4AP - חוסמי פוטסיום

m י כ ל

New member
4AP - חוסמי פוטסיום

דיברתי עם חבר טוב חולה בטרשת נפוצה החי בניו-יורק, והוא סיפר לי שהרופא שלו רשם לו 4Aminopyridine, וביחד עם הפרוויג'יל הוא מרגיש נפלא. התשישות נעלמה, הרגליים התחזקו, הוא הולך למרחקים הרבה יותר ארוכים ואין בכלל ספסטיות. קראתי הרבה מחקרים, ידוע לי כי התרופה אינה מאושרת לשימוש על ידי ה-FDA, ושחברת Ellan האירית (מפתחת האנטגרין) נמצאת בשלב שני של ניסוי קליני על התכשיר בפורמולת SR - Slow Release. אני מבינה שעלולות להיות לתכשיר גם תופעות לוואי, חלקן מסוכנות (במינונים גבוהים) ושמדובר בהקלה סימפטומטית. אבל אני רוצה גם!!!
יש בכלל אפשרות שרופא בארץ ירשום את התכשיר?!

תגובה

מיכל, לדעתי ניתן לבקש את האישור לטיפול באמצעות טופס 29ג' כדי שבית המרקחת יוכל לספק לך אותו. יתכן ועדיין תהיה בעיה לבית המרקחת להשיג התכשיר.

m י כ ל

New member
ד"ר קרני, האם יש לך מידע לגבי 4AP?

האם אתה כנוירולוג תרשום אותו למטופל? האם ישנן איזשהן התוויות נגד התכשיר שיש לבדוק אותן, ולסיום, מאחר ואני לא בדיוק בקיאה בהליכי הרישום, מה זה טופס 29ג'???

m י כ ל

New member
וגם... האם מרשם מנוירולוג ישראלי

יכובד ע"י בית מרקחת אמריקאי? (גם שם התכשיר ניתן להשגה רק בבתי מרקחת מסוימים, והוא גם לא כל כך זול - $1 לכדור של 5 מ"ג, ויש לקחת כשניים-שלושה ביום) אבל אני מוכנה להשיג את הכדורים ולפחות לנסות אותם!

תגובות

ישנן עבודות שמציגות אפקט חיובי של 4AP . עקרונית אם אשתכנע שיש מקום לנסות טיפול זה , יתכן מצב שאמליץ עליו. לטיפול זה יתכנו תופעות לוואי בלתי נעימות כמו פרכוס אפילפטי או פגיעה כבדית באופן לא שכיח. טופס 29ג' מופנה לועדה שבוחנת טיפולים שאינם מאושרים ע"י משרד הבריאות שלנו להתוויה המיועדת, ואם היא משתכנעת אז יש בסיס אתי למתן הטיפול. איני יודע אם ניתן להשיג 4AP בארץ. מרשמים שאינם ע"י מורשה למתן תרופות אמריקאי אינם מכובדים בארה"ב. בכל אופן מרשם "ישראלי" גם אם הוא באנגלית מכובד רק בישראל.

m י כ ל

New member
אני מבינה מדבריך שהפרוצדורה

והביורוקרטיה מסובכים וממושכים מאוד, גם אם נתקבלה ההחלטה אצל הרופא לאשר את הטיפול. כנראה שהפתרון המעשי ביותר למישהו המעוניין לנסות את הטיפול, הוא ליסוע לארה"ב, למשל, להיפגש עם נוירולוג מקומי ולרכוש שם את התכשיר. חבל... קראתי כמה עבודות שמצביעות הן על יעילות בקרב נפגעי עמוד שדרה והן בקרב חולי טרשת נפוצה.

למעלה