הערות
1. בענף הרכיבה יש כאמור 3 סוגי תחרויות (בכל אחד יש תחרות אישית וקבוצתית). קפיצות הוא תחרות אחת, אילוף (דרסאז') תחרות שניה, והתחרות השלישית היא כמו קרב-רב - שילוב של 3 מקצועות: אילוף, רכיבת-שדה (כולל מעבר מכשולים!) וקפיצות. 2. כמו שבארוחה לא מתחילים במנה העיקרית, כך באולימפיאדה תמיד (לפחות מאז שאני יודע, וזה יותר מ-30 שנה...) האתלטיקה מתחילה רק באמצע האולימפיאדה, בד"כ ביום ששי או בשבת השניה (היום ה-7 או 8 של התחרויות). הפעם, באופן יוצא מן הכלל, ביום רביעי 18 באוגוסט יתקיימו תחרויות הדיפת כדור-ברזל לגברים ונשים (כולל הגמרים) באיצטדיון האולימפי העתיק באולימפיאדה, שבו התקיימו המשחקים האולימפיים העתיקים. אני מקווה שאין צורך להסביר למה... התחרויות באיצטדיון האולימפי החדש של אתונה יתחילו ביום ששי 20 באוגוסט ויימשכו ברציפות עד שבת 28 באוגוסט, יום לפני סיום האולימפיאדה. ריצות המרתון יתקיימו במסלול שמשחזר את ריצת המרתון המקורית, הזינוק בכפר מרתון והסיום באיצטדיון האולימפי שאירח את האולימפיאדה המודרנית הראשונה ב-1896. גם כאן הסמליות ברורה, אני מקווה... הריצה של הנשים (נילי אברמסקי מישראל) ביום א' 22 באוגוסט, הגברים (כולל היילה סטאין ואסף בימרו שלנו) ירוצו ביום א' 29 באוגוסט, וזה יהיה האירוע הספורטיבי שיסיים את האולימפיאדה ממש לפני טקס הסיום, כפי שנהוג באולימפיאדות האחרונות.