4th of July weekend

4th of July weekend

הבטחתי לחתולה אז אני מקיימת.
כידוע לכם אני ובן זוגי חיים ביחד רק חלק מהשבוע ולא הכל סופי השבוע בגלל אילוצים שונים.
סוף השבוע של הרביעי ביולי שהוא יום העצמאות האמריקאי היה שישי שבת וראשון... החלטנו לנצל אותו לטיול משותף עם ילדיו ל Newport RI.זוהי עיר נמל ששוכנת למעשה על אי קטן בעלת היסטוריה מרתקת שמורכבת משודדי ים מאבק לחופש דת והרבה כסף....
הזמנו מקום במרחק הליכה מבית הכנסת שהוא בית הכנסת הראשון שנבנה על אדמת צפון אמריקה עי צאצאי אנוסים מפורטוגל.
נסענו היום שישי מוקדם בבוקר בילינו ב2 בתים שהפכו למוזיאון ואז הבת נזכרה שכחה להביט שמלה לבית הכנסת והבן ביקש ללכת לארוז של ד"ר הוא בברנס אנד נובלס....התחלנו אני עם הבת לקנו בגדים הוא עם הבן לספרים.
ואחרי כשעה פוריה במיוחד. התאחדנו ונסענו למלון לקחנו את הציידנית עם החלות מיץ הענבים ועוד השבת והלכנו לטיילת.....עשינו קידוש נטלו ידיים ברכו אכלנו והותרנו ואז בחשכה מוחלטת החלו הזיקוקים. שעה שלמה של מופע זיקוקים מדהים המשתקף במי המפרץ. בירכנו וחזרנו גמורים למלון.
למחרת קמנו והלכנו לתפילת שבת בבית הכנסת ההיסטורי שהייתה יפה ונעימה והוזמנו להצטרף לקידוש קהילתי נשארנו ושוב היה מדהים...המשכנו לטייל ברגל בעיר הישנה בצאת שבת התחלנו ונסענו הביתה.

בדרך הביתה שני הילדים שאלו מתי הפעם הבאה.
לא היתה שום בעיה הסידורי הלינה....שתי מיטות זוגיות. אני עם הבת האיש עם הבן....
החשש שהבן יסרב לישון איתי באותו החדר התבדה.
הלשעבר בנתיים רק השמיעה מחאה שהגדיר שקנינו לבת דוסיים. (אנחנו דתיים הלשעבר לא )
מתכננים את הפעם הבאה.....

mother cat

New member
איזה יופי!!!

אני כל-כך כל-כך שמחה לשמוע...
כשהגעת לקטע שהבת שכחה שמלה כבר התחלתי לחשוש שהכל יהרס. מזל ששופינג הציל אתכם...
וכמה שבא לי איזה שעה חופשית בברנס אנד נוביל. לא הייתי באמריקה שנים...
&nbsp
מקווה שיהיו עוד הרבה סופ"שים כאלה.
&nbsp
הצעה לגבי הבגדים - כדי למנוע הערות של הלשעבר, למה לא להשאיר אצלכם את מה שאתם קונים לילדה? ככה הבגדים הדוסים לא יגיעו אליה והיא לא תראה... (יש לי חברה גרושה שהאקס שלה לא מוכן שהבגדים שהוא קונה לילד ישארו אצלה - אז היא צריכה לשלוח לו חזרה מיד גם כביסה מלוכלכת. היא חיה עם זה בשלום כי טוענת שיש לו טעם נוראי... :p)

לגבי הבגדים

הילדה בחרה להראות לאמא שלה כח היא אהבה את מה שקנינו. .. האמא בדרך כלל קונה לה משומש בtag sales or garage sales והיא היתה מאושרת להכנס לחנות של Marshalls איתי ולבחור. ההסכם היה שמכוון שאני משלמת זה צריך למצוא חן בעיניי שתינו מאחר ולילה טעם טוב לא התעוררו בעיות. 45$קנינו שמלה חצאית חולצה ושרוולון ש תאים גם עם השמלה וגם עם החצאית....הילדה היית מאושרת לבשה את השמלה לבית הכנסת כל היום אחר כך ועברה במוצאי שבת לאמא שלה כשחזרנו. ....

mother cat

New member
איזה מקסים שהצלחתם למצא משהו ששתיכן אהבתן!

אני בוויכוחים אין סופיים עם ביתי החורגת על הבגדים שלה.
טוב האמת שלא כי משכתי את ידי מהעניין והודעתי לבעלי שאם הוא מרשה לביתו בת הארבע עשרה להסתובב חצי ערומה ברחובות זה עניין שלו...

קוד לבוש...

אנחנו דתיים מה שמכתיב קוד לבוש מסיים כלומר החצאית תכסה את הברך, השרוול את הזרוע, והמחשוף את החזה....חוסך המון ויכוחים. האמת היא שכאן אני הרבה יותר פתוחה מהאיש שאם היה תלוי בו הילדה ביתה עם רעלה ובורקה.....האמת לא דתי אז אצלה החוקים שונים. הילדים למדו לקבל את השונות.... והאמת היא שהבת הופכת להיות משגיח הכשרות שלנו.....

mother cat

New member
לקבל שונות בין בתים - זה מקסים!

יפה שהיא מפנימה ככה. מעניין איך היא תבחר להיות כשתתבגר...
&nbsp
מן הסתם העדר הקוד הברור והחוקים הברורים לגבי בגדים זה מה שיוצר אצלינו את הבעיה. הגדרה של מכנסים שארוכים יותר מהתחתונים זה כנראה נתון לפרשנות... וחולצה שמכסה את הבטן - זה בסדר אם היא מכסה את הבטן רק עם עומדים דום עם ידיים למטה? לדעת המתבגרת כן.... :p

מצחיק....

באולפנא. של הבת שלי לפני שעברנו לארהב הכלל היה חולצה שמכסה את הבטן עם ידיים למעלה באוויר ושרוול שמכסה את בזרוע כנ"ל.... המנהלת היית עוברת ופוקר על בנות עם חולצות חשודות להרים ידיים.....
לגבי החצאית צריכה לכסות את הברך בישיבה.. אז זה היה נראה כך
תעמדו תרמי ידיים שבי לא לא משוך את החצאית.....
כן קוד לבוש ברור אכן מקל...
לגבי הבת של האיש היא מחכה את הבת שלי בנתיים והופכת לסמן הדתי בבית...הרבנית הקטנה....

אפרופו קוד לבוש

(ואני לא דתיה, אלא קונסרבטיבית, ויש שהיו אומרים לא יהודיה
)
הייתי שמחה לו היה קוד לבוש דומה בבתי הספר פה, בנושא חולצה ומכנסיים
במקום זה יצאו בהחלטה גורפת שלבנות אסור ללבוש מכנסיים קצרים, כאילו שתלבושת הטייטס והחולצה הקצרצרה שהנערות לובשות כיום לא מסתיר טפח ומגלה טפחיים

mother cat

New member
לגמרי!!!

בבית-הספר של הגברת יש הגדרה של אורך מכנסיים קצרים - משהו כמו כמה סמ מעל הברך, או משהו כזה. היא טוענת שזה מכוער ולא מוכנה ללכת עם כאלה, אז היא הולכת עם טייצים ארוכים, שכפי שציינת הם לא ממש decent...
יש לציין שגם אני חובבת טייצים. אבל כשאני לובשת טייץ זה תמיד יהיה עם טוניקה שמסתירה לפחות את הטוסיק...
&nbsp
אפנת הנערות בימינו leaves a lot to be desired... תרתי משמע.

למעלה