33bhp-25kw

w i c k i d

New member
33bhp-25kw

זה בלבל אותי לגמרי! החליטו לשגע את אזרחי ישראל ואני מזמן לא עוקב.. אני עוד כמה חודשים בן 20. לאיזה רישיון אני יכול לשדרג את עצמי מ50 סמק? איך הולך החוק החדש הזה? השאלה שלי אם אני אהיה חייב לעשות את התחנת מעבר של ה500 או שאני יכול (תיאורתית) לעלות על 600? עזבו רגע בצד את הקטע האחראי והבטיחותי ומיומנות שאני צריך לרכוש.

C O L T

New member
600, 800 או 1200, אתה יכול הכל

הנפח כבר לא מעניין אף אחד. ההספק הוא הקובע, המספרים של 25 קילווט או 33 כח סוס מייצגים נתון זהה, זהו הספק המנוע של דרגת הרישוי הבינונית. נפח כבר לא משחק תפקיד בכלל. + מזל טוב, כבר שודרגת מ50, אתה כשיר לרכב על 125 סמ"ק המוגבלים ל-14 וחצי כח סוס, זו דגרת המתחילים החדשה, כאן הנפח משפיע וגם ההספק.

z x 7 r

New member
אז אם ל R1 להוציא 3 פלגים ?

הוא יהיה מחת ל 33 כ"ס?

GayBiker

New member
ZX, הבנתי שכתבת בהומור אבל...

סתם שתדע שבאנגליה (ואני מאמין שגם ביתר האיחוד ובטח גם במדינות אחרות) קיים התקן שנקרא "רסטריקטור" (restrictor) שהופך כלים עם הספק גבוה לבעלי הספק נמוך יותר על מנת שיתאים למוגבלי רישיון. אני לא יודע איך זה עובד, אני מאמין שקיימים רסטריקטורים מכאניים שיתאימו לאופנועים ללא מחשב מנוע ורסטריקטורים אלקטרוניים לאופנועים מתקדמים יותר. באופן הזה GS, למשל, יכול להכלל בדרגת הביניים (עם רסט') או בדרגה הבכירה (ללא רסט'). סחטיין על ההומור בכל מקרה

t s a c y

New member
לא

אבל הוא יהיה 250 סמ'ק, עד 2006=A1. אם כבר, R6 עם פלאג אחד לטובת שאאאאאאאאאאאבי

GayBiker

New member
לשאלתך...

KW ו-BHP, שתיהן יחידות הספק. יחס ההמרה ביניהן הינו 1:1.32. החוק הישן הגביל עפ"י נפח (עד 50, עד 500, מעל 500). החוק החדש מגביל עפ"י כ"ס ללא התחשבות בנפח (למעט בדרגה התחתונה). הדרגות הן: A1 - עד 14.6 כ"ס ועד 125 סמ"ק. אם יש לך היום רישיון עד 50 סמ"ק, זה אומר שבלי לשאול אף אחד אתה יכול לעלות על 125. A2 - עד 33 כ"ס. A - מעל 33 כ"ס. אם לפי החוק הישן יש לך רישיון עד 50, כבר היום, מבלי לשדרג, אתה יכול לעלות על 125. אם אתה מעוניין לשדרג, אתה יכול לשדרג לדרגה A2 (מקביל לתחנת המעבר "עד 500" לפי החוק הישן), מה שאומר שתיאורטית תוכל לרכב גם על אופנוע עם מנוע 1800 בתנאי שיש לו פחות מ-33 כ"ס. רק בגיל 21 ועם ותק של שנה לפחות על דרגה A2 אתה יכול לשדרג (שוב) לדרגה A, אז אתה יכול לרכוב על כל אופנוע בכל נפח ובכל הספק. מקווה שעזרתי. זה ממה שידוע לי. בהצלחה

w i c k i d

New member
אוו! אז פה באה השאלה..

אם יש לי סיכוי לעלות על אופנוע מעל 500 סמק לפני 21? איזה 600ים יש בקטגוריה של הכוח סוס שלהם לא עולה על 33..? איך זה עובד בערך? יש כלים (כביש) שאני יכול לחשוב עליהם כרגע??

daditami

New member
כמו שאמרת , בתאוריה יש אופנוע כזה

600 סמ"ק ופחות מ 33 כ"ס

GayBiker

New member
השאלה היתה תיאורטית והתשובה גם

אתה יכול תיאורטית לעלות על אופנוע מעל 500 לפני 21 בתנאי שיש לו פחות מ-33 כ"ס, כמובן, רק אחרי שתשדרג ל-A1. למיטב ידיעתי אין 600-ים עד 33 כ"ס. רק לשם קנה מידה: GS-500 שנחשב בין החלשים בקטגוריית ה-500-ים, יש לו 52 כ"ס. אין יחס קבוע בין נפח להספק. בגדול (אבל לא בהכרח) עד 33 כ"ס = עד 250 סמ"ק. די בטוח שיש גם יוצאים מן הכלל.

w i c k i d

New member
מה שאומר........ש...

עד גיל 21 אני לא עולה על כלי יותר מ250 סמק (לערך) ? סליחה אם אני קשה קצת.. אבל נכון לעכשיו ברשותי רישיון A2 כביכול. אני יכול לשדרג את עצמי לA1 מה שאומר (בתכלס) שאני אוכל לפגוש בין הרגליים שלי כלים עד 250 סמק.. נכון? ובשביל לעלות בסקאלה אני צריך לחכות לגיל 21?? אפילו GS אני לא יכול להרשות לעצמי מבחינה חוקית?? בבקשה.. תתייחסו לזה ברצינות גם הפעם.

GayBiker

New member
תשובה רצינית לחלוטין

תיאורטית, אתה יכול לפגוש בין הרגליים שלך כלי עם מנוע בכל נפח שתחפוץ בו כל זמן שיש לו פחות מ-33 כ"ס. בפועל, למיטב ידיעתי, לפחות, אין כלים מעל 250 סמ"ק שיש להם פחות מ-33 כ"ס. אם יש, אז הם בודדים. בטח לא 500+ מה שאומר - תשכח מ-GS...

t s a c y

New member
ה33 כ'ס תכף לכלים מ2007

לפני 2007 זה עדיין לפי סמ'ק (בנתיים לפחות), עד 400 צריך רשיון A1, ואז עדיין אין הרבה כלים
עולים לי לראש רק, בנדיט 400!!1, DRZ, אבל אולי יש עוד כמה.

w i c k i d

New member
החוק חל מכלים שנת 2007 אני מבין... לא?

tsacy הזכיר את זה פה.. כלים מתחת לשנתון 07' אני יכול לרכוש במסגרת ה-"עד 500" ? (או 400?)

t s a c y

New member
לא לא

החוק חל על הכל, אבל לפני 2007 לא רשום הספק ברשיון ולכן החליטו ללכת על סמ'ק ומשום מה הקריצו 400 סמ'ק לL2 (מתאים לA1).

w i c k i d

New member
אז בנדיט עומד על הפרק.. אני מבין...

בתור ברירת מחדל משהו. ואף שוטר או בוחן לא יבדוק לי כ"ס לבנדיט -400 סמק!- ?

למעלה