3d studio max 5 שאלה

3d studio max 5 שאלה

שלום , אני צריך למדל משהו , משהו נורא! פשוט.. רק מה ,זה חייב להיות לפי מידות מדוייקות .. לפני שנתיים או יותר , השתמשתי ב3DS אבל לפי מה שאני זוכר ,אני מצייר שם הכל עם העכבר ,ואי אפשר לתת מידות ואי אפשר למקם לפי קוארדינטות. הכל מצוייר עם העכבר... האם אני צודק ? אם כן אני אשתמש בautocad , למרות שבהחלט הייתי מעדיף את 3DSM

bumbler

New member
../images/Emo8.gifאתה לא ממש צודק

במקס אפשר ליצור הכל לפי מידות מדוייקות, וגם למקם לפי קואורדינטות. יכול להיות שבAUTOCAD זה יותר קל, אבל בהחלט במקס גם אפשר למדל דברים בצורה מאוד מדוייקת.

תודה שאלה נוספת

אני בונה משהו לפי מידות כרגע זה ריבוע בגודל 33*100*40 סנטימטר.. מה שלא כל כך נורא ,אבל דיי מציק , שהרשת למטה , היא ממש קטנה , הריבוע הזה זה ארון אחד יהיו עוד המון כאלה .. אני יכול לחלק הכל ב10 ולעבוד עם 3.3 10 4 .. אבל זה נורא לא נוח איך אני יכול לשנות את הקני מידה של הרשת או לעשות שתתפרס על יותר שטח .. תמונה מצורפת ועוד דבר, איך אני אומר לו קורדינאטות , בparametrs יש לי רק מידות .. תודה רבה

donkeycow

New member
קנה מידה

למעלה ...Customize > Units Setup כדי לשנות את הרשת (GRID) קליק ימני על הכפתור של המגנט עם המספר ליד ושם ב-HOME GRID אתה יכול להזין קואורדינטות בקליק ימני על כפתור Move

תודה רבה, עוד שאלה אם אני לא מעצבן

זה הרבה פחות קריטי , אבל אני יכול להשבע שבמקס 5 זה לא היה במצב perspective אני זז עם הכפתור האמצעי של העכבר (לא מזיז כלום , אני פשוט מנסה להסתכל למקום אחר) והוא זז נורא לאט כשאני בזום גדול גם כשאני אני מתקרב (עם הגלגלת של העכבר) , הוא מתחיל להתקרב לאט יותר ויותר ככל שאני קרוב יותר למה ? אני בטוח שהוא עושה את זה כדי "לעזור לי" כי הוא כנראה חושב שזה יעזור במשהו אני דיי בטוח שבמקס 5 הוא היה זז נורמלי .. איכשהו אפשר לגרום לו לזוז נורמלי ולא להאיט ..

Aryez91

New member
מה שאני עושה כשזה קורה

בוחר את האובייקט שאני רוצה להתמקד בו, ואז עושה Zoom Extents Selection (קיצור על המקלדת - Z). ואז זה מסתדר. אני הבנתי את ההגיון של המקס, ככה שהוא עושה זום ביחס למה שמצלמת הפרספקטיב ממוקדת בה, אז פשוט למקד אותו במה שרוצים פותר את הבעיה.

מיכאל ג

New member
כן, הם שינו משהו בהתנהגות

של הגלגלת, אין לי מושג למה בדיוק. אבל ניתן לעשות זום בצורה אחרת: CTRL + ALT + לחיצה על הגלגלת (לחיצה לא גלגול). זה גם עושה זום בצורה המשכית, לא בקפיצות.

AlonPe

New member
מ-../images/Emo207.gif, מידול מדויק ב-מקס...

(לצורך מודלים אדריכליים) שיטת העבודה שלי ב-אוטוקאד, היא בניית פוליליינים של התכנית, ו-extrude. החסרה של הפתחים על ידי substract. ב-מקס קשה יותר לעבוד בשיטה הזו. ובעיקר ה-booleans עושים הרבה צרות.... אז.... אמממ.... יש שיטה אחרת?.....

cyb3rmaniak

New member
תעשה את אותו הדבר אבל עם

מידול פוליגונלי... תתחיל עם קופסאות לפי התרשים, תחלק אותם למספיק חלקים ככה שתוכל לשים פתחים. תגדיל את כולם לגדלים שאתה רוצה, ופשוט תמחק את הפתחים ותבנה פוליגונים כדי לסתום את הפתחים שאתה לא רוצה (החלק הפנימי של המשקופים והחלונות וכו'). זה פשוט מאד. ותשתדל לא להשתמש ב- booleans אף פעם. יוצר הרבה בעיות.

בניתי שולחן בקובץ, איך אני מכניס

יש לי מודל בקובץ , שמור עם הסיומת הרגילה של מקס אני רוצה להכניס את המודל הזה , לקובץ אחר.. איך אני מכניס אותו o_O אני זוכר שפעם זה היה מאוד קל .. אבל Import אומר לי שסוג הקובץ לא טוב למרות שזה קובץ של מקס :/

מיכאל ג

New member
יש במקס שתי דרכים

merge file יעזור לך , אבל בגרסאות חדשות, ולא זוכר אם יש את זה בחמש כבר, יש גם XREF כמו באוטוקד. שניהם בתפריט FILE כמובן.

למעלה