.................

*ארגמן

New member
.................

ההורים שלי עכשיו בתהליכי גירושים. התהליכי גירושים האלה הם כבר איזה שלוש שנים. אבל כל שנה אנחנו יוצאים לחופשה בחו"ל והשנה אבא שלי לא יצא איתנו. אני בת 15, אבל אמא שלי מתעקשת להתייחס אליי כאדם מבוגר ומשתפת אותי בכל הדברים הרעים שאבא שלי עשה, ואתמול היא הראתה לי חשבון אשראי שלו שיש שם איזה 400 שקל על מלון, כשהיינו בחופשה... ובכלל המצב בבית ממש מעצבן, ולא נעים. וכשאמא שלי מתעצבנת עליי היא אומרת "רואים שיש לך את הגנים של אבא שלך..." או "אל תהיי &^*%$ כמו האבא שלך" ודברים כאלה.. וזה גורם לי להרגיש רע, ובמכתב מהעורך דין של אבא שלי - לאמא שלי היה כתוב שהוא רוצה שנהיה שלושה ימים שלושה ימים. ואני לא רוצה. אני רוצה להישאר בבית שלי בלי לעבור ממקום למקום. בנוסף אני מתחילה תיכון חדש בו אני לא מכירה אף אחד בשבוע הבא וזה פשוט יותר מדיי דאגות על הראש..... סליחה על המכתב המשתפך והדבילי שלי, אבל פשוט אין לי עם מי לדבר... ולכתוב דברים באינטרנט יותר טוב מכלום... תודה, ארגמן

shlulit

New member
תגובה-

אני חושבת שאת צריכה לדבר עם אמא שלך, להגיד לה איך את מרגישה. בכל זאת כל מה שנוגע להסדרי משמורת צריך לעבור דרכך. אם את לא רוצה להיות חצי שבוע פה חצי שבוע שם, את צריכה להגיד מה את כן מעדיפה. חוץ מזה, לפי דעתי, זה נראה שאמא שלך מדברת ראות על אביך, והיא לא צריכה לעשות את זה, זו מן הסתה נגדו וזה לא הוגן להסית אותך נגד אבא שלך. מקווה שדברים יסתדרו לטובה..

m_katzmann

New member
הורים הם בסך הכל בני אדם

לארגמן שלום, משפתחתך עוברת עכשיו תהליך של שינויים שיכולים להיות בתווך הרחוק מאוד חיוביים אבל עכשיו שני הורייך מאוד כועסים האחד על השני ולא פעם אחד ההורים אולי משתמש בבן או בבת כדי לפגוע באמא או באבא. נסי לסלוח לאמא על הפגיעה שלה בך, כי היא נמצאת כרגע במצוקה אדירה. וכן, מה לעשות כולנו נושאים את הגנים המולדים. אלה הם הורינו פה אין לנו כל בחירה, אבל אנחנו יכולים להחליט במה אנו משתמשים ובמה לא. ועם כל המצוקה שעוברים עכשיו הורייך הם צריכים להבין שגם את חלק מאותו תהליך של הפרדה ושינוי. את זקוקה כעת לביטחון האישי שלך יותר מאי פעם. ואת מחפשת את היציבות כי שינויים יש לך די והותר - לפחות עכשיו. אני מקווה שתעברי את התהליך הזה בקלות יתר מבלי שמשקעים רבים מידי יחסמו אותך גם בעתיד. מאיה

avielss

New member
ארגמן

קודם כל שלום מאיה הבחלט צודקת בכל מילה. ההורים שלך עוברים זעזועים תנסי לסלוח אבל תבהירי לאימך 2 דברים חשובים נורא: 1-רואים שיש לי גנים של אבא אבל אל תשכחי שיש לי גם את הגנים שלך 2-ועיצה אישית שלצערי אני לא ממשתי ועכשיו ממרומי גילי המופלג (24) אני מבין לעולם אל תשתפי ואל תקחי שום צד של שום הורה וזאת מ 2 סיבות: אנחנו לעולם לא נוכל לדעת מה עבר על ההורים מי אשם מי בגד מי "לא בסדר" והאם שווה להרוס יחסים עם ההורה שמנגד הורה שאנחנו חלק ממנו? אני מארמין שלא ודבר חשןב לכולנו הפורום הזה נועד להשתפכויות להוציא לייעץ אפשר לעשות את זה תמיד וללא שום התנצלות כולנו בפה בשביל כולנו אביאל

adam65

New member
הי ארגמן

צר לי על התקופה שעוברת עלייך, הורי התגרשו כשהייתי מבוגר יחסית (כמוך) וגם אני מצאתי את עצמי מעורב בפרטים שלא ממש רציתי לדעת. לדעתי אין שום מקום להסתה הפרועה שאמא שלך מבצעת, ובטח לא להאשמות שלה כלפייך (כאילו שאת בחרת ממי לקחת גנים, ואיזה). אני לא מקבל תרוצים של "גם לה קשה" או " היא עוברת תקופה לא קלה" זה הכל שטויות!!! לכולם קשה, גם לך, וגם בתקופות כאלו צריך לדעת איך לנהוג והיכן עוברים הגבולות. לדעתי, את צריכה להבהיר לאמא שלך שגם אם היא לא אוהבת אותו, הוא עדיין אבא שלך, ואת הבעיות שלה איתו שתפתור לבד בלי לערב אותך בויכוח. לגבי המכתב מעורך הדין של אבא שלך- זה עדיין מוקדם, זו הצהרת כוונות ראשונה שנועדה בעיקר "לעשות שרירים" לקראת המאבק על הרכוש המשותף. בסופו של דבר, את תגורי איפה שאת רוצה ואף אחד מהם לא יעצור אותך. בהצלחה...

מכשפה

New member
ארגמן שלום לך חמודה! ../images/Emo50.gif

מעל לגיל 10-שואלים את הילדים לדעתם, היכן ועם מי הם רוצים לגור! את כבר בת 15, ואי אפשר לחייב אותך לשום דבר.רק את תחליטי, בתקווה שזה גם מה שאמך תרצה.אם יש לך אחים קטנים יותר, חשוב גם מה הם מרגישים. חשוב הקשר שלהם איתך ועם ההורים. בדרך כלל לא מפרידים בין אחים- אלא אם יש סיבה מספקת. תתעקשי על זכויותייך. מצד שני- תחשבי שאולי תרצי לישון אצל אבא בסופי שבוע. אם תרצי נוכל להמשיך להתכתב כאן.

למעלה