מוקדם או מאוחר !?
הי שלי כמו שאמרו פה לפני, אין מוקדם או מאוחר באופן אבסולוטי. יש מאוחר ביולוגית- כמו שאת בודאי יודעת - אבל הבשלות הנפשית והרגשית חשובה לא פחות. אני מאמינה שאדם שמגיע להחלטה כל כך משמעותית בחייו, בעיקר כשמעורבים בזה אנשים קטנים אחרים, חייב להיות באמת מוכן לכך עם כל היתרונות, והם רבים, לעומת החסרונות - ויש !! ברגע שנולד ילד אין דרך חזרה, אי אפשר לנטוש אותו(למרות שיש כאלה שעושים זאת ...)ולחשוב שאם לא רואים הוא לא קיים.זאת עבודה קשה מאד לגדל ילד לבד וצריך להיות מוכן לכך: ימים טובים, ימים גרועים, מחלות, ערבי חג, זמן לעצמי (בלי יסורי מצפון ...) עיפות כרונית ועוד ועוד והכל התכוונתי לעצמי לא לקחתי בחשבון דברים דומים שעוברים גם על הזאטוט הקטן. בבסיס את לבד בהתלבטויות, בהחלטות, ביומיום. לכן, אני חושבת שאת צריכה להסתכל לא על גילך הביולוגי, בשלב זה, אלא האם את מוכנה לפחות בשלב הראשון, והוא ארוך מאד, לקחת על עצמך מחויבות כל כך גדולה והאם הילד/ה לא יפריע לך בחייך. גם אני, ועשיתי את תום בגיל מאוחר יחסית - 39, מרגישה לעיתים שהייתי רוצה יותר חופש לעצמי ולא תמיד זה מסתדר בסדר היום שלו. אז בולעים זאת ומתכננים לפעם אחרת וגם אז זה לא הולך וכך הלאה והלאה ... בכל מקרה, אל תוותרי על אמהות בשום אופן - רק את העיתוי תבחרי כשתהיי מוכנה לזה. בהצלחה רעיה