401K

Boston1978

New member
401K

היי לאנשי הפורום יש לי שאלה:
קודם כול רקע קצר:
אני עובר בארהב מרוויח שכר דולרי ממעסיק אמריקאי ויש לי הפרשות ל 401K 4% מאץ' עם המעסיק מעדיף להפריש על מנת שהכסף מהמעסיק לא ילך לאיבוד.
אני גם שומר על קרן הפנסיה בישראל ומפקיד לקרן הפנסיה בישראל כעצמאי.
יש לי "קצת" כסף מיותר ואני מתלבט האם להגדיל את האחוז שאני מפקיד ב 401K או להעביר עוד כסף לפנסיה בישראל (מן הסתם כרוך בהמרה לשקלים והעברה לחשבון בישראל) וגם לא כזה עוזר בניתוק התשובות.....
יש לי שאלה לגבי נזילות 401K, נניח שאני רוצה לחזור לישראל עוד 3-4 שנים
למישהו יש נסיון נזילות ה 401K , האם לא תיהיה לי בעיה לקבל את הכסף ברגע שאחזור לישראל אחרי תשלום קנס מן הסתם וגם מס? מבחינת תושבות אמריקאית? האם ישאלו אותי שאלות לגבי איפה אני מתגורר?
בגדול אני די רוצה לשמור את 401K עד לזמן הפנסיה (גיל 65 אם אני לא טועה) ולא לקחת את הכסף בשנים הקרובות, אבל אני מנסה להבין מה יקרה אם אצטרך את הכסף במיידית, עד כמה יהיה קשה לקבל את הכסף שאהיה בישראל.
ועוד שאלה מישהו יודע איך זה מתנהל מבחינת המשיכה מ 401K בגיל הפנסיה ונגיד שאתגורר בישראל?
האם אזרחות אמריקאית תעשה את המצב ליותר קל או שאין קשר אמיתי להיכן אני מתגורר והיכן התשובות שלי?
תודה מראש

ilanvag

New member
פנה ליועץ מס: נושא כבד, המון פרמטרים לדון בהם,

והתוצאות יכולות להיות בעלות השפעה אדירה.
&nbsp
אם היית שוקל להישאר בארה"ב אז היה קל להמליץ. אבל אם אתה שוקל לחזור לישראל, אז עד כמה שאני יודע (ואני לא יודע הרבה על הנושא) -- יש הבדל מבחינת הסטטוס שלך (קרי אם אתה אזרח אמריקני, בעל גרין קארד, או בעל ויזת עבוה אחרת), באיזה גיל אתה מושך את הכסף, ועוד. בקיצור, יש פה כל מיני תסריטים שצריך לקחת בחשבון. לא יודע כיצד התושבות משפיעה (קרי תושבות בישראל מול תושבות בארה"ב), וזה עוד דבר שצריך לבדוק -- בעיקר בנוגע לתשלום מסים (שהרי על משיכות מ-401K יש מסים, גם בגיל פנסיה).
&nbsp
אתה יכול להתייעץ עם אשר, רו"ח הפורום, אם כי בימים אלו הוא קבור עם הגשות מסים של לקוחות, ולא יודע כמה זמן פנוי יש לו. אם זה יכול לחכות חודש, עד אמצע אפריל, הוא בטח יהיה יותר פנוי.
&nbsp
בשורה התחתונה -- בבקשה אל תסתמך בנושא כזה על תשובות פה בפורום. אתה צריך ייעוץ ספציפי שממוקד בך, לאחר שתיתן ליועץ את מלוא הפרטים.

Kender00

New member
דבר ראשון כפי שאילן ציין הייתי מציע לך להתייעץ עם בעלי מקצוע

בנושא הזה אילו זה בין שנים לשלוש בעלי מקצוע (אני בספק שאחד יוכל לענות על כל הנושאים)
1. רו״ח/יועץ מס אמריקאי על לדעת את כל הדברים הרלוונטיים מבחינת המיסוי האמרקאי
2. רו״ח ישראלי על מנת להבין את השפעה של מס הכנסה הישראלי. ואני רואה מספר נושאים הראשון ניתוק תושבות וחשיפה למס בישראל על ההכנסה פה, היות ואת מפקיד כספים לתוכנית ישראלית ואני מניח שאתה מפקיד יותר מהמינימום על מנת לשמור על זכויות בקרן הפנסיה/ביטוח הנהלים הישראלי שלך...
3. יועץ פנסיוני ישראלי (עצמאי) על מנת לתת לך סקירה טובה יותר לגבי האפשרויות חיסכון פנסיוני
&nbsp
כל קצה המזלג כמעט כל תוכניות הפנסיה מחייבות במס בלפחות במדינה אחת (תלוי בסטטוס שלך)
בישראל רק כספי הפיצויים עד תקרה מסויימת (ואני חושב שהתוכנית ההוניות שלא ניתן להפקיד כסף חדש פטורות אבל אני לא בטוח) פטורות בישראל, אבל אם יש לך אזרחות אמרקאית זה לא פטור בארה״ב
בארה״ב רק תוכניות Roth אם אלו IRA Roth או 401K Roth פטורות בזמן המשיכה אחרי גיל הפנסיה שהוא 59.5 בארה״ב (לפי ידעתי), אבל הם לא פטורים בישראל...
&nbsp
401K רגיל תמוסה לפי המס השולי ביום המשיכה אם מושכים אחרי גיל הפנסיה
כאשר ארה״ב תמס ראשונה (בלי קשר אם אתה גר בארה״ב או לא בלי קשר לסטטוס המס האמרקאי Non-Resident/Resident היות וזאת תוכנית אמרקאית)
מס ההכנסה הישראלי ידרוש גם את חלקו אם אתה נישום ישראלי לפי מס שולי כמובן שיהיה זיכוי מהמס האמרקאי ששולם
&nbsp
אישית אני לא הייתי מפקיד כספים אחרי מס לתוכניות פנסיה ישראליות בגלל העמלות הגבוהות, אישית הייתי משקיע בדברים אחרים
&nbsp
שים לב שהתוכנית בארה״ב חשופות למס ירושה אם בארה״ב אם יקרה לך משהו, כאשר מס הירושה לי שאין אזרח אמרקאי או תושב קבע מתחיל מ 60 אלף דולר... בניגוד לתושב קבע או אזרח שזה הרבה יותר גבוה (זה היה מעל 5 מיליון לזוג אבל אני חושב שזה על החוק מס החדש)

doronf65

New member
מנהל
ממליץ בחום לדבר עם אשר

רואה החשבון של הפורום. דיסקליימר / המלצה: הוא הפך חבר אישי ועברתי אליו עם המיסים האישיים שלי אחרי שרואה החשבון הקודם שלי היה בן דודי.
&nbsp
הוא עסוק מאוד עם מיסים, אבל אם תכתוב לו מייל הוא יגיב מהר ויקבע איתך לזמן מתאים.
[email protected]

למעלה