4 פרקים חדשים של משחקי הכס דלפו...

avivs

New member
4 פרקים חדשים של משחקי הכס דלפו...

מתלבט מאוד אם לצפות או לחכות.
אם אצפה בארבעה, אחכה יותר מחודש לפרק החמישי.

תמר עדי

New member
Patience is a virtue

אני לא מבינה מה הלחץ?
במיוחד למי שקרא, למרות שיש כמה שינויים מהספרים.

ניימן3

New member
שמעתי בחצי האוזן שהעונה החדשה מתקדמת מעבר לספרים(?)

אז יש אולי הגיון בלחץ לדעת מה קורה שם.

(למרות שאני לא מבין באמת מה משנה. הרי משחקי הכס זה כמו אופרת סבון. אין איזו עלילה גדולה שאני מת לדעת את הסוף שלה)

שוב, יש שמועות סותרות

ויש אפילו שמועות על שינויים מאוד, מאוד מאוד גדולים מהספרים....

אבל יש פורום נפרד עבור זה

ניימן3

New member
אני לא מספיק מעריץ בכדי להתחיל להשתתף בפורום יעודי לסדרה..:)

תמר עדי

New member
גם אני שמעתי כך, מה גם בגלל שאין המשך לספרים (עדיין) אז הם

הרשו לעצמם להמשיך כראות עיניהם.
אכן אופרת סבון עם דרקונים ןחרבות. אני בעיקר רוצה לדעת על גורלו של ג'ון סנואו (רק שלא יהרוג לי אותו)

מיכאל ג

New member
בטוח שאין עלילה גדולה?

מעבר לשאלה הגדולה של "מי ישלוט בווסטרוס" נראה די ברור שככל שמתקדמים, מוקד הסדרה נע לעבר "איך בני האדם ינצחו את ההלכים הלבנים וישרדו את החורף". ולא שזה איזה עניין חדש, זה היה שם ברקע כבר מתחילת הספר הראשון. וכמובן שהדרקונים יהיו מעורבים בזה איכשהו - שיר של אש ושל קרח, בכל זאת. אש מול קרח. just what it says on the tin. ואם לא היו חסרים כוחות על טבעיים שישדרגו את זה מאופרת סבון לסיפור אפי, יש את ילדי היער. ורהלור. בקיצור, יהיה שמח.

ניימן3

New member
היום שולט ההוא בווסטרוס, מחר שולט אחר

הרי בכל מקרה לפי הרוח של הסדרה, לשלוט בווסטרוס זה רק צעד קטן בדרך להיות גופה:) מה איכפת לי מי תהיה או יהיה השליט הז"ל הבא?

להלכים והדרקונים היה חלק יחסית קטן בעלילת חמשת הספרים (עם משקל יותר גדול לדרקונים בספר האחרון). יש מצב שזה עומד להשתנות ואנחנו בדרך לפנטזיה אפית, אבל בינתיים יש לנו 5000 עמודים מתוכם 4000 זה אופרת סבון בעולם פנטזיה.

(שזה לא רע, כן? אני מת על שאוש"ק)

למה באופרת סבון יש סבון?

או אופרה? תמיד תהיתי לגבי זה.
בכל מקרה, היתה עלילה גדולה, ואני חושבת שהרעיון הראשון שמרטין חשב עליו (בעודו יושב בשלווה בגינה שלו ומעשן מקטרת כשתפוח נפל על ראשו) היה "אני יודע! בואו נכתוב ספר על נסיכה צעירה שזוכה מחדש בכס של אביה ועוזרת להציל את הממלכה משלדי קרח בעזרת הדרקונים שלה". ואז הוא חשב להוסיף קצת עלילות משנה, "אבל שלא יהיו קרטוניות ומשניות כמו בספרי-בררה, אני הולך להשקיע בכל דמות! נפל עליי תפוח, לא איזה קיוי דפוק!" ועלילות המשנה פשוט תפחו והתנפחו מעבר לכל פרופורציה ומה שהוא קיבל זה עולם ענקי.
שזה דבר טוב בסה"כ. אני לא חושבת שקראתי עוד ספר שבו הייתי כל-כך קשורה וחרדה לגורלן של דמויות משנה. וככל שאתה דואג ליותר דמויות, אתה צורח חזק יותר כשהן מתות (והרי ידוע שמפלצות משתמשות בצרחות שלנו כדי להפיק חשמל, אז סה"כ זה נהדר). זה גם מרגיש הרבה יותר אמיתי. במקום עלילה ראשית אחת עיקרית ומעט דמויות חוורות ברקע, יש עלילה ראשית וסביבה עולם שלם ענקי. מלא דמויות שגם הן רוצות דברים והדברים האלה מתנגשים אחד בשני ועושים בלגן וכאב ראש לאלוהים.
מתחילים לדבר יותר ויותר על הוייט ווקרס ככל שהספרים מתקדמים (בערך חצי מהספר החמישי מתרחש בחומה) ונעשה גם די ברור שמרטין מתכנן דברים גדולים לדאני (זה לא ספוילר, אפשר להבין את כל זה גם מהעונות ששודרו עד כה).
תמר: ג'ון סנואו? זה מצחיק! כאילו, תמיד חיבבתי את הבחור, אבל לא באמת ידעתי שהוא הפייבוריט של מישהו. משום מה הנחתי תמיד שיש רק טים טריון (ווהו! |פונפונים|) וטים דאני וטים אריה. אם כי שמעתי גם על אנשים מוזרים שאוהבים את סרסיי

NomadSoul

New member
כי המקור שלהן הוא דרמות שהוגשו ברדיו בחסות יצרניות סבון

תמר עדי

New member
אני גם חושבת שהן נועדו בעיקר לעקרות בית - בשנות ה-50, 60

במאה הקודמת.

Y. Welis

New member
חכה לתרגום...

זה אגב קרה בעבר עם '24'. במקרה שלה - עזר לקדם עונה די חלשה (ה-4?). אולי גם כאן.

avivs

New member
אף פעם לא צפיתי עם תרגום.

אני מבין מספיק טוב

&nbsp
אפילו לא ראיתי פרק אחד בינתיים. מניח שאנסה לפזר אותם כדי לא להשאיר רווח גדול מדי.

trilliane

Well-known member
מנהל
נאמר לי שהפרקים שדלפו באיכות נמוכה (אני לא צופה בסדרה)

480P עם איזשהו סימן מים דהוי, מלבד זאת כנראה שהאיכות תקינה

עבור מי ש-480P זה מתקבל על הדעת מבחינתו. אם כי באופן אישי לא צפיתי בפרקים אלה ועוד לא החלטתי אם לעשות זאת.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו אכן איכות נמוכה...
כל מי שאני מכירה צופה ב-HD

למעלה