4 חודשים-מתעצל...

אם אור

New member
4 חודשים-מתעצל...

ב"ה שלום- ילדי בן 4 חודשים , ומרים את ראשו מעט , כמעט בלי להישען על אמות ידיו, כך שלא מגיע לגבהים מרשימים בהרמת הראש... כמו כן ממעט להביא ידיו קדימה, או לשחק ממש עם צעצועים המונחים מולו כשהוא שוכב על הגב. מלבד זאת ב"ה תינוק עירני וחייכן, עונה לפטפוטים, עוקב אחרי חפצים. רציתי לדעת האם זה הזמן לקחת אותו לפיזיותרפיה או אולי אפשר לעבוד איתו בבית ולקדמו, ואיך? אולי כדאי לציין שהמתוק הזה הוא תאום שנולד 2 קילו ועתה ב"ה גדל אך עדיין מימדיו זעירים למדי. האם יש קשר בין הדברים? תודה רבה

לאם אור שלום

לא כתבת באיזה שבוע נולד בנך אך משקל הלידה גם הוא משפיע. קשה לי להבין ממך עד כמה בנך מצליח להתרומם והאם הוא מחזיק את ראשו זקוף בלי להתנדנד כשאתם מחזיקים אותו על הידיים. מה אומר הרופא? בכל מקרה את מוזמנת להיעזר במאמרים באתר שלי במדור מלידה עד חצי שנה ובמיוחד במאמר בנושא שכיבה על הבטן.

אם אור

New member
לענת

נולד בשבוע 37. על הידיים מחזיק את הראש נהדר. גם אם אני שמה אותו על הבטן שלי כשאני שוכבת הוא נהנה להרים ראש ולהביט בי. על הרצפה, מיטה וכד'- לא מוכן כמעט. מרים מעט ומיד מוריד. לא תומך טוב עם האמות, אלא נוטה להניח את הידיים הצידה. התחיל בשכיבה על הגב להביא שתי ידיים לקו האמצע ואף להכניסם לפה.

למעלה