40 שנה לצד האפל של הירח - הסיפורים שלנו

tlvcops

New member
40 שנה לצד האפל של הירח - הסיפורים שלנו

לכבוד חגיגת יום ההולדת לאלבום המופת של פינק פלויד, הבלוג של יובל אראל מביא את הסיפורים מאחורי המנסרה, מי הסליק מכשיר הקלטה, איך העבירו מצלמה, איך פרסמו את הצלילים והמראות עוד בימים שבוטלג היה אנדרגראונד אמיתי, הכל כאן.

http://wp.me/p11t7S-3fu

KFir R

New member
אין ספק שאת שיטת הגנבת ה-
וה-

לתוך הופעה הערק המציא בזמנים שבהם באמת היו כל מיני מנהלי
הופעות ומנג'רים שרק חיפשו מצלמות בקהל לשבור אותן...(אם הייתם יכולים לשאול את פיטר גראנט המנג'ר המנוח של לד זפלין מה הוא היה עושה לאנשים עם מצלמות בהופעות...) מה גם שבשנות השבעים לתת לאנשים לראות הופעה דרך שקופיות וסליל טייפ היה בוודאי שיא הטכנולוגיה בימים שהיה רק ערוץ אחד והח"מ לא היה בכלל קיים...אני למדתי מהערק שאם אתה רוצה שיהיה לך ארכיב אתה חייב שתהיה לך מצלמה...אגב ההופעה הזו של פינק פלויד מוומבלי 74 יצאה לאור חצי ממנה אבל לא כולה עדיין...יופי של פוסט...התמונות שהערק צילם מההופעה הזו שיובל שם בפוסט שלו זה חומר גלם טוב לעטיפת בוטלג של כל ההופעה...

KFir R

New member
ואגב הופעות חיות אגדיות מה דעת הפורום על

הדבר הזה שיצא לא מזמן
?

ראיתי עכשיו את הדבר הזה בגירסת הבלו ריי ומה
אני אגיד, הופעה פצצה לחלוטין. זאת לא לד זפלין
של שנות השבעים אבל גם לא נראית כמו איזה הופעת
קאוורים עלובה של חטיארים...זו לד זפלין כפי שהם
יכולים להיות במיטבם לפני 5 שנים, דווקא הביצועים
לשירים הפחות מוכרים או פחות "להיטיים" עשו לי את
זה כמו No Quarter, Fot Your Love וכו'...חבורה של
מקצוענים אלה.

LadyG

New member
טוב שהזכרת

לפני חודש וחצי בערב הוקרנה ההופעה בסינמה סיטי ובמקרה הייתי שם.
ההופעה המדוברת בלונדון דצמבר 2007 מחווה למנהל חברת אטלנטיק מר ארטגון המיתולוגי, שמת שנה קודם ושותף לא קטן להצלחתה הגדולה.

הופתעתי מכמה ההופעה הזו טובה. ההרכב המקורי מחוזק בג'ייסון בונהאם הצליח לעשות עבודה יוצאת מהכלל.

הייתי קצת סקפטית אבל זה פשוט נשמע מצויין.

noamrap

New member
אחלה של סיפור...

אין ספק שגרוסברג ראה חתיכת היסטוריה במו עיניו.
לפני כשבועיים קיבלתי לידיי סרט של 20 דקות ובו צילום וידאו (!!!) של המופע של הפלויד עם הצד האפל של הירח מ-1973, ועוד באיכות מצויינת !!!!
אז זהו... נשבר המיתוס שאין תיעוד של הפלויד בוידאו מהטור של האלבום הזה.

modulo1000

New member
אח שלי בערך באותו זמן לאחר ....

שיצאו הוא ועוד כמה חברים חיים מהתופת של מלחמת יום כיפור
נסעו במהלך 1974 לטיול של כמה חודשים באירופה
בין היתר הוא זכה להיות בהופעה של גונג באמסטרדם
ייתכן שאותה הופעה ששאול היה בה ייתכן שאחרת
דארק סייד זה אחלה אבל אם הייתם שואלים אותי לראות מופע ספקטקולרי של פינק פלויד
או את החבורה ההזוייה של דאויד במועדון קטן באמסטרדם
הכרתם אותי מספיק על מנת לדעת לאיזו הופעה הייתי הולך
אבל אי אז בשנות ה 70 בשיא התקופה הפרוגרסיבית אין ספק ששאול וחברו אוכל הברזלים היו במקום הנכון ובזמן הנכון
יש כאלה שנוצרים בליבם חוויות סקסואליות מתקופת צעירותם וכל מיני עלמות אשר כבשו את ליבן ו/או גופן
יש כאלה שסופרים את מספר החרות עליהן השתטלתו ומספר המליונים שיש להם בבנק
אבל אנחנו החולים נוצרים בליבינו דווקא את אותן הופעות שהיינו בהן כשיא הכיבוש הגברי
והלידי כמובן כחריגה בנוף הנשי נוצרת בליבה את הראמונס משנות ה 70 ואת הופעת האיחוד של CREAM

LadyG

New member
הליידי בהחלט נוצרת

את הופעת הראמונס ב- CBGB ואת הופעת האיחוד של ה- Cream באלברט הול ואת האמת.....גם את Wings over America במדיסון סקוור גארדן.

אחחחחח....כמה שאני קשישה

LadyG

New member
סיפור נהדר

התיאור שלך כחופר תקליטים ב- 1975 הוא גם פחות או יותר התיאור שלי עצמי ב- 1975. בעיקר מלטפת תקליטים אבל חופשרת כדי להגיע לליטוף

תודה רבה על הסיפור.

למעלה