4 אלמנטים

4 אלמנטים

שלום אני מעוניין לחקור את נושא 4 האלמנטים והביטוי שלהם בתרבויות השונות. האם תוכלו לתת לי כיוונים כיצד הדבר הזה הגיע מכמה תרבויות שלא היה בינהן קשר? תודה

זאב אש

New member
הי

בעיקרון זה 5 אלמנטים אש מים רוח אדמה ונשמה אלה האלמנטים לפי התרבות האירופאית(תקנו אותי אם אני טועה) אני יתן לך דוגמא אחרת לפי התרבות היפנית יש שתי יסודות שמחליפים שתים מהיסודיות שרשמתי בהתחלה שהם עץ ומתכת אני לא זוכר כרגע בדיוק איזה יסודות הם מחליפים בברכת האור פם זאב אש

תודה,

ברצוני גם לדעת על דברים מקבילים, כלומר... לא דברים שמוגדרים כאלמנטם, אולי חיות או דברים אחרים שמרוכזים ברביעיות אשר אפשר לעשות אנלוגיה בינם לבין האלמנטים... תודה

מיכל328

New member
היי

אני כבר לא זוכרת איפה מצאתי את האתר הזה אבל נראה לי שזה עונה על השאלה שלך... http://www.geocities.com/SoHo/Lofts/2763/witchy/c4.html מיכל

graciella

New member
היסודות

אכן האתר ששלחת מעניין ודי ממצא אבל ליסודות לפי הוויקנים יש הרבה יותר בוא ניקרא לזה נשמה ומשמעויות פיזיות ורוחניות לפי הבנתי: היסודות בטקס הוויקני אחרי שסוגרים מעגל נעים מכיוון המזרח מזרח יסוד האוויר - מרחב ההתחלות, זריחה, ילדות, רוח, כוכבים, ראיה מרחוק, "העין השלישית", האביב, האינטלקט, האלה הנה "העלמה", וכשמדמיינים, שער הפותח את המזרח, אפשר לראות דרכו את השמיים, העופות, הפיות, מערבולות אוויר, אנו עפים עם רוח המזרח, הכל קליל, רענן, מהיר... האויר הנו נשימתה של אלה הדרום יסוד האש - מרחב התשוקה והטרנפורמציה, ההתבגרות, שמש לוהטת בצהרי יום, האש הנו יסוד חזק ולכן נמצאים בו רגשות עזים,הקיץ, שער הנפתח בדרם רואים דרכו את המדבר, בטן האדמה (הלבה), אריה אדום, הפניקס ההנולד מחדש, אנרגיה פורצת באלפי ניצוצות אש, האלה הטיפוסית פלה - PELE אלת הרי הגעש האש הנה נשמתה של האלה מערב יסוד המים - מרחב העומק והמיסתורין, בין הערבים, סתיו,האופל, רגשות עדינים, דולפינים ובנות ים, בגרות,ודרך שערו אפשר לראות את הים הגועש או הרגוע, להעמיק בטרנס, להתחבק עם האם הגדולה הים הנו רחם העולם, מקור החיים, אלתי ימנג'ה YAMAYA . צפון יסוד האדמה - מרחב העוצמה המוות ולידה מחדש, מרחב השלווה, יערות העד, הגוף הפיסי, הזיקנה, חצות הלילה, החורף, דרך שערו נראה את הדוב, הזאב, הסוס, שדות החיטה, אמא אדמה, מערות ועצים אלה טיפוסית דמטר DEMETER האדמה הנה גופה של האלה. ישנם וויקנים אשר מוסיפים את היסוד החמישי - הרוח כפי "שקיים למעלה גם למטה", התירגום חופשי ולא כל כך ממצא, אני מעדיפה לזמן את האלים לחוד מתוך כבוד וכדי להוסיף מימד דרמטי מיוחד.

דרך אגב

המחקר הזה הוא לקראת מפגש שיקרה ביום חמישי הקרוב בכפר סבא, כחלק מהקורס "דרך הכוכבים", המפגש יעסוק בנושא - גילוי או בילוש - המילה האנגלית - DETECTION מי שמעוניין להצטרף, מוזמן להגיב

Nizzan Cohen

New member
כן... אבל...

אבל זה כבר משו שצריך לעסוק יותר זמן עם היסודות כדי להבין... כלומר... בהתחלה זה טכני ובאיזה שהוא שלב משתחררות לך כל האסוציאציות והיסוד מקבל נשמה. בכלל במאגיה את הדברים החשובים באמת אי אפשר להעביר בדיבור וכתיבה... אז מעבירים רק ת'נתונים היבשים ואת הדברים החשובים לומדים לבד.

מה שאת בעצם שואלת

איך כמה תרבויות שונות, ללא קשר (לכאורה) הגיעו למערכות דומות הקשורות במספר "4"? אם כן, ניתן לחפש את התשובה בכמה כיוונים: הפשוט ביותר הוא גוף האדם, ולרוב - גופן של חיות רבות אחרות (יונקים בוודאות, וגם אצל עופות ואף זוחלים. בלי חרקים ובני הדודים שלהם...). המספר 4 הוא בעל קונוטציה ברורה ביותר לגפיים. שתי הידיים ושתי הרגליים. במערב, גם ניתן לראות זאת על פי שרטוט הפנטגרם, כאשר הגפיים מכוונות לכל אחד מארבעת היסודות הקלאסיים, והראש לכיוון ה"אתר" או "הרוח". פירוש נוסף - ההבחנה של האדם כי ישנן 4 עונות בשנה. חגים גדולים ברחבי תבל באו לציין ארבע עונות אלה, או לחלק את השנה ל-4 (אם כי, לא בכל מקום). דבר נוסף, הבחנה בימי השיוויון וכן בימים האורך והקצר של שנה. 4 אירועים אסטרונומיים, שגם נחגגו בעבר ונחגגים גם היום.

Endendros

New member
בעניין ארבע היסודות

אולי זה יעזור: http://magick.shaby.org/forum/viewtopic.php?t=62&start=15 (ההודעה האחרונה שבשרשור)

אריק ל

New member
ויש גם את 4 היסודות ביהדות

4 ערי הקודש מסמלות את 4 היסודות: ירושלים - אש (בגלל אש בית המקדש) חברון - אדמה (קברי האבות) טבריה - מים (המים שלה ידועים בסגולתם לפי התלמוד) צפת - אוויר (שם נכתבה הקבלה שהיא בעניין רוח והאוויר שם קיבל מוניטין של נותן השראה רוחנית)

אריק ל

New member
אבל הוא רצה ספציפית את 4 היסודות

ולא את המספר 4, שהוא כנראה מספר טיפולוגי ברוב התרבויות כמו המספר שלוש ו-7.

למעלה