4.58 am (Dunroamin', Duncarin', Dun

4.58 am (Dunroamin', Duncarin', Dun

נהג משאית:"ילד, צריך טרמפ? עלה לפה, איך הולך חבר?" נעצתי ברווזים לקיר, שמרתי את ליבי בהריסות חשוכות בניתי בונגלוז על הגבעות Dunroamin, duncarin, dunlivin לקחתי את הבחורה לטבע, לישון תחת הירח ומיד היא משתגעת נהג משאית: "ככה זה נשים, ילד, מה לעזאזל 'תה יכול לעשות?" היא מחכה למיסטר מתאים שיגיע בעדינות מזיזה את ליבה עם הבטחותיו לתקשורת אמיתית נהג משאית:"ראיתי על זה פעם תוכנית בטלויזיה" שתמיד משלם ת'חשבון ובונה בקתה להורים שלו אני...... שלוקח אותך לכל ההופעות שעובד עד לשד עצמותיו אני..... בזמן שאת ישנה ג'ייד:"זה הייתי אני- אני הייתי ככה!" שמרתי אותך בחליפות ג'ייד:"ישו! כל הבגדים האלו!" יכולת לעודד את המפלצת הזו "עם התוכנית הזו, אני מתערב שאיזה בנזונה עשה מיליון דולר" עם הסדר שלו, הציפורניים הנקיות ועיניו החכמות אך המרצדות הוא כמו סלע שניצב בים של ספקות נהג משאית:"יאללה זוז, תעוף מהדרך יא הומו" וסולח אני רוצה להמשיך עם השיר הזה עוד קצת מתאר את השמוק הזה נהג משאית:"לא בקבינה שלי, אתה לא- תעוף מפה!:

המשך ניתוח האלבום

בשיר, אחרי שסילק את אשתו שהכיר בדרכים, עם הילדים מהבית שבנו ובו התפרנסו מהאדמה, חזר רג' לדרכים ועלה על משאית שם הוא מספר לנהג את הבעיות שלו עם נשים, על איך היא תמיד מחכה לאביר על הסוס הלבן המתאים לה ביותר עם ה"שטויות" שלו על תקשורת אמיתי בין בני זוג, ועל איך הוא כזה מושלם ובונה להורים שלו בקתת קיץ ובעצם הוא מרגיש שהוא באמת התנהג ככה והיה כ"כ בסדר הנהג בהתחלה משתף פעולה ואומר שראה פעם תוכנית על תקשורת בטלויזיה (יענו גם לו תקשורת זה לא דבר ממש מוכר...) עד שנמאס לו מהרכרוכיות של והוא זורק אותו מהמשאית (כמו שרואים בקליפ של השיר הבא). ככה מתקרב התקליט לשיאו - השיר "המעלות והחסרונות שבנסיעה בטרמפים" מבחינה מוזיקלית יש הרבה קטעים שדומים מאוד לשירים כמו "in the flesh" מהחומה ו- Your Possible Pasts מהפיינל קאט. לא ברור לי אם האיזכורים המוזיקליים האלו הם בכוונה או שזה פיתוח של משפטים מוזיקליים למקום קצת שונה. בכל מקרה ווטרס מצליח לפתח את התקליט על בסיס של כמעט 4 משפטים (מולחנים) שחוזרים על עצמם בואריאציות שונות לאורך התקליט, כשקלפטון עושה מהם מטעמים חשמליים. דעתכם/ן?

הניתוח שלי

לאחר הפרידה מאשתו ב-Go Fishing מגיעה החרטה והבדידות, ב-For the First Time Today (Part 1). ואז מגיע השלב של ההאשמות: זו היא אשמה, לא אני. עשיתי הכל בשבילה, קניתי לה בגדים, בניתי לה בית. והיא.. מחכה לאביר על הסוס הלבן. אני מסכימה עם הניתוח שלך, עומר, לגבי מה שהולך בשיר. אני חושבת גם שלקראת סוף השיר, הוא שוב מרגיש שנאה-עצמית. כך בשני הבתים האחרונים: "הייתי רוצה להמשיך את השיר הקטן הזה ולתאר את השמוק הזה הייתי רוצה להמשיך, אבל אני הולך להקיא". גם שם השיר הוא מעניין: לכאורה, זה נשמע כמו שמות של מקומות בסקוטלנד, אבל שימו לב: Duncarin - כבר לא אכפת לי, גמרתי עם זה. (Done Caring) Dunroamin - גמרתי עם הנדודים.(Done Roaming) Dunlivin - גמרתי עם החיים. (Done Living). מה ההתרשמויות שלכם מהשיר?

אתה צודק לגבי זה שווטרס ממחזר

פראזות מוסיקליות לאורך כל היצירה. הוא התחיל עם השטיק הזה עוד ב"החומה" (כמה פעמים מוחזרה המוסיקה של Another brick?), והמשיך משם והלאה. זה רק הלך והתחזק באלבומי הסולו שלו, להנחתי בגלל שגילמור לא היה שם, כדי לכתוב לו לחנים נוספים...

למעלה