4 היסודות: אש, מים, אדמה רוח

מאמיה

New member
4 היסודות: אש, מים, אדמה רוח

מישהו יכול לעזור לי להבין מה הם ומה החשיבות שלהם? אשמח ללינקים ממוקדים או הסברים ממוקדים. וכמובן אפשר גם שהמיקוד יהיה מעורפל כמו תשובות רבות שאני מקבלת מכם (לא להעלב - זהו רק תיאור מצב) סליחה על הבורות, אבל מנסה להשלים פערים......

netad169

New member
בספר "יוליסס" של ג'יימס ג'ויס

בפרק ה - 17, איתקה, מצאתי תיאורים מדהימים של ארבעת היסודות ויכולתי לחבר אותם בצורה מופלאה להבנות שלי על מכלול הבריאה המורכב מהם. מצרפת לך שני קישורים על הנושא וקישור שלישי לבלוג המשותף באמצעותו קראנו את יוליסס ולקטע העוסק במים. (אני מכונה שם "קוראת" והצבע שלי ירוק). אם תרצי אצרף לך גם את שלושת היסודות הנוספים.

maysabel

New member
"מנסה להשלים פערים......

את אומרת את זה ברצינות?"
באמת כך את מרגישה?

rshaim

New member
4 היסודות בקצרה../images/Emo13.gif

בכל יסוד יש את הצמצום ואת ההרחבה ויש את החיוב והשלילה דוגמא: יסוד האש: מקושר לצבע האדום אנרגיה של יצירה, יצירתיות, שמחת חיים, התלהבות,אומץ לב,מיניות, כעס,השרדות,כח החיים, אוכל, מקושרת לכלי הדם שלנו, חברותיות וכ"ו בצמצום- להבת גפרור, בהרחבה- להביור, שריפה, יסוד המים: מקושר לרגש ולצבע הירוק, אהבה, בכי, אמהות,פחד, חרדה,טיהור נקיון,עומק,זרימה, עצב, בדידות, מצבי רוח, אינטואיציה וכ"ו יסוד האוויר: היסוד המשפיע על שאר היסודות מקושר למחשבה ולצבע כחול, הגיון, פילוסופיה,קלילות, חוכמה, מחקר, נשימה, ריאליות, הבנה, תקשורת, סקרנות, דיבור וכושר ביטוי וכ"ו. יסוד האדמה: מקושר לצבע החום חומר, חומרנות, שלד האדם,שיניים,חושים ארציים, כסף, סבלנות, תועלתיות,מעשיות, שמרנות, עקשנות, זהירות, אמינות, משמעת עצמית,וכ"ו כל יסוד מגיב לשאר היסודות ועובד בשיתוף פעולה, לעיתים יש עומס או חוסר ביסוד מסוים ואז יש חוסר איזון באדם לדוגמא: עומס באוויר עלול לגרום לאדם לרחף, לא להיות מחובר למציאות,להיות הססן,לחשוב יותר מידי בלי יכולת לבצע, עומס באש יכול לגרום לאדם לאלימות, מיניות יתר, חום פנימי,כעס רב זה על קצה המזלג, מקווה שהצלחתי להסביר
טבע, יכולת קרקוע

תנסי לחפש באתרי/מאמרי רפלקסולוגיה../images/Emo140.gif

מחלקים את כף הרגל ל-4 יסודות אלו, וכמובן יש גם הסברים על היסודות, את חלקי הגוף בעצם, הרפואה הסינית מחלקת ל- 5 יסודות + יסוד המתכת..... אם היית מגדירה מה את רוצה להשלים, היה אפשר למקד תשובה. לילה -טוב אהבה אריאלה

מאמיה

New member
תודה לכולם

עוד לא הספקתי להתעמק. כנראה אגיע לזה בסוף השבוע. תודה נטע על ההפניות. אשמח לקישורים ל-3 היסודות הנוספים. תודה רונית על התקציר תודה אריאלה על ההפניה לרפלקסולוגיה, באמת מצאתי ספר של רפואה סינית ותהיתי אם בכלל השאלה היתה נכונה. מאיזה יקרה - אני בעצמי לא יודעת מה אני מרגישה. לפעמים אני מרגישה שיש כל כך הרבה מושגים שמעורפלים ולא ברורים לי. ללמוד מושגים זה החלק הקל עבורי אבל אני לא תמיד יודעת מה המושגים שחסרים לי ואם בכלל הם חסרים לי או שאין מהות בהבנתם - כמו רוח ונפש. בקיצור, הצד השכלי, זה שמחובר להגיון מרגיש צורך להשלים פערים, ואני אומרת את זה בשיא הרצינות. הצד הפחות הגיוני שבי, זה שאני עדיין מנסה להשתיק כשאני רוצה להרגיש שפויה, מרגיש שיש בו הרבה מעבר למה שאני נותנת לו לבטא. לפחות הוא מתחשב בי ומשתתק מיד כשאני נותנת את ההוראה. באהבת אין קץ מיה

netad169

New member
היי מיה

אני מקווה שתצליחי למצוא את הידיים והרגליים בקישורים ששמתי. הרעיון בבלוג הזה היה שכל אחד מעלה קטע עם הבנותיו על מספר עמודים קטן שקראנו באותו יום ואחר כך כל האחרים רשאים לשסע אותו בצבעיהם, להעיר הערות ולשאול שאלות. בלי קשר ל4 היסודות, זו היתה חוויית קריאה מרתקת. ערב טוב

מאמיה

New member
כווני אותי - לאן להסתכל?

כשאני מסתכלת לכיוון אחד אני מפספסת את הנקודה שבכיוון אחר. זוית הראייה שלך שונה, ואת רואה נקודה שפיספסתי. אשמח לראות את אותה נקודה אבל אינני יודעת לאן להסתכל.

maysabel

New member
מיה יקרה..

"כשאני מסתכלת לכיוון אחד אני מפספסת את הנקודה שבכיוון אחר." האם את מבינה באמת ובתמים מה כתבת במשפט הזה?כי כאן טמונה התשובה, להבתני בנוסף-תקראי מה הביא היום אפרים.. הכיוון שאני מביטה כרגע הוא דרומית מזרחית לשמש מה זה יתן לך ? האם תכולי להסתכל מעיניי? להבין מהבנותיי? אביא בקרוב דבר שכתבתי על זויות מבט וקודקוד המעגל, אבל קודם שואלת מה יתן לך להסביר לך מה שאני רואה מ"כאן"? אני חושבת שאת צריכה לעזוב את האוניברסיטה והקורסים המזורזים והתחושה של פספוס ופער תמידי..

מאמיה

New member
זויות ראייה

מאיזה, אני לא יכולה לראות את הדברים מנקודת המבט שלך וגם לא רוצה לעשות זאת. אך כשאת מביאה את נקודת המבט שלך יכולת הראייה שלי מתרחבת. תחושת פספוס ופער הן לא תחושות שאני מוותרת עליהן כל כך בקלות, הן מביאות אותי לעבור עוד גשרים ולחוות עוד חוויות. אני לא יודעת הכל, וככל שאני יודעת יותר כך אני יודעת שיש לי יותר מה ללמוד. וללמוד אני אוהבת - עם תחושת פער ובלעדיה. תודה על היכולת שלך לפקוח את עיניי את עוזרת לי לראות יותר ממה שחשבתי שיש להסתכל עליו מיה

RavidAtia

New member
על האלמנטים

מאמר שעושה סדר באלמנטים http://www.mahut.co.il/?categoryId=736

למעלה