4 עקרונות ששיפרו לי את הבישול ההודי + טיפ

yair_bar

New member
מנהל
4 עקרונות ששיפרו לי את הבישול ההודי + טיפ

1. תבלינים - אולי המרכיב הכי חשוב במטבח ההודי הוא עושר התבלינים. בהתחלה הייתי משתמש בתערובות מוכנות או מוסיף קצת גראם מסאלאה ושם V - ככה גם יצאה התוצאה בדרך כלל. אז החלטתי ללכת עד הסוף והצטיידתי בתבלינים המאפיינים את המטבח - הל, ציפורן, מקלות קינמון, גרגירי כמון ועוד.

בתחילת התבשיל אני מטגן את התבלינים ועל זה בונה את התבשיל - ככה הכל מקבל את הטעם הנכון

2. מחיות - בבישול ההודי עושים שימוש רב במחיות שמכינים מראש או תוך כדי בישול. לפני שאני ניגש לבישול אני מכין את הבסיסים ההכרחיים לאחר כך: מחית שום וגינג'ר, מחית בצל, מחית קשיו שהושרה במים. בתבשילים מסויימים אני מבשל עגבניות, בצל וקשיו ואז טוחן הכל למחית. בכל אופן, זה גם מעשיר טעמים וגם מסמיך.

3. בישול עם מכסה - בעקרון אני כמעט ולא מבשל עם מכסה, למעט מספר תבשילים ספציפיים (אורז, חמין וכאלה). אבל בבישול ההודי יש חשיבות לבישול הרוטב עם מכסה כדי לצמצם את המסה ולגרום למיצוק הרוטב והידוק הטעמים.

4. צפיה בסרטונים ביוטיוב של בשלנים הודיים ביתיים - כמה שלא תקרא מתכונים וכמה שלא תקרא חומר ותלמד, זה לא מתקרב ללראות סבתא הודית מכינה את המנה שאתה רוצה אצלה במטבח הביתי. אתה מבין את השלבים, את השימוש בכלים הנכונים, רואה בעיניים את החשיבות שבכל דבר קטן ואת תנועות הידיים והתיבול. זה מעשיר ומשפר את היכולת בצורה משמעותית

הטיפ - אם לא מצליחים למצוא גבינת פאניר אפשר לעשות שימוש באחת משתי הגבינות הבאות ולקבל תוצאות מצויינות - גבינת חלומי או ג'יבנה.
 

yair_bar

New member
מנהל
נראה לי שבחלק מהמקרים באמת משתמשים בטופו בארץ...

זו לפחות התחושה שהייתה לי כשאכלתי.
&nbsp
בכל אופן, חלומי או ג'יבנה מתאימות מאד.
 

נטעליג

New member
כן, זה הגיוני, גם החלומי מאד תפלה לדעתי (ללא טיגון)

 
למעלה