'אילת היא שטח מצרי'

דודי פ

New member
'אילת היא שטח מצרי' ארגון משפטי מצרי בשם (הקליט, יש לציין) 'החזית העממית המצרית לשחרור אום אלרשרש', טוען כי העיר אילת שייכת מבחינה היסטורית וחוקתית למדינת מצרים. הם טוענים כי העיר עומדת באותם קריטריונים כמו העיר טאבה, אשר מדינת ישראל טענה עליה בעבר לבעלות, אולם הפסידה לאחר מאבק משפטי ארוך. אמש העלו ראשי הארגון את העניין בפני הפרלמנט המצרי, שם נתקלו בהתנגדות, אולם הם לא נואשו והחלו בארגון ועידת פסגה בה תקבע, לכאורה, עמדתה של מצרים. מה דעתכם? שנתחיל להכין דרכונים לקראת הירידה לאילת? כתבה על הנושא: http://news.walla.co.il/?w=//1027193

subotaj

New member
בקשר למצרים לא יודע אבל לא היתי מתנגד אם כל מדינה אחרת (קנדה, ניזילנד, ארה"ב, נורבגיה...בעצם כל מדינה אחרת) היתה מכריזה עלינו כשטח שלה ולא הינו שייכים למדינה המפגרת הזאת. ../images/Emo9.gif

harhanegev

New member
כבר במלחמת ששת הימים המצרים תכננו וניסו תכבבוש את כל דרום הנגב ומרכז הנגב (רק שלא כל כך הלך להם, המסכנים). במלחמת השחרור הירדנים תבעו בעלות על הנגב. גם להם לא כל כך הלך. תכל'ס, בשורה התחתונה, אין פיסת אדמה אחת בארץ ישראל שהערבים לא תובעים עליה בעלות. זה כולל את הנגב, הגליל, יהודה, שומרון, מישור החוף (כולל תל אביב), ירושלים, הכל הכל הכל.

אילת היא גם לא מוכרת באו"ם! כולל רמלה לוד, עכו חיפה, יפו והעיר העתיקה בירושלים ומה לעשות כל יישוב יהודי שהוקם אחרי 29 בנובמבר 1947 או הפך ליישוב בעל רוב יהודי, כמו חלק מהערים שציינתי בראשית המשפט. אז מה אז שלא יכיר האו"ם, הערבים קיבלו את רוב השטח, ולמדינה היהודית נתנו נקניק קטן מגדרה ועד חדרה ועוד יישובים בגליל ובגדות הכנרת המערבית, וקצת נקודות בנגב. מובארק יכול לחלום, אילת היא אחת מערי התיירות המרכזיות באזור הדרום, וכיום השלישית בגודלה בשטחה המוניציפלי הייתי פעם באילת ושהיתי בה 3 ימים, זאת עיר קייט מאוד מרשימה, עיר חמה אך נחמדה.

harhanegev

New member
כבר אמר דוד בן-גוריון: "אום שמום" ! שהאום לא יכירו באילת, בהרצליה, בבית אל, באריאל, בקרית שמונה, בטבריה, בירושלים, מה אכפת לנו ? הם סתם יושבים שם ומברברים שטויות.

tapuzo

New member
כל סיני שטח יהודי בו ניתנה התורה ופשוט חבל שויתרנו עליו כי מצרים מעולם לא טענה לריבונות מעבר לשני צידי התעלה וכל הריבונות שלה על סיני זה עניין חדש כמעט לחלוטין מלבד צפונו בו הקימה מספר ערים קטנות לאורך החוף שבעבר היו כפרים כמעט ריקים מאדם.

strangebrew

New member
רגע רגע, אם סיני זה חלק מהארץ המובטחת, ובני ישראל נדדו בסיני 40 שנה כולל משה, איך זה שמשה מעולם לא זכה להיכנס לארץ המובטחת?? ההודעה שלך לוקה בחוסר הגיון. הטיפול המומלץ במקרה הוא פשוט לחשוב. אבל אם אתה אלוהים, אז אני מניחה שזה בסדר.

harhanegev

New member
גם אם ניתנה בו התורה, זה עדיין לא אומר שזה כן או לא חלק מהארץ המובטחת. ככל הנראה חלק מסיני הוא בארץ המובטחת וחלק לא, אך זה לא לגמרי ברור עקב בעיות בזיהוי מקומות המוזכרים בתנ"ך. בלי קשר לנ"ל, האם ישראל כן או לא היתה צריכה לוותר על סיני זה כבר נושא לדיון אחר לגמרי, שאני לא מתכוון להיכנס אליו.

havlaz

New member
אמרתי לכם ללכת על אוגנדה! אמרתי לכם! והנה קדימון לעתיד מהיוצרים שהביאו לכם את "נערי החוף אילת" מהיוצרים שהפכו את זה לפורום אילת בקרוב זה מגיע... השם החדש - פורום אום אלרשרש

Carcano

New member
יש לי רעיון בואו נכריז על קהיר כחלק בלתי נפרד מארץ ישראל ההיסטורית? דמיינו כמה נרוויח מהתיירות D:

the band member

New member
מגוחך... תמיד אפשר לקחת איזושהי קבוצה הזויה וקיצונית ולהתייחס אליה ברצינות, אבל בשביל מה?!

למעלה