4 ימים בבולוניה

4 ימים בבולוניה

אני ואבי נסענו לבולוניה לרגל תערוכה דו שנתית שמתקיימת שם. זו כבר פעם שלישית שלי בעיר(מאותה הסיבה), וכיף לי להגיד ש"אני מכיר את העיר".
כמה מילים על בולוניה:
  • - עיר הבירה של מחוז אמיליה - רומניה, הממקום בצפון-מרכז איטליה(טוסקנה, אומבריה ומארקה מדרום, ונטו ,לומברדיה ולוגוריה מצפון).
  • - אמיליה - רומניה: מחוז הנחשב עשיר, ולענייננו, אחד הידועים בגסטרונומיה שלו. פרושוטו די פארמה, חומץ בלסמי ממודנה והמפורסם מכולם; פארמג'נו רג'יאנו. כולם אבני יסוד בגסטרונומיה האיטלקית וכולם מגיעים מאמיליה רומניה.
  • - אוניברסיטה - בבולוניה האוניברסיטה העתיקה בעולם(כנראה) שנוסדה ב1088. גם היום היא עיר אוניברסיטאית שוקקת, וזה בא לידי ביטוי בעיקר בזה שיש מלא צעירים. בכל מקום. אני אוהב את זה, כי אחרי כמה וכמה ביקורים באיטליה, באיזורים שונים מאוד אחד מהשני, אני יכול להגיד שבגדול זו ארץ שמשדרת משהו די זקן. לכן הרוח הצעירה שנושבת בבולוניה עושה לי נעים.
  • - קומפקטיות - מרכז העיקר העתיק של בולוניה הוא די קטן. מה זה קטן? מקסימום 20-25 דקות הליכה ממקום למקום, ובדר"כ פחות. זה מאפשר לנו חובבי הגסטרונומיה... להספיק הרבה
אז לבולוניה הגענו אחרי יומיים בטוסקנה, בעיקר הדרום ואיזור החוף, מה שנקרא maremma. מאוד נחמד והרבה פחות מתוייר. כולל ביקור מוצלח ביקב אחד "נחשב" ועוד קצת קטנים. בדרך לבולוניה עברנו גם כמה שעות בקיאנטי, שאין מה להגיד, מאוד יפה בעונה זו של השנה(שלכת) והרבה(!) פחות מתויירת.

ביקורת מסודרת על מסעדה אעלה רק על אחת, "I Carracci", אבל כן מתחשק לי לספר קצת על כמה מקומות, כי זו באמת עיר אוכל מופלאה בעייני ושווה לשים אותה על המפה של חובב הגסטרונומיה.
כמו כן, מצ"ב מספר המלצות שלי מלפני 4 שנים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=146978869

 
אפריטיבו

אפריטיבו הוא מנהג צפון איטלקי, יחסית מודרני ככל שהבנתי משגת, של משקה ונשנוש לפני ארוחת הערב(17:00 - 20:00).
במקומות רבים נוהרים חבר'ה צעירים לברים מזמינים משקה במחיר מעט יותר גבוה ממחיר המשקה עצמו(בדר"כ אירו או שניים יותר), ונהנים ממזנון פתוח. לרוב דברים די פשוטים.

אני בחרתי בגרסה מעט יותר "אקסקלוסיבית", והלכתי מדי ערב(או קצת קודם
) ל-Enoteca Italiana. חנות יין ומשקאות רצינית ביותר עם מבחר יין טוב במיוחד מכל איטליה וגם מהעולם.
בנוסף, הם מציעים היצע רחב ואיכותי של יין בכוסות וצלחות קרות של גבינות ונקניקים.
אני נהניתי מאוד מכוס פרנצ'קורטה(franciacorta), מהאיכותיים שביינות המבעבעים האיטלקיים, לפני ארוחת הערב.



 
Eataly בולוניה

Eataly ששייך למייזם הסלואופוד האיטלקי המפורסם כבר נמצא בערים רבות באיטליה.
בסניף המקורי בטורינו טרם הייתי, אבל לפני שנתיים הייתי בסניף הענקי בן 4 הקומות ברומא, שהוא גן עדן של ממש.

הסניף בבולוניה קטן הרבה יותר וכך גם ההיצע. מה גם שמוצרים כמו גבינות ונקניקים לא מקבלים הרבה שטח מכירה. האם יש קשר לכך שממש ליד נמצא Tamburini - מעדניה יוקרתית, יקרה ומפורסמת?

באנו לשם ביום א', ממש כמה שעות לפני שעזבנו את העיר. 10 דק' אחרי שהתיישבנו התחילו להגיע המוני(!) אנשים. אני מניח שבשביל לשבת לאכול בנחת במקום עדיף לאחד באחד מימות אמצע השבוע. שעות הפתיחה נוחות מאוד(עד 23:00 בלילה).

אכלנו:
  • מרק עדשים, שהגיע לבקשתי ללא פיסות דג כלשהו. כמה פשוט, ככה טעים. העדשים השלמות היו פריכות. לדעתי טוגנו.
  • צלחת הירקות היתה מעט מאכזבת מבחינת ההיצע בה, אך הפטריות היו שוות את הכל.
  • רביולי ממולאים דלעת בראגו לבן של עוף. ביקשנו את המנה ללא הראגו, אבל הטעות היתה כלכך טעימה לאבא שלי שלא אמרנו כלום.
  • פרמג'אנה דלעת. המנה הקלאסית נקראת מלנזנה אלה פרמג'אנה(חצילים בפרמז'ן), אחת המנות האיטלקיות האהובות עלי. כאן זה היה בגרסת הדלעת וזה היה מאוד טעים.

האוכל בEataly לא זול בכלל(יחסית למסעדות), ואומנם הישיבה היא בתוך חנות גדולה ודי רועשת, אבל האוכל עשוי ברמה הגבוהה ביותר. פשוט חווית אוכל מצויינת.















 
פורצ'יני טריות

סתיו באיטליה = פטריות!

אכלתי 3 מנות פורצ'יני טריות, 2 מתוכן היו נפלאות.

בתמונות:
  • פפרדלה פורצ'יני בTrattoria Oberdan.
  • מוצרלה(למעשה Fior di latte) ופורצ'יני בTrattoria dal Biassanot.




 
שופינג אוכל ויין

יין קניתי בשני מקומות:

חומץ בלסמי ברמות יישון גבוהות יקר גם באיטליה. היום יש בארץ מגוון לא רע לדעתי.
  • Enoteca Italiana - via marsala 2 - מקום מפורסם, מבחר מכובד מאוד כולל יצרנים גדולים. מחירים טובים סה"כ, בחלקם מעט גבוהים.
  • Enoteca Il Caffe' Bazar - Via Guerrazzi, 8 - הרבה פחות אלגנטי מאנוטקה איטליאנה, אבל שטח מידוף גדול בהרבה, גם אם חסרים יצרנים חשובים מסויימים. מחירים טובים.


    חנות פרמז'ן ללא שם - Via Guglielmo Oberdan ממש על פינת via delle moline.
    אל המקום הגעתי דרך בעלת הדירה ששכרנו(air bnb).
    שעות פתיחה לא ברורות, אבל אוי, הפרמז'ן.... פרמז'ן 3 שנים בפחות מ20 אירו לקילו. גם פרמז'ן 5 שנים היה שם! שזה נדיר אפילו באיטליה ואפילו בבולוניה.
    יש גם קצת גבינות רכות מיצור לא מסחרי וקצת נקניקים.
    יש במקום מכונת ואקום, כך שאפשר לקנות חתיכות לא גדולות ולארוז כל אחת בואקום. זה מחזיק שנים רבות במקרר.

    וכמובן שיש את Tamburuni ממש בדאון טאון לא רחוק משני המגדלים לפרשוטו במגוון רמות יישון, נקניקים בולונייזים נוספים(מורטדלה) ועוד. מחירי הפרמז'ן גבוהים. עדיף לקנות בחנות הפרמז'ן הנ"ל או אפילו בסופר.


 
בבולוניה שיחק סשה דנילוביץ הסרבי

וגם מכבי ניצחו בגמר את סינודינה בולוניה, אז יפה לקרוא משם על אוכל ויין משובח,
בשנת 80 ארגון טרור ימני רידק'לי ביצע פיגוע טרור רצחני ומזוויע בתחנת הרכבת שם בבולוניה, נהרגו שם 85 איש ואישה, בהתחלה חשדו דווקא בארגון השמאלני:הבריגדות האדומות, אולם הסתבר שזה ארגון ימני קיצוני ביותר
 
נכון, ויש לוח זיכרון, לדעתי בפיאצה המרכזית בעיר, וגם שעון

שעמד מלכת בתחנה, כזיכרון.
 

החתולית

New member
היה לכם יופי של כנס

גם מהדיווחים כאן אפשר לראות כמה נהנית.
&nbsp
מעלה לקישורי הפורום.
 
תודה על דיווח יפה מהעיר האהובה עלי בעולם

לעולם לא אבין את המוני התיירים שמדלגים היישר מטוסקנה לוונטו או לאגמים. ומחמיצים את אמיליה-רומניה על עריה הנהדרות. ומצד שני, טוב שבולוניה נשארת תיירותית פחות מאשר פירנצה או ונציה.
 
בולוניה היתה בשנות ה60/70 המקום שאליו.......

נסעו מיטב הבחורים והבחורות שלא הצליחו להתקבל בארץ ללימודי רפואה
ונסעו ללמוד שם זה איפשר לי לבקר את העיר הנחמדה (ותו לא)
ששימשה בעיקר בסיס לטיולים באזור
אגב מרבית הישראלים עשו שם חיל
והיה גם סיפור (סביב תלושי הדלק שסחרו בהם) שאילץ כמה מהם להמלט ארצה
 
למעלה