5 או 2.4 בראוטר Tp-link AX1800

בהגדרות ברירת המחדל של הראוטר המצוין הזה, הבחירה בין 2.4 ל 5 נעשת אוטמאטית ללא התערבות המשתמש.
שאלתי היא : כיצד ניתן לדעת, ברגע נתון, באיזה תדר הראוטר בחר ?

sys_admin

Active member
בהגדרות ברירת המחדל של הראוטר המצוין הזה, הבחירה בין 2.4 ל 5 נעשת אוטמאטית ללא התערבות המשתמש.
שאלתי היא : כיצד ניתן לדעת, ברגע נתון, באיזה תדר הראוטר בחר ?
"הראוטר לא בחר בשום תדר". "הראוטר" משדר במקביל קבוע את שני תחומי התדרים ומי שבוחר את התחום המתאים זה הלקוח שמתחבר עליו. ואת התדר זה ואת שאר הנתונים ניתן לראות כבר בסטטיסטיקה של הלקוח וגם בממשק ניהול של הנתב בקטגורייה של NetWork Map ומשם ב Clients.

נערך לאחרונה ב:
אולי לא הבנתי.
בראוטר הנ"ל ישנן שתי אופציות :
1. להציג למשתמש שתי רשתות, 2.4 ו 5. בחר באיזו רשת ברצונך להשתמש.
2. לא להציג שתי אופציות. רק אחת. ואז הראוטר מחליט בעצמו לאיזו רשת לקשר אותך.

כיצד ניתן לדעת, ברגע נתון, באיזה רשת הראוטר בחר ?

sys_admin

Active member
כן, לא הבנת, אבל כבר הסברתי מקודם, ומה שנשאר זה רק לחזור עוד הפעם, "הראוטר לא בחר בשום רשת". "הראוטר" משדר במקביל קבוע את שני תחומי התדרים עם אותו ה SSID ומי שבוחר את התחום התדרים המתאים זה הלקוח שמתחבר עליו.
וגם ברגע נתון ניתן לראות את התדר זה ואת שאר הנתונים כבר בסטטיסטיקה של הלקוח וגם בממשק ניהול של הנתב בקטגורייה של NetWork Map ומשם ב Clients.

קינפגתי את הראוטר לשדר בשני התדרים. הלקוח עצמו בוחר את התדר הרצוי לו. אין דרך לדעת איזו רשת נבחרה. האם יש ? האם אני מדבר שטויות ?
הכול אוטומאטי ...

sys_admin

Active member
כן יש דרך לדעת איזו רשת נבחרה ולא דרך אחת, אלה כמה. ואני אפילו כבר הסברתי אותן ממש בדיון זה פעמיים. אז הפעם מה שנשאר לי זה רק לצרף להסברים את הצילומי מסך עם הסימונים באדום שסימנתי בכדי שלא ניתן יהיה לפספס:

כך רואים את התדר שנבחר בממשק ניהול של הנתב ספציפי ששאלת עליו:

וכך רואים את התדר המדוייק ויודעים איזו רשת נבחרה בלקוח מסוג ANDROID :

וכך בלקוח מסוג WINDOWS 11 :

אני מקווה שפעם כבר זה מספיק מובן.

Omnicide

Member
יש להאכיל עם כפית, ויש להניף את הכפית באוויר תוך כדי השמעת קולות של מנוע ולהגיד "אווירוווווווווווווווווווון" עד לפה. כל הכבוד. :LOL:

כן יש דרך לדעת איזו רשת נבחרה ולא דרך אחת, אלה כמה. ואני אפילו כבר הסברתי אותן ממש בדיון זה פעמיים. אז הפעם מה שנשאר לי זה רק לצרף להסברים את הצילומי מסך עם הסימונים באדום שסימנתי בכדי שלא ניתן יהיה לפספס:

כך רואים את התדר שנבחר בממשק ניהול של הנתב ספציפי ששאלת עליו:

וכך רואים את התדר המדוייק ויודעים איזו רשת נבחרה בלקוח מסוג ANDROID :

וכך בלקוח מסוג WINDOWS 11 :

אני מקווה שפעם כבר זה מספיק מובן.
אז תגיד רואים בראוטר ... לא צריך להדביק את כול העולם ואישתו.
תודה !!

sys_admin

Active member
אז תגיד רואים בראוטר ... לא צריך להדביק את כול העולם ואישתו.
תודה !!
משום מה חשבתי שאם אגיד משהוא, לא בטוח שתשמע את זה דרך המחשב, אז יצאתי מנקודת הנחה שגוייה שאם אכתוב את זה, אז כן תוכל להבין את זה ואפילו ניסיתי לעשות את זה פעמיים בתחילת הדיון, אני אזכיר את מה שכתבתי שם:
את התדר זה ואת שאר הנתונים ניתן לראות גם בסטטיסטיקה של הלקוח וגם בממשק ניהול של הנתב בקטגורייה של NetWork Map ומשם ב Clients.

אבל גם אחרי שכתבתי את זה פעמיים וגם אחרי שצירפתי צילומי מסך צבעוניים עם סימונים באדום, שלא ניתן יהיה לפספס את השורה הרלוונטית, לא הצלחת להבין שלא "רואים בראוטר", אלה שגם בראוטר וגם בלקוח. וזה אפילו אחרי שהראתי היכן בלקוח רואים את זה ואפילו הבאתי דוגמה של שני סוגי לקוחות שונים.

למעלה