35 שנים לצאת האלבום השני הכי מצליח ונמכר של חוה אלברשטיין "לונדון" ביולי 1989

feldman89

Well-known member
האלבום היה כולו בעיבוד והפקה מוסיקלית של ירוסלב יעקובוביץ' וזכה לביקורות טובות ומשבחות. מתוך האלבום מרבית השירים התפרסמו ויצאו לרדיו כשהבולטים הם לונדון, רמז, חד גדיא ואל תשליכני, מה יהיה, קחי אותי איתך. האלבום נמכר במהירות באותה תקופה ומכר עד היום מעל 100,000 עותקים. האלבום נטה לגיוון הרוק

מה דעתכם על האלבום? אוהבים את האומץ לשיר שירי מחאה אירוניים(כמו לונדון וחד גדיא) או שמפריע לכם?
ואיזה שיר או שירים תקחו ממנו כטובים ביותר?

ady18

Well-known member
אני פחות מתחברת אליו
שיר הנושא לא אהוב עלי
אני בשונה מאחרים לא משתגעת על האלבום
מקווה שבסדר להגיד

feldman89

Well-known member
אני פחות מתחברת אליו
שיר הנושא לא אהוב עלי
אני בשונה מאחרים לא משתגעת על האלבום
מקווה שבסדר להגיד
לגיטימי. אני יכול לשאול מה מפריע לך באלבום הזה במיוחד? יכול להיות שהדרמה והתיאטרליות בשירים שלה הפריעו לך? כי בשירים האלה, היא חייבת לשיר תיאטרלי באלבום כזה

ady18

Well-known member
לגיטימי. אני יכול לשאול מה מפריע לך באלבום הזה במיוחד? יכול להיות שהדרמה והתיאטרליות בשירים שלה הפריעו לך? כי בשירים האלה, היא חייבת לשיר תיאטרלי באלבום כזה
שיר הנושא לא מדבר אלי.
קצת תיאטרלי
כן אובת חד גדיא
רמז הוא טוב יש לה יותר טובים ושאר לא פסלתי לא ממש מדברים אלי במיוחד.

feldman89

Well-known member
ובכן, אלבום אדיר, נדיר ואמיץ. צריך הרבה אומץ לשיר שירי מחאה ועל אחת וכמה כשאתה אהוב ומוערך ע"י ציבור שלם שהולך איתך דרך ארוכת שנים. אני אוהב את הקשור לאלבום מכיוון שהיא עפה עם הדמיון ומביאה תיאטרליות מדהימה שלא מביכה(כן, אני אוהב תיאטרליות ופולקלור ודרמה בשירים). היא מביאה באלבום הזה הרבה כוח, עוצמה, אירונייה וציניות בקטע טוב. למה פסלו לשידור בתחנות את "חד גדיא"? כי השיר העביר ביקורת חדה על המדינה שיותר מנכונה גם היום. היא הקדימה את זמנה. אני גם אוהב את העיבודים המוסיקליים, את הביצועים המקסימים שלה. חוה איכותית ביותר בכל תקופה ובצדק האלבום הזה זכה להצלחה כי היא זמרת עם יכולות ווקאליות היסטריות.
השירים שאק במזוודה בפרטית וצידה לדרך: רמז, לונדון, חד גדיא, גם אתה תיעבור, אל תשליכני, מה יהיה וגם קחי אותי איתך.
הנה קישור לאלבום:

feldman89

Well-known member
האלבום הצליח?
או שהרדיו גרם לאבום להיות עם קשיים
אכן הצליח מעל המצופה כי הרדיו לא שידר את "חד גדיא" והיו קריאות להחרים אותה אבל האלבום בכל זאת נמכר מעל 100,000 עותקים- משמע אלבום פלטינה כפולה.

feldman89

Well-known member
ואת מנחשת מי עוד הוציאה אלבום רוק ביולי 1989? רמז: היא מעריצה עד היום את חוה אלברשטיין, יש לה בעל שמשדר בטלביזיה ואת אוהבת אותה כמוני באופן אישי

feldman89

Well-known member
נורית גלרון היקרה . נורית הוציאה בחודש יולי 1989 את האלבום הנהדר "אחרינו המבול" שהגיע לאלבום זהב אבל הצליח קצת פחות מאלבומה "משהו בלבבה".

הנה קטע מהתוכנית בה התארחה "סופסוף" גבי גזית והיא מבצעת את גבר לא גבר

למעלה