4 שאלות חשובות

guliver182

New member
4 שאלות חשובות

החלטתי היום בצעד אמיץ, עקב החשש שאני לוקה בדיכאון מסוג "מאניה דיפרסיה", ללכת לרופאת המשפחה ולקבל כלים להמשך הטיפול בי,
ולבסוף קיבלתי ממנה הפניה לפסיכיאטר.

השאלה הראשונה היא: האם יכול להיות שגרמתי נזק כשכל המידע הזה עלי רשום אצלה במחשב?
השאלה השנייה היא: אם וכאשר אני אחליט ללכת לפסיכיאטר, האם המידע שהוא יקבל עלי יכול להירשם ולגרום לי נזק כלשהו?
השאלה השלישית היא: האם צריך להכין סכום כסף מסוים לפסיכיאטר שאליו אני אגיע, (דרך הקופת חולים ורופאת המשפחה)?
השאלה הרביעית והאחרונה היא: אם אחליט להתחיל בטיפול - ועד להטבה כלשהיא במצבי, האם ישללו לי את רישיון הנהיגה?

תודה לעונים, רק בריאות ויום טוב!

Lady Stark

New member
היי

התשובות לשתי השאלות הראשונות הן בפירוש ״לא״.
הצידע שנרשם בתיק הרפואי שלך הוא חסוי ולכן מוגן ואין סיבה שמישהו יראה אותו. לא כשאתה מנסה לגשת לעבודה חדשה, לדירה חדשה או לכל דבר בחיים. הסיבה היחידה לבטל חיסיון של תיק רפואי היא משפטית. וכל עוד אתה אזרח שומר חוק התיק הזה לא מפריע לך בכלום.
לגבי עלות של פסיכיאטר- אם הוא מסובסד על ידי קופת החולים אין עליו תשלום לרוב, אבל בדרך כלל יש תשלום סמלי על פגישה ראשונה. משהו בסגנון מאה שקלים. אבל המידע שאני נותנת הוא רק מהניסיון שלי, אז פשוט תתקשר כדי להזמין תור ותשאל בטלפון לגבי התשלום.
ולגבי שלילת רישיון, לדעתי השאלה היא חומרת המצב. אני אישית מכירה שני אנשים דו קוטביים מאובחנים שכבר עברו אשפוזים אבל מעולם לא שללו להם את הרישיון.
מכיוון שאתה עוד לא מאובחן (ולעניות דעתי, ממה שסיפרת על עצמך בפעם הקודמת, בכלל לא בטוח שאכן מדובר בסכיזופרניה), אני ממליצה לך קודם לדבר עם פסיכיאטר ואז לחשוב מה הלאה. אבל ברוב המקרים לא שוללים מאדם את רישיון הנהיגה.
וזה באמת צעד אמיץ! כל הכבוד.

guliver182

New member
תודה על התשובות

זה ללא ספק עזר, ואני מקווה שכל מי שפה בפורום הזה מתלבט אם ללכת לטיפול, אז שידע שאין ממה לפחד. צריך רק להיות מודע למצב ולפעול מהר ככל האפשר, במיוחד ומדובר בנפש האדם. מבטיח לעדכן. שיהיה ערב טוב.

בהצלחה!!

אני רוצה להוסיף לתשובה של ליידי סטארק, שזה גם תלוי בטיפול התרופתי שתחליטו עליו, כי יש תרופות שעלולות לפגום בכושר הנהיגה.
אבל, צעד-צעד, קודם הפגישה והאבחון עם הפסיכיאטר.

מחזיקים לך אצבעות!!

למעלה