם". בכלל, בית המשפט כלל לא מעורב כאן אלא ועדה של המנהל. ברור לכל בר דעת (ואני לא בטוח שאתה כזה) שכאשר מדינה עושה בחינות ומחלקת רשיונות, לא יעלה על הדעת שהמדינה תבוא ותגיד פתאום שהרשיונות (לא מדובר בטעות עם אדם בודד) ניתנו שלא לפי חוק וכי האנשים שקבלו אותם - כולם - אשמים בעבירות פליליות. כל בית משפט יזרוק את התובע מכל המדרגות (אני לא עורך דין, אבל הנ"ל על פי שיחה עם אחד). הנה החוק. אתה מוזמן לענות עם ציטוט אחר מהחוק ולא עם המצאות! 74. ידע מקצועי (תיקון: תשמ"ג) אלה הנושאים שהבקיאות בהם דרושה להוכחת הידע המקצועי של הטייס המתלמד: (4) נהלי אלחוט דיבור. הוראה זו אינה חלה על טייס מתלמד באוירון זעיר. ---> כלומר, יש פטור ברור לטייס אז"מ ממבחן RT לפני קבלת הרשיון. 89א. הנסיון הדרוש לקבלת הגדר אוירון זעיר (תיקון: תשמ"ג, תשמ"ה, תשמ"ח) (ב) דרישות הנסיון המזעריות לצורך קבלת הגדר אוירון זעיר הן: (1) לטיסות מקומיות בלבד - שש עשרה שעות טיסה באוירון זעיר שניתנו במסגרת קורס מאושר; (2) לטיסות מרחב - שלושים ואחת שעות טיסה באוירון זעיר ----> מצוין מה צריך כדי לקבל הגדר טיסות מרחב, ורדיו אינו מוזכר כלל. נכון, במקום אחד מוזכר ש 83. טיסת ניווט (תיקון: תשמ"ח) (א) טייס מתלמד יהיה כשיר להטיס כלי טיס, למעט דאון, בטיסת ניווט יחיד, אם נתקיימו כל אלה: (2) הוא מחזיק ברשיון אלחוטאי טיס לרדיו-טלפון שניתן לו לפי תקנות אלה; אבל - זה חשוב - (א) זה סותר את הפטור מ 74 וסביר לפרש שכאן מדובר על טיסה כללית ואילו הפטור הוא לאז"מ ספציפית (ב) זה מתייחס לטייס מתלמד בלבד - מאחר ואת ההגדר המרחבי עשיתי כבעל רשיון, ולא כמתלמד, הפסקה לא רלוונטית לגבי!!! מאחר והחוק מדבר לכאורה, ובפועל המנהל עובד על פי זה, ש"טיסות מרחב" באז"מ הן "הגדר", ומאחר ואין ויכוח שלקבלת הרשיון עצמו לא נדרש RT, אזי הדרך היחידה לתבוע ממני לבצע RT היא להבהיר זאת במפורש בדרישות של "ההגדר המרחבי". אין כאלו דרישות. נקודה. סוף. רות.