4 שאלות הכוונה :

אנחה

New member
4 שאלות הכוונה :

פרסמתי את השאלות בששת הפורומים הנמצאים תחת קטגוריית "כושר ואימון", במידה ולא רלוונטי - מתנצל מראש. אני מבצע הליכה של שעה כל ההליכון במהירות 6 קמ"ש, כאשר הדקות האחרונות של השעה הופכות להיות ריצה במהירות 9 קמ"ש. (התחלתי ב 5 דקות אחרונות, מעלה את מספר הדקות לאט, כעת אני ב 10 דקות אחרונות). 1. האם יש חשיבות לשאוף אוויר מהאף, ולנשוף מהפה, או שאפשר לשאוף ולנשוף רק מהפה ? (הרבה יותר נוח..) 2. האם עדיף לבצע שעה ועשרים הליכה במהירות 6 קמ"ש, במקום מה שאני עושה כיום ? (שעה ועשרים זו סתם דוגמא, הכוונה היא האם עדיף לוותר על הריצה הקצרה בסוף, ובמקומה להאריך את ההליכה) א. כאשר המטרה היא העלאת כושר/סיבולת ב. כאשר המטרה היא שריפת שומנים 3. לעיתים קרובות אני חש כאב (נסבל) בחלק הקידמי של השוקיים (החלק שבין הברך לקרסול
), אני לא יודע לומר האם מה שכואב זה השריר באיזור הקידמי, או העצם עצמה... מה שמוזר יותר הוא, בד"כ הכאבים הם בהתחלה, הם נעלמים כמעט לגמרי לאחר כחצי שעה של ההליכה, ולעיתים חוזרים בזמן הריצה (לא תמיד) - מה זה יכול להיות ? 4. יש לי שעון דופק, האם כדאי להשתמש בו ע"מ להשאר בדופק שריפת שומנים / דופק סיבולת (תלוי במטרה), או שעדיף לי, במידה והקצתי נניח שעה לפעילות, לבצע בשעה הזו פעילות מעצימות מקסימלית, גם אם חורג מטווחי הדופק ?

קושיות

שלום רב, לא בדקתי מה קיבלת בפורומים האחרים אבל להלן תשובותי - 1. נשום חופשי לחלוטין. אל תטריח את עצמך לנשום דרך האף, במיוחד אם זה גורם לך לחוסר נוחות 2. לא יודע מה להגיד לך משום שאין לי שמץ לגבי מי אתה ומהם הנתונים הגופניים שלך ומהן היכולות הפיסיולוגיות שלך. אולי אתה יכול לרוץ ולא ללכת? אולי ההליכה זה בזבוז זמן עבורך...לא יודע. אם המטרה היא העלאת כושר הרי שצריך למצוא את עצימות המאמץ שתתאים למטרה. איך עושים זאת? בדיקה פיסיולוגית במכון לרפואת ספורט (למשל וינגייט 09-8639400). 3. לגבי הכאבים סביר להניח שאלה הם השרירים בקדמת השוק שעובדים די חזק במהלך תנועת ההליכה. חשוב כמובן לראות את דפוס ההליכה שלך, א תנעלי ההליכה\ריצה שלך ואת המשטח עליו אתה צועד. אני מניח שניתן לפתור את הענין הזה לאחר שמישהו מומחה יראה את כל התמונה. 4. מד דופק זה דבר חשוב מאוד. אם היית יודע מהם הטווחים האמיתיים שלך זה היה יכול לעזור לך מאוד. מאחר שלא נבדקת קשה לתת המלצות אמיתיות ולא תיאורטיות. בברכה,

למעלה