4 חידות

Shaakedod

New member
4 חידות

1. לחצי גג צריך 200 רעפים. כמה רעפים צריך לגג שלם ? 2.לחתולה אחת שלושה גורים פיצי מיצי וקיצי מה היה שם האמא ? 3.המורה למתמטיקה של דני רוצה ללמד אותו מתמטיקה היא יודעת שיש לדני 9 חתולים . היא נותנת לו 4 שקים ומבקשת ממנו שיחזור מחר עם מספר אי זוגי של חתולים בכל שק. החוק - כל החתולים צריכים להיות בשימוש וכל השקים צריכים להיות בעלי חתולים. אתם דני .. מה תעשו ? 4.אתם הנסיינים של כוס משוכללת חדשה. הכוס נשברת בקומה X והכוס יקרה מאוד. יש בניין בעל 100 קומות,בעל החברה נותן לכם שתי כוסות בכדי למצוא את קומת השבירה. הוא רוצה שתעשו את זה בהכי מעט זמן כלומר בהכי מעט נסיונות. בהצלחה

winkinsmily

New member
3 תשובות

1. גג שלם לא צריך לתקן 2. חתולה אחת 3. ילך לרחוב,יתפוס עוד חתולה (4*מספר איזוגי=מספר זוגי)וישים בשני שקים חתולה אחת לשק,בשק אחת 3 ובשק אחד 5 (או 1 3 3 3,או 1 1 1 7)

Javali

New member
תוספות

3. ישים שלושה חתולים בכל אחד משלושה השקים הראשונים, ואת שלושת השקים האלו בשק הרביעי. בשלושה השקים הראשונים יש שלושה חתולים בכל אחד, ברביעי יש תשעה, וכל השקים בשימוש. 4. הופיע פה הרבה פעמים - מתחיל מהקומה ה-14. מה עושים כשיש 5 כוסות?

Sophalin

New member
מה לא נכון ב- 3?

הפתרון שהוצע הוא אחר הפתרונות מני רבים. אם יש איסור מסויים (למשל אסור שק בתוך שק) המורה צריכה לציין את זה מראש...

leebalan

New member
ניסיון לתשובות

1) כפי שנאמר כבר, לגג שלם לא צריך רעפים 2) בראשונה היה טריק, גם בזה כנראה. אחרי קצת מחשבה, אני מניח שאולי זו פשוט עובדה? ש"מה" היה שם האמא? זה לא מסתדר, בגלל סימן השאלה, אבל מילא 3) שלושה שקים שבכל אחד שלושה חתולים, ובשק הרביעי את שלושת השקים הראשונים 4) כבר הוזכר בפורום

Sophalin

New member
נסיון

1 לפי הנתונים צריך 400 רעפים כדי לבנות גג שלם. לא דובר על תיקון... (אולי כדאי לנסח מחדש את השאלה...) 2. שם האמא של מי? 3. אני הייתי שם שק בתוך שק בתוך שק בתוך שק ובתוכו את כל 9 החתולים. ככה בכל שק יש 9 חתולים. 4. אני אשליך את הכוס הראשונה בקומות 10, 20, 30 וכו' ברגע שהיא תשבר אני אתחיל תשע קומות למטה יותר ואעלה קומה קומה עם הכוס השניה. ככה המקסימום נסיונות יהיו 19 נסיונות.

למעלה