5 דברים שלא סיפרו לך על היריון

pexels-negative-space-132730.jpg
קרדיט תמונה פיקסלס

כן, זה נפלא, כן, את מביאה חיים חדשים לעולם וכן – זה כנראה יהיה הדבר הכי מרגש ששקלת לעשות אי פעם. אבל לצד כל הוורדים, השושנים והחיוך הגדול, בואי נודה על האמת: יש כמה "תופעות לוואי" שמגיעות יחד עם ההיריון, שהיית שמחה להשאיר מאחוריך.

לצד תסמינים כמו עייפות, בחילות, כאבי גב או רצון מתמיד להתאחד עם חדר השירותים, יש סיכוי טוב שתחווי לא מעט סימפטומים נוספים, מוכרים פחות, שאולי עשויים להפתיע אותך. רגע לפני שהבטן שלך מתעגלת והחיים החדשים מתחילים – הנה כמה מהתופעות הפחות מוכרות המתלוות להיריון (ואנחנו כמובן מאחלות לך שתהיי בצד הטוב של הקארמה ולא תחווי אף אחת מהן!).
  • החזה שלך כואב
אחד מתסמיני ההיריון הראשונים שלא מעט נשים חוות הוא חזה מעט רגיש וכואב – וזה אומר שההצגה מתחילה! במיוחד בשבועות הראשונים, השדיים מתאימים את עצמם לתהליך ההולך ונרקם בגוף ומתכוננים לייצור חלב. כך נוצרת זרימת דם מוגברת, ייצור השומן מתגבר אף הוא (אם יש לך חזה קטן – ראי עצמך מבורכת!) והופס – הכאבים מתחילים.
  • יש סיכוי לדימום בהתחלה
ויש לזה אפילו שם: דימום השתרשות. באופן כללי, דימום בהיריון, בכל שלב, הוא דבר שדורש בדיקה רפואית, אך יש גם דימום מהסוג התקין לגמרי. דימום השתרשות יתרחש בתחילת ההיריון (לרוב בין השבועות 4–6 להיריון) והוא שונה מדימום רגיל, גם בגלל הטריגר שגרם לו וגם בגוון. הסיבה להיווצרותו היא השינויים ההורמונליים שעוברים על האזור כולו, והפיכת צוואר הרחם לאזור רגיש עוד יותר – מה שמוביל לשחיקה קלה ודימום קל מאוד, בגווני חום-אדמדם. כאמור, זהו לא דימום מדאיג, אך בכל מצב שבו את חוששת – היוועצי עם הרופא או הרופאה שלך.
  • יכול להיות שאת סובלת מעצירות
אם את בהיריון, ברגע זה ממש יש לך עודף פרוגסטרון שממלא תפקיד חשוב מאוד – הוא מרפה את שרירי הרחם שלך ומונע התכווצות מוקדמת (מה שמוביל ללידה, ואנחנו לא רוצות בזה בשלב הזה כמובן…). החיסרון, במקרה הזה, הוא שאת עלולה לסבול מעצירות בקלות. גם אם זה נראה לא הגיוני (כי שרירים רפויים אמורים לגרום למערכת לעבוד מהר יותר, לא?), זה פשוט ככה. המעיים שלנו כעת עובדות קשה מאוד כדי להניע את המזון ממקום למקום, ולכן ברגע שהן קצת "מתעצלות" וחילוף החומרים מאט – את חווה עצירות.
החדשות הטובות: אפשר לגמרי לעזור לגוף לזוז, ופשוט לאכול טוב בהיריון. מגוון, בריא, טעים ועם הרבה סיבים תזונתיים, שיעזרו למערכת לפעול טוב יותר.
  • גם מטחורים
אנחנו ממש נושאי בשורות טובות, אנחנו יודעים!
אם את מרגישה כאילו האחוריים שלך עומדים לנשור מרוב כאב ואת מתקשה ללכת (ולא בגלל העומס על הבטן), ואם במקרה את גם מרגישה בליטה קטנה ולא מזיקה (כן, בטח) באזור פי הטבעת – ברכותינו, כנראה שיש לך טחורים!
טחורים הם ורידים הממוקמים בתוך ומסביב לרקטום. כשהם מתנפחים הם עשויים להכאיב מאוד, וגם כאן אפשר להאשים את ההיריון – הרחם הגדל וזרימת הדם המוגברת יוצרים עומס על כל האזור, אך לרוב כל העסק החביב הזה פשוט יעבור מעצמו אחרי הלידה.
  • עלול לצאת לך דם מהאף
חלק מהנשים סובלות מגודש באף במהלך ההיריון, ויש כאלה שמגדילות לעשות וגם מדממות מפעם לפעם מהאף או מהחניכיים. נשמע מוכר? את ממש לא לבד! הודות להורמון אסטרוגן המצוי בגופך בכמויות עצומות במהלך ההיריון, הריריות באף שלך עשויות להתנפח – מה שעלול להוביל לדימום קל מהאף. גם תופעה זו תחלוף עם הלידה המבורכת.
 
למעלה