44% מהאמריקאים הם creationists

noa0912

New member
44% מהאמריקאים הם creationists

לא יאמן שהאמריקאים כל כך בורים! בלינק המצורף יש מספר לינקים שיכולים לדעתי להצטרף לקישורי הפורום.. מה אתה אומר אדון מנהל?

nכמ

New member
ככל שהמדע יתקדם

כך רעיון הבריאתנים יפחת אבל לעולם לא יעלם. אמונה באל זה דבר שלדעתי מונע מרגש ורצון למהות ורצון להמשכיות ופחות מסיפוק של הוכחות. סקר שנעשה בשנת 1987 בקרב ביולוגים וגאולוגים מראה תוצאה שונה מקצה לקצה מדעת הקהל האמריקאית הכללית - רק 1 מתוך 667 גאולוגים וביולוגים הוא בריאתן.

50% מהאמריקאים הם תומכי בוש.

זה נראה לי יותר גרוע. לבריאתנות אין פצצות. במחשבה שניה, נראה לי שיש מתאם חזק למדי בין שתי התופעות. הן רפובליקניות והן בריאתנות כרוכות בדרך כלל בבורות, בפונדמנטליזם, בחוסר יכולת לחשיבה רציונלית ובנהייה אחר אמונות טפלות.

אחר

New member
ו 50% תומכים בקרי

מה שנראה לי טיפשי לא פחות. הכריכה בין ימין לבריאתנות נכונה כהיגד כללי, אבל אין היא הכרחית (שאני אזכיר את הנאציזם שהתבסס על עיוות רעיונות דרוויניסטים?), וודאי שלא קשורה לאישיות מסויימת.

הנאציזם לא התבסס על עיוות

רעיונות דארויניסטיים. זהו מיתוס ישן ושגוי, המערב שתי תופעות מתקופת הנאצים: 1) שנאת היהודים הפתולוגית וההתנשאות הארית. 2) ניצול המשטר הנאצי על ידי אאוגניקאים לקידום מטרותיהם. הנאציזם התבסס על מיתוסים קדומים מכל הבא ליד, בעיקר נורדיים. כעקרון היטלר ודומיו דחו הן את המדע (אלא כאשר זה שימש אותם ליצור סוגי נשק משוכללים יותר) והן את המוסר היהודי נוצרי. הם העדיפו את האידיאולוגיה הויקינגית (היטלר) או הרומית (מוסוליני), בשתיהן היו נהוגות צורות שונות של השמדת תינוקות חלשים או עמים נחותים ללא כל צורך בדארוין כדי לתת תירוץ למעשים אלה. האאוגניקאים , אלה שבאמת עיוותו את הרעיונות הדארויניסטיים, מצאו בנאציזם קרקע פוריה ליישום רעיונותיהם על שיפור המין האנושי. מה זה משנה להם מה אם היטלר מאמין בדארוין או באודין כל עוד הוא מוכן להשמיד תינוקות פגומים?

demoloc

New member
אל תגרר לוויכוח פוליטי

כי לציין שלהיות רפובליקן זה בורות זה בורות משל עצמה, זה סיגנון חיים , ואין לזלזל בו כמו שאין לזלזל בדמוקרטים . ונסיים את זה כאן כי אם נביט שנייה למעלה זה פורום אבולוציה

demoloc

New member
זה אורמ שיש 56% שלא

אז זה רוב שלא מאמינים בבריאה? כלומר אטאיסטים? זה סכום אדיר!

מי אמר

שמי שלא מאמין בבריאה הוא אתאיסט? מה, אי אפשר להאמין שאלוהים ברא את העולם בתהליך אבולוציוני? התיאוריה מאיימת רק על חוגים פאנטיים המאמינים בתנ"ך כפשוטו באופן הנאיבי ביותר. ובאופן עקרוני, אפשר גם לשלול את תורת האבולוציה מבלי להאמין באל, אבל זו כבר סתם תמהונות לשמה.

lmatan1

New member
איזו שחצנות רברבנית איזה מח מעוות

אתם מרשים לעצמכם לדבר כאילו והמצאתם את העולם אז תדעו לכם שבסוף שזה אומר כבר מההתחלה אלוהים מנצח חכו ותראו.

demoloc

New member
אתה יכול לעשות לי טובה?

תקפוץ לפורום חרדים ותגיד לי אם אני שם.

pembencipolisi

New member
אין שום קשר בין הבריאה לאבולוציה

ה"הוכחות" של מאמיני הבריאה הן פילוסופיות ולא "מדעיות": "אם יש מוצר יש יוצר" ... ה"הוכחות" של מאמיני האבולוציה הן "מדעיות", חקר מאובנים ונסיון להשליך מהפרט אל הכלל, וצפיה בתהליכים. כל זמן שהכלים הבריאתיים אינם זהים לכלים המדעיים, אין שום אפשרות להוכיח דבר. מי שירצה שיחפש את אלהים, אם יש דבר כזה, וידבר אל המנורות... תשובה לא יקבל.

אתה קורא לפרד הויל תמהוני?

נו טוף, אתה כנראה צודק. אבל אני שמח לראות שאני לא האגנוסטי היחיד בפורום.

noa0912

New member
אם היית קורא/ת הלינק...

היית רואה שרק 12% הם כאלה שמאמינים רק באבולוציה, לא באלוהים.

noa0912

New member
סליחה... ניסוח לוקה

רק 12% מאמינים שהאדם לא נוצר על ידי אלוהים אלא כחלק מתהליך האבולוציה.

סיכום

45% יש אלוהים אין אבולוציה. 37% אבולוציה ביוזמת האל (תואם את עמדת הכנסיה הקתולית) 12% יש אבולוציה אין אלוהים. (ואיפה עוד 6%?) הקטע הרלוונטי
February 2001, no less than 45 percent of responding U.S. adults agreed that "God created human beings pretty much in their present form at one time within the last 10,000 years or so." Evolution, by their lights, played no role in shaping us. Only 37 percent of the polled Americans were satisfied with allowing room for both God and Darwin, that is, divine initiative to get things started, evolution as the creative means. (This view, according to more than one papal pronouncement, is compatible with Roman Catholic dogma.) Only 12 percent, believed that humans evolved from other life-forms without any involvement of a god.​

למעלה