למה באופרת סבון יש סבון?
או אופרה? תמיד תהיתי לגבי זה.
בכל מקרה, היתה עלילה גדולה, ואני חושבת שהרעיון הראשון שמרטין חשב עליו (בעודו יושב בשלווה בגינה שלו ומעשן מקטרת כשתפוח נפל על ראשו) היה "אני יודע! בואו נכתוב ספר על נסיכה צעירה שזוכה מחדש בכס של אביה ועוזרת להציל את הממלכה משלדי קרח בעזרת הדרקונים שלה". ואז הוא חשב להוסיף קצת עלילות משנה, "אבל שלא יהיו קרטוניות ומשניות כמו בספרי-בררה, אני הולך להשקיע בכל דמות! נפל עליי תפוח, לא איזה קיוי דפוק!" ועלילות המשנה פשוט תפחו והתנפחו מעבר לכל פרופורציה ומה שהוא קיבל זה עולם ענקי.
שזה דבר טוב בסה"כ. אני לא חושבת שקראתי עוד ספר שבו הייתי כל-כך קשורה וחרדה לגורלן של דמויות משנה. וככל שאתה דואג ליותר דמויות, אתה צורח חזק יותר כשהן מתות (והרי ידוע שמפלצות משתמשות בצרחות שלנו כדי להפיק חשמל, אז סה"כ זה נהדר). זה גם מרגיש הרבה יותר אמיתי. במקום עלילה ראשית אחת עיקרית ומעט דמויות חוורות ברקע, יש עלילה ראשית וסביבה עולם שלם ענקי. מלא דמויות שגם הן רוצות דברים והדברים האלה מתנגשים אחד בשני ועושים בלגן וכאב ראש לאלוהים.
מתחילים לדבר יותר ויותר על הוייט ווקרס ככל שהספרים מתקדמים (בערך חצי מהספר החמישי מתרחש בחומה) ונעשה גם די ברור שמרטין מתכנן דברים גדולים לדאני (זה לא ספוילר, אפשר להבין את כל זה גם מהעונות ששודרו עד כה).
תמר: ג'ון סנואו? זה מצחיק! כאילו, תמיד חיבבתי את הבחור, אבל לא באמת ידעתי שהוא הפייבוריט של מישהו. משום מה הנחתי תמיד שיש רק טים טריון (ווהו! |פונפונים|) וטים דאני וטים אריה. אם כי שמעתי גם על אנשים מוזרים שאוהבים את סרסיי