../images/Emo58.gif אני לא הכי מסכימה..
אבל קודם כל אתחיל עם מה שאני מסכימה עליו
אתה קורא למוות של מריסה מיותר - אני באופן אישי הייתי מגדירה את המוות שלה כ"אכזרי". אני מסכימה עם הרבה מהאנשים שאומרים שמריסה נהייתה כבר מאוסה ושכל הסדרה במיוחד בעונה השלישית, סבבה סביב הדמות שלה וכבר דיי נמאס ממנה, ואם אני לא טועה, גם אתה אמרת כמה פעמיים שהדמות דיי מעיקה (תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה היית יותר בעניין של סת'/סאמר, בעיקר סאמר). המפיקים החליטו החלטה נכונה שהיא לא צריכה להיות בעונה הרביעית, בגלל שכבר מה הם יכלו לעשות איתה בעונה הרביעית ? היא כבר: ניסתה להתאבד, לקחה מנת יתר, ירתה בבן אדם, ניסו לאנוס אותה, החבר הכי טוב שלה מת. מה הם כבר יכלו לעשות עם מריסה בעונה הרביעית, שלא נעשה כבר ? עם כל זאת, אני חושבת שההחלטה להרוג אותה היתה אכזרית ובלתי נחוצה - הם יכלו לשלוח אותה לאיזה פנמייה או לקולג' רחוק או משהו כזה. עכשיו למה שאני לא מסכימה איתך: בעוד שאני מודה, ששלושת הפרקים הראשונים של העונה הרביעית, היו מעט איטיים, הפרקים שבאו אחר כך היו מאוד מאוד טובים, ברמה של עונה ראשונה. אתה אומר שהרומן של ראיין וטיילור מצוץ מהאצבע, אבל איך הגעת למסקנה הזאת אם לא צפית בפרקים שראין וטיילור הפכו לזוג (אתה אומר שראית את שני הפרקים הראשונים ואת הפרק האחרון) ? אני מודה ששמעתי בפעם הראשונה שראיין וטיילור יהיו זוג בעונה הרביעית, חשבתי שזה טיפשי, אבל שזה קרה, זה לגמרי עבד. הם היו כל כך בלתי צפויים שהם היו המשב רוח המרענן שהתוכנית הזאת הייתה צריכה עוד מהעונה השלישית (ואם תבדוק את הרייטינג לעונה הרביעת, תראה שהוא גדל משמעותית (למרות שהוא היה עדיין נמוך יחסית לעונות קודמות) ברגע שריאן וטיילור נהפכו לזוג.) למעשה אני חושבת שראיין וטיילור לגמרי עשו את העונה הרביעית, הם היו, שונים, מרגשים, בלתי צפויים ומרעננים. כל שאר הדמויות נהיו כבר מאוד נדושות במיוחד סת' וסאמר, שהפכו לגמרי נדושים ומשעממים, וניתן לראות בבירור כי הפרידה של אדם וריצ'ל השפיעה על הכימיה בינהם. אתה אומר שאתה זוכר שטיילור גרמה לריאן ולמריסה להיות מסולקים מבית הספר ושכבה עם הדיקן, ואתה לגמרי צודק. אבל מאז עברו הרבה מיים מתחת לגשר, טיילור הפכה להיות חברה קרובה מאוד של סת' וסאמר, היא התנצלה בפני מריסה והיא אפילו תמכה בסאמר בעונה השלישית שלה ולסת' היו קשיים בזוגיות (היא היתה ה"סקס טרפיסט" שלהם באיזה פרק
) ושסת' נפרד מסאמר לקראת סוף העונה השלישית, טיילור היא זאת שישבה עם סאמר וחיבקה אותה ועזרה לה (בשעה שמריסה התהוללה עם וולצ'אק). היו לה אפילו כמה סצנות קטנות וחמודות עם ראיין בפרק של הנשף בעונה השלישית, וכבר אז (לפחות לדעתי) ראו כימיה בינהם. שהאוסי התחילה, בפרק הראשון של הסדרה, סאמר היא סופר כלבה. היא משאירה את מריסה מעולפת ברחוב, היא התחייסה לסת' כמו לזבל והיא היתה טיפשה ורדודה. אבל כמו טיילור, הדמות שלה השתנתה, התפתחה וקיבלה ממדים אנושיים, זה לא הרס את הסדרה ולא הרגיש מצוץ מהאצבע. דמויות אמרות להשתנות לגדול ולהתפתח, וזה מה שקה לטיילור בעונה הרביעית. אני לא חושבת שקיטליין היא תחליף למריסה,למעשה, אני אפילו לא חושבת שהם בכלל דומות, מריסה היתה נורא פסיבית, חסרת חוט שדרה ובהרבה מקרים פעלה ללא מחשבה ובאופן אינטסנטיבי (כמו כאשר היא ירתה בטריי). קיטליין היא יותר "ביצ'ית", אף אחד לא יתעסק איתה ואם היא רוצה משהו היא תקבל אותו. ואלו רק כמה מהדברים שאהבתי בדמות שלה. אבל, בניגוד אליך, אני לא חושבת שקטיילין בכלל היתה אמורה להיות תחליף למריסה לדעתי המפיקים הכניסו אותה לתמונה כי עכשיו שכל הקאסט הצעיר כבר סיים תיכון, הם היו צריכים מישהו שיגרום למעריצים היותר צעירים של הסדרה להזדהות עם לפחות אחת מהדמויות. ולדעתי האישית ומתגובות של מעריצים שקראתי, ווילה הולנד, בהחלט הצליחה לכבוש כמה וכמה מהמעריצים היותר צעירים של הסדרה. אני דווקא אהבתי את הפרק ש"הרקולס קפץ לביקור" כמו שבחרת לקרוא לו. כי, כמו שאתה יודע, אני מעריצה של ריאן, ותמיד עניין אותי לדעת עוד על העבר שלו, ואני חושבת שהשחקן עשה עבודה מצויינת בשני הפרקים הראשונים שהוא הופיע בהם, הבעיה היתה שהוא היה צריך לעזוב אחרי שני הפרקים האלה. אני חשבתי שזה לגמרי טיפשי, ומטומטם שהאבא של ראיין וג'ולי הפכו לזוג, מכמה סיבות: - קודם כל, האבא האמיתי של ראיין תמיד הוצג בפני הצופים כמעיין "נבל", הוא הכה את אשתו ואת הילדים שלו, השאיר אותם בלי כלום, נהג להשתכר, ואז בילה כמה שנים טובות בכלא. ההגיון אומר, שהוא היה צריך להשאר נבל, כי המעשים שלו הם לא מעשים שאפשר לסלוח עליהם (איך אפשר לסלוח למישהו שהכה את הילדים שלו ?), אבל במקום לשלוח אותו לדרכו, הם הפכו אותו לבן זוג של ג'ולי ? כמה מגוחך... -דבר שני, הוא האבא של טריי, הבחור שניסה לאנוס את מריסה. זה לגמרי לא הגיוני שג'ולי תצא עם הבחור שניסה לאנוס את הבת שלה. ויש עוד סיבות, אבל אני לא אפרט, אני מניחה שהבנת את העיקרון, פשוט כתיבה עצלה ועלילה מגוחכת. אני מאוד נהנית מהעונה הרביעית, אבל כמובן שהיו בה כמה נקודות חלשות: - סת' וסאמר הפכו למאוסים ומשעממים. -העלילה של ג'ולי ואבא של ראיין היתה בלתי הגיונית בעליל -החתונה של סת' וסאמר בסוף הסדרה היתה קיצ'ית ובלתי נחוצה (במיוחד שאדם וריצ'ל נפרדו) - חלק מהדמויות, איבדו את הברק והקסם שהיה להם בעונה הראשונה, בעיקר סת' שכמעט ולא היתה לו עלילה בעונה הזאת -הדמות של צ'ה היתה מעצבנת, טיפשית ולגמרי חסרת מטרה. אבל היו בעונה הזאת גם כמה נקודות אור: -ריאן וטיילור לגמרי עשו את העונה עבורי, הם היו שונים, מרגשים ומרעננים, בדיוק מה שהתוכנית היתה צריכה אחרי 2 עונות מאכזבות -טיילור היתה תוספת מופלאה לקאסט הקבוע, היא מצחיקה אבל חכמה, רגישה ואנושית והרבה הרבה יותר טובה ממריסה. -סאמר סוף סוף קיבלה עלילה (אפילו אם היא היתה מאוד קצרה) שלא היתה קשורה בסת' -קטליין היתה חמודה ולגמרי אהבתי את הדמות שלה -חוץ מהרומן הטיפשי עם פרנק, ג'ולי היתה במיטבה בעונה הזאת, ביצ'ית ואנושית, כמו שאני אוהבת אותה. לגבי פרק סיום העונה- אני מסכימה איתך שהוא היה מאוד קיצ'י, במיוחד החלק של ג'ולי/פרנק וסת'/סאמר. אבל האוסי תמיד היתה קיצ'ית לדעתי החלק הכי טוב בפרק סיום העונה זה כל הקטעים עם ראיין/טיילור והחלק האחרון שראיין מסייר בבית וכביכול אומר שלום. הפרק היה יותר מידי מרוכז בג'ולי ולא ממש אהבתי את זה, אבל הוא עדיין הצליח לרגש אותי. לגבי השאלה שלך - בעונה השלישית תרזה אמרה לראיין שהילד לא שלו, אלא של אדיי. בעונה הרביעית אין התייחסות לנושא הזה שוב, אבל מכיוון שסוף הסדרה השאיר את ראיין עם סוף פתוח, ויש קטע בסוף הפרק האחרון שהוא רואה ילד שנראה כמו שהוא זקוק לעזרה, יש כאלה שמשערים שזה הילד שלו עם תרזה. אני באופן אישי לא חושבת שזה הבן של ראיין, אני חושבת שהמטרה של הילד היא להראות ש"מעגל הטוב האנושי" לא הסתיים עם סנדי, עכשיו שראיין בוגר, הוא בעצם הופך להיות סנדי, ומוצא מישהוא לעזור לו.