4 נחשים בחלום

אור_30

Active member
היי אהובה,

אשמח לשתף בחלום די מפחיד, התעוררתי באמצע הלילה..🙏

החלום:
חלמתי על בית שאני לא מכירה, ובו 4 נחשים.
יחסית קטנים.
כל החלום הרבה פחד שלי
זכור לי 2 יצאו מהתיקים (לא יודעת של מי התיקים) : 1 שחור, השני לא זוכרת, אולי גם שחור. קטנים "ורגילים" כמו שנחש אמיתי (תינוק?) נראה, זוחלים.
ועוד 2 ממש ממש קטנים, לא זוכרת מאיפה הם יצאו. הם היו שקופים, עם ראש מיוחד כזה, כמו של משחק מחשב. הם שקופים. אחד עם ראש צהוב, השני לא זוכרת, אולי אדום
הם היו כמו לא אמיתיים, אולי כן של לגו. הם לא יכולים לזחול
מישהי הרגה אותם, במהלך ההרג, לדעתי הם בכו. דווקא ה"לא אמיתיים"
היה להם איזשהו אור מהראש, וזכור לי משהו נכבה שם, הם בכו לפני שהאור בראש שלהם נכבה
קצת כאב לי עליהם, אבל פחדתי מהם
ה2 ה"אמיתיים" לא בכו ולא זוכרת בכלל את ההרג עצמו, אבל יודעת שהיא הרגה אותם, היא טיפלה בכל עניין הנחשים בחלום.
היא הרגה את כל הארבעה.
היא נראלי עזרה לי בחלום, בחלום זה היה ברור שפונים אליה כשיש נחש. אני חושבת שהבית היה שלה בחלום (לא כך במציאות)
לא זוכרת אף אחד מלבד שתינו בבית הלא מוכר הזה.

רקע מציאותי:
אני במעבר דירה. אמא שלי המכורה לקניות, השאירה "עודפים" (טוסר/שידה וכו') במחסן של אחותי ובעלה/ההורים שלו/בן דוד שלו (מעורבבים שם)
אמא שלי לא נותנת דברים מאהבה, אלא עוזרים לה להפיטר מדברים שהיא רוכשת ולא צריכה.. זו האמת
אמא שלי הפחידה אותי לפתוח את הקרטון של הטוסטר בחוץ ולבדוק שאין שם נחשים שחדרו לקרטון בכל השנים שזה היה שם במחסן/עליית גג
אחותי וגיסי צחקו ואמרו מה פתאום נחשים (אתמול היו באיזור וקפצו לבית של אמא, אני והיא שמרנו על התינוק בינתיים)
*האישה הזו שהרגה את הנחשים בחלום היא קרובת משפחה של הבעל של אחותי (גיסי). היא חיה חיים אחרים מהם באותו מושב, יותר חיים וכיף, פחות ניקיון ופקודות וצעקות ודת כמוהם..
אני אוהבת אותה, היא חמודה, יש לה הרבה בע"ח בבית (3 כלבים, סוס ואולי עוד שאני לא יודעת)
ממה שהבנתי במציאות היא חולה ובטיפולים, לא שאלתי איזו מחלה.. זו תקופה ארוכה כבר ככה.. (לא ברורה לי ההתנהלות המוזרה אצל אחותי, הפחד הזה מרגשות. לא לדבר ולא לשאול) זה נוגד את תפיסת עולמי.
***אני מאוד מפחדת מנחשים במציאות, אמא שלי גם מכניסה לי שטויות לראש, הלוואי שלא אאמין לחרדות שלה. בבוקר כשנסענו לעבודה אני ובת הזוג, בדקתי טוב שאין נחשים באוטו מהקרטון
מאוד מפחדת
פחדתי גם באמצע הלילה, אני התעוררתי אחרי החלום (2-3 בלילה נראלי), פחדתי שיש נחש בדירה שלי הנוכחית שישנו
התעוררתי עם חוסר אמון כזה ופחד מאיפה יבוא נחש, רציתי שיגיע בוקר
אח"כ נרדמתי

תודה ענקית מראש|לב|

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

הפחד הטבעי שלך מנחשים והאזהרה של אימא מפני נחשים בקופסא. חילחלו לחלום. אכן החלום הפחיד אותך מאוד אבל כשקוראים אותו הוא בכלל לא מפחיד!! לא קרה כלום ואף לא היתה סכנה.

ארבעת הנחשים היו קטנים ואפילו מאוד קטנים ושחורים. שני נחשים היו "לא אמיתיים" מין צעצועי לגו שקופים (!) והראש הצהוב שלהם האיר. וקרובת משפחה של גיסך הרגה אותם לפני שראית אותם זוחלים והם ... בכו!! שני הנחשים האמיתיים השחורים, יצאו מתוך תיקים וזחלו וגם אותם הרגה האחות של גיסך והם לא הספיקו לבכות!

אין כאן בכלל עלילה בחלום. רק הרג בעלי חיים שכלל לא היו מסוכנים! ושניים אולי היו בעצם צעצועים בכלל... הנחשים האמיתיים בכו – הם חשו בכאב המוות!! לנחש אמיתי אין קול, רק לחישה מצמרר ( ומזהירה) וכאן הם השמיעו קול כאב! וזה באמת מצמרר שנחש יכול לבכות.

ועוד ממי? מאחות גיסך (שאת מחבבת) שהיא אוהבת בעלי חיים! החלום כנראה התרחש בביתה. יש בחלום סתירות רבות, שאותן צריך להבהיר, מקווה שהצלחתי לפחות חלקית.

ברקע לחלום מיום 14.3.22 ( "אני לא רצויה) כתבת כך:

נעשית עצמאית יותר ויותר, שיחררתי המון אנשים/קרובים.
אני לא מבינה איך אני משילה כ"כ הרבה ממני ועדיין קיימת. מיקה בן שאול אומרת: "השינוי המבהיל ביותר הוא אדם המשיל את עורו"
מנקה באומץ רב (והמון קושי, סבל, בכי) אנשים שמעכבים אותי מאחור, את כל מה שנאחזתי בו אי פעם

פרוש א -

את הנחש הבוכה! הנחשים הם את במובן הטוב של המושג את שקופה כי את השלת את עורך ועשית שינויים עצומים, והרגשת שאת הורגת את עצמך. ואולי בהחלט, הרגשת לא פעם כמי שהולכת למות בגלל הזכרונות והמועקות וקשיי החיים שעברת.

הנחשים דמויי הלגו היו בעלי ראש מאיר. והרי הכינוי שלך הוא אור!

ברקע לחלום מיום 22.4.22 כתבת כך:

אני מאמינה שנולדתי כדי להביא אור לחושך המשפחתי הזה

את הנחש עם הראש המאיר! במובן הטוב של המילה! אם הורגים אותו – האור נכבה!! נחשים יכולים להיות טובים ומאירים תלוי בעין המתבונן. לא כל מה שנראה נחש – הוא נחש ובוודאי לא נחש רע! נחשים בוכים, חשים ומרגישים כאב. בתנך בספר בראשית , הנחש היה חכם מאדם וחווה – הוא ידע סודות אלוהיים!!

הנחשים הטובים מסוכנים והים יוצאים מהתיקים לחופשי מאפלה ( בתיק) לאור גדול ( בחוץ) ו... הורגים אותם, סתם!! וזה באמת מפחיד למות! אכן וגם מפחיד להיות חופשי בחוץ עם עור שקוף. את חשה שקופה וחשופה, בחיים מלאי סכנות ( האקסית המיתולוגית. אימך המתעללת, שלא אהבת ועוד ועוד) ככה הרגשת פעם ובחלום חזרת לכל הדברים הרעים שכבר הצלחת לצאת מהם. חזרת לחיים עם הנחשים הארסיים של עברך! הנחשים הם גם את וגם הנחשים של ימי העבר. הם קטנים לא מסוכנים אבל בחלום הם נרצחים – כדי שהם לא יגדלו ויתרבו. כדי שלא תפחדי יותר ולמרות זאת החלום היה עדיין מפחיד והתעוררת.

פרוש ב

הנחשים הם במובן הרעש של המושג הם כל מה שאת הוצאת מתוך עצמך ( התיקים !) ונתת לו לזחול החוצה ונתת שיהרגו אותו. כל מה שנפטרת ולא נחוץ. כמו אימך שניפטרה מחפצים לא נחוצים. אולי גם אימך היא סוג של נחש רע?

פרוש משלים לפרושים הקודמים

המוות בחלום הוא גם המוות האפשרי, של קרובתך שהרגה את הנחש. יש לה מחלה שלא מדברים עליה. כנראה מחלה מסוכנת ( המחלה עדין קטנה, אבל יכולה לגדול) ויש כאן משאלה, שהיא תהרוג את המחלה שלה ותחיה.

החלום אומר לך – להמשיך במשימה של התנקות מזכרונות שליליים וטראומות ולהמשיך להיות את עצמך, גם אם את נראית שונה - בעיני אחרים. להמשיך להאיר, לא לתת שיקטלו אותך, לצאת לחופשי לאור, להתמודד עם נחשי העבר שבתוכך. כפי שאת כבר עושה ממילא, אבל תמיד אפשר להתקדם הלאה (גם לאט בזחילה...) לא להתייאש ולא לתת לפחדים להשתלט עלייך!

שמח לחוות דעתך על הפרושים. החלום מאוד מורכב ויש לו פנים נוספות בוודאי. נתתי לך חומר למחשבה
כדאי לך להעתיק ולהדפיס את החלומות שלך. תלמדי מהם הרבה על התפתחותך האישית !!

אור_30

Active member
המון תודה
יש מן האמת בכל פירוש.

החלום היה כמו סרט אימה, חלום מאוד לא נעים שטוף פחד. התעוררתי באמצע הלילה בפחד אימים מאיפה יבוא נחש אמיתי בבית שלי

אני שואלת למה דווקא היא בחלום? משהו בזה מעסיק אותי
אין ככ קשר כיום.. ממה שאני יודעת יש לנו תפיסות דומות בדברים מסוימים
משהו סיקרן אותי לבדוק מה איתה
ביררתי, הבהרתי לאחותי שאני לא במבחן "קודם תספרי את החלום ואז אגיד לך מה איתה"
הבנתי שהאישה חולה במשהו שקשור לכליות, מצבה "חצי קלאץ" לדברי אחותי.
האם זה עוזר לפירוש לדעתך?

אלישבע777

Well-known member
המון תודה
יש מן האמת בכל פירוש.

החלום היה כמו סרט אימה, חלום מאוד לא נעים שטוף פחד. התעוררתי באמצע הלילה בפחד אימים מאיפה יבוא נחש אמיתי בבית שלי

אני שואלת למה דווקא היא בחלום? משהו בזה מעסיק אותי
אין ככ קשר כיום.. ממה שאני יודעת יש לנו תפיסות דומות בדברים מסוימים
משהו סיקרן אותי לבדוק מה איתה
ביררתי, הבהרתי לאחותי שאני לא במבחן "קודם תספרי את החלום ואז אגיד לך מה איתה"
הבנתי שהאישה חולה במשהו שקשור לכליות, מצבה "חצי קלאץ" לדברי אחותי.
האם זה עוזר לפירוש לדעתך?
זה שהתקשרת לאחותך לברר מה עם הקרובה של בעלה, לא עוזר בכלל לפתרון החלום. כל הברור צריך להיות... איתך. את חלמת. הבעיה שלחלומות שפה ויזואלית שקשה מאוד להעביר למילים ולא פחות קשה - לתרגם אותה, למשהו מתאים לחולם. את צריכה לחשוב מדוע חלמת עליה ורק את יכולה לשער. ואם אין לך תשובה, זה לא נורא בכלל. לא נראה לי שזה יעזור לך במשהו. חלומות שזוכרים בעיקר חלומות מפחידים - רוצים להגיד לנו משהו מעצמנו, מין דיבור פנימי. העיקר בחלומך זה עניין הנחשים והפחד שהם גרמו לך בחלום וגם כשהתעוררת. מאידך לא צריך לקחת את החלומות ברצינות רבה מדי! הם טובים רק להווה ולא לעתיד וגם אם הם מפחידים מאד, לא צריך להמשיך לפחד מהם גם אחרי היקיצה. כמו כן החלום אינו מנבא עתידות ( גם במקרים שמתגלה שהחלום מתגשם).

למעלה