4X- CYJ

4X- CYJ

למישהו יש חומר על המטוס/תמונות? הפרטים היחידים שאני יודע על המטוס שהוא מטוס אווירובטי חד מושבי Giles G200 ושהוא חונה בחיפה...

צור בנר

New member
אתמול ראיתי מטוס זהה

בשדה דב. הטייס טען שסולק מהרצליה אחרי ארוע בטיחותי. הוא קטן ויש לו מנוע 220 כ"ס!! התביישתי לטוס בססנה 172...

המטוס ...

טס מדהים ! כטיסנאי בנוסף לטייס, אני יכול לומר לך שהמבנה שלו הזכיר לי מאד מבנה של טיסנים מחומרים מרוכבים שאנחנו מייצרים בתבניות... התא שלו קטן ומינימלי במיכשור ובעליו אמר לי שהוא ממש פוחד ממנו (וזה ציטוט). מזכיר את הגישה של מיקי לפיטס - ובצדק! ראיתי אותו מספר פעמים בחיפה - מתיישר על 34 ממסלול ההסעה, פותח למלא וממריא במרחק קצר מאד לנסיקה חדה מאד ! OVER POWER רציני ביותר. בגישה לנחיתה המטוס הזה שוקע מהר מאד (לפחות כך ראיתי שבעליו מטיס אותו). בחודשים האחרונים לא ראיתי אותו טס (הבעלים דתי ולכן טס רק בימי חול ושישי) ואיני יודע מה קורה איתו. דודי.

jcaspi

New member
4x-cyj

המטוס הוא מדגם G200 של חברת CAP הצרפתית. ניתן לראות פרטים באתר החברה שהוא WWW.CAPAVIATION.COM המטוס הספציפי הזה הוא בתצורת קיט, שייך לאדם בשם עזוז. הוא ביצע אוירובטיקה באזור כפר ורבורג הייכן שאסור לפי שעה, ולפי מייטב ידיעתי קורקע. חבל מאוד שדווקא כעט כאשר אנו , הטייסים האירובטים המעטים (בנתיים...), עושים ימים כלילות על מנת שחזירו לנו את אזורי הרצליה, כאזורים לאימון ארובטי, וכאן מגיע הפוץ הזה!!!! עם ידע מזערי בארובטיקה, (אם בכלל), ופשוט הורס. חבל מאוד!!!!! קובי כספי.

צחי נבו

New member
אהלן קובי ../images/Emo24.gif

ושוב תודה על הטיסה (אם כי עם ילון ולא איתך) ב CYZ. היתה חוויה בלתי-נשכחת.

למעשה אמריקאי, לא צרפתי

ה G200 הוא מטוס חד-מושבי שתוכנן כקיט בארה"ב ע"י ריצרד גיילס. לאחר מכן הוא תכנן את הדו-מושבי G202. שניהם מטוסים ארובטים מתקדמים מאד. למיטב הבנתי הצרפתים קנו את הזכויות ומשתמשים בתוכניות ליצור ה CAP222 הדו-מושבי.

למעלה