5 ה
ים הטובים ביותר!

tam1989

New member
5 ה../images/Emo63.gifים הטובים ביותר!../images/Emo45.gif

מכיוון שראיתי שקצת יבש פה החלטתי לערוך מן רשימה כזו של חמשת הספרים הטובים ביותר.
כל אחד יכתוב את חמשת הספרים האהובים עליו ולבסוף נגבש מן רשימה כזו של ספרים ממש מומלצים לקריאה למי שעוד לא קרא. מה דעתכם?
תגיבו!!! כדי שהפורום יתעורר קצת.

Rivendell

New member
אני לא אוהבת רשימות כאלו.

ואסביר גם למה: יש בזה משהו מאוד שטוח. סתם לזרוק שמות, מה יוצא מזה? אם אני רוצה להמליץ על הספר, אכתוב עליו המלצה של ממש. מזה שאזרוק חמישה שמות לא תלמדו כלום על טעמי או על הספרים
. מה גם שברשימה שלי יש לא חמישה אלא בערך חמש מאות
מה שכן, אשמח אם תרצו להמליץ כאן בפירוט על ספרים שקראתם ואהבתם, ומזה נבנה מאגר המלצות לפורום
. המלצה צריכה לכלול:
את שם הספר ושם המחבר
תיאור קצר של העלילה, בלי ספויילרים!
הסבר למה אהבתם את הספר (הכתיבה טובה, העלילה מעניינת, קצת על מה חשבתם על הדמויות)
אם אתם יכולים לחשוב על ספרים נוספים שמזכירים את הספר הזה - כדאי לציין (למשל - "הספר הזכיר לי את ....")

tam1989

New member
צודקת....אני בעד!../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif../images/Emo180.gif

Britush

New member
רעיון טוב! ../images/Emo45.gif תרשו לי להתחיל? ../images/Emo11.gif

חזרתי כרגע - לפני שעה, למעשה - מניו-יורק (כל כך טוב להיות בבית, עם החום הלוהט והישראלים הצעקניים והבלגניסטים!
), עם ערימות של ספרים במזוודה. טוב, לא ערימות; אבל די והותר להמשך החופש.
אגב, חנויות הספרים בניו-יורק הן דבר גאוני. כל כך גדולות.
בכל מקרה, אחד הספרים שקניתי (וסיימתי לקרוא בטיסה) הוא The giver ("המעניק", בעברית). ספר מדהים, לדעתי.
אז החלטתי לנצל את ההזדמנות, ולהמליץ עליו. אז:
שם - The giver
שם המחברת - Lois Lowry
תקציר - בספר מתואר עולם מושלם - בלי רעב, עוני, כאב, מחלות ומלחמות, ובעיקר - עם שוויון מלא (משטר קומוניסטי קיצוני, אפשר לומר). אבל אין חופש בחירה - השלטון מחליט הכל, החל מהעבודה של כל אדם, ועד לבני זוג (שאנשים יתחתנו מאהבה? מה עולה על דעתכם?
) ולמספר הילדים שיהיו להם. כל האנשים חושבים שזה פתרון מושלם (כי, תארו לעצמכם איזה בלגן ייווצר אם כל אחד יבחר את העבודה שלו בעצמו!), והם מאושרים; טוב, לא בדיוק מאושרים, הם לא מכירים את המונח... מרוצים, אפשר לומר. ג'ונס, גיבור הספר, נבחר להיות הReceiver (אני לא זוכרת מה היה התרגום בעברית; "המקבל", אולי?), זה ששומר את כל הזכרונות של העולם הישן, זה שאנחנו מכירים - שיש בו אושר ואהבה ובחירה, אבל גם כאב ושנאה ומוות. לאט-לאט הוא מבין שהעולם שהוא חי בו איננו מושלם כל כך (ואני לא אפרט), ובשלב מסוים הוא מחליט לנסות לשנות אותו (שוב, לא אפרט, תקראו
).
למה אהבתי את הספר - לא יודעת, קשה לי לחשוב אחרי שישנתי שעה אחת במשך כל הלילה!
אממ... הוא מעורר מחשבות, בנוגע למשטרים קומוניסטיים ולחופש הבחירה וכו'. והוא מעניין, מאוד (מן הסתם); וגרם לי לבכות לעיתים קרובות מדי - וזה יוצא דופן, אני לא בוכה בקלות.
בקיצור, מומלץ מאוד. ואני אפילו אציין שהתרגום בעברית לא רע, אם אני זוכרת נכון (קראתי אותו בעברית לפני כמה שנים). אם יש כאן אנשים שקראו את הספר - ואני משערת שכן - אתם מוזמנים להביע דעתכם עליו. זה לא כיף, כשכל אחד מדבר לעצמו.
פורום, ככלות הכל! בוקר טוב לכולם!

../images/Emo24.gifברוכה השבה בריתוש!

אכן,"המעניק" הוא ספר נפלא,דומה מאוד לספר אחר של לויס לורי-"הכחול האבוד".השכלת לתאר מה שקורה בו וכאן אני נתקלת בבעיה טכנית-אני זוכרת שקראתי,זוכרת שאהבתי,זוכרת את העלילה בקוים כלליים(זוכרת גם ממה הכי נחרדתי אבל חוששת מספוילר...)וזהו.הספר לא טרי לי בזכרון ולכן אין לי תגובה אינטיליגנטית מספיק...מה לעשות? ולנושא אחר-למרות שריוי מתנגדת(בצדק!)לרשימות ספרים נטולות תוכן,אני נורא סקרנית-מה קנית מה קנית מה קנית? רשימות מכולת זה כן בסדר.לא?...

Britush

New member
תודה רבה! ../images/Emo24.gif רשימה, אם כן:

הממ. פחות מכפי שהצגתי את זה (מזוודה עמוסה בספרים וכו'
). רק שלושה ספרים, למען האמת.
אבל הסתובבתי בחנויות שעות, זה שווה כמעט כמו לקנות...!
The giver (כבר אמרתי)
The Chronicles of Chrestomanci, volume 2 (בטח יש לי המון שגיאות איות שם) - המליצו לי עליו כאן -
, אגב.
The Neverending Story (אוף, זה נשמע טוב יותר מ"הסיפור שאינו נגמר"!). וכאן יש סיפור משעשע, אם לא אכפת לכם לשמוע (אם אכפת לכם, פשוט תדלגו, חסרי התחשבות שכמותכם
). הסתובבתי לי בחנות Barnes & Noble הכי גדולה בניו יורק (זו רשת, יש המון חנויות), וחיפשתי את הספר הזה, כי החלטתי שאני מוכרחה לקרוא אותו באנגלית (מן החלטה חסרת היגיון שכזו). חיפשתי באיזורי הנוער, הילדים, הפנטזיה והמדע הבדיוני, ולא מצאתי. למה? כי החלטתי ששם המשפחה של הסופר הוא Ande, ולא Ende. ומאחר שהספרים מסודרים ע"פ סדר הABC, היה קצת קשה למצוא... אז ניגשתי לעמדת הinformation בחנות (כן, אני, בכבודי ובעצמי, ניגשתי והתחלתי לדבר עם זרים באנגלית! אוי, מה שספרים עושים לאנשים), ושאלתי איפה אפשר למצוא את הספר (כי, תבינו, זו חנות של ארבע קומות עם מדפים עמוסים בכל פינה; וכדי למצוא ספר מסויים צריך להיעזר במוכרים, בדרך כלל). המוכרת אמרה שהיא משוכנעת שיש להם אותו, אבל החיפוש במחשב העלה חרס. שוב, למה? כי ברית הגאונה הכריזה ששם הסופר הוא Ande... בסוף הגיעה מוכרת אחרת ושלחה אותי לקומה הרביעית. שם, מסתבר, הספרים לא מסודרים לפי סדר הABC, אלא לפי איך-שמתחשק-להם (כך זה נראה, בכל אופן). אז רק אחרי מעבר מדוקדק על רוב ספרי הפנטזיה, מצאתי (הידד!
). אבל הספר היה יקר נורא - 12 דולרים (ספר ממוצע עולה 8); אז חזרתי לקומת הנוער, ומצאתי שם גרסא אחרת, במחיר נורמלי. וכל הזמן הזה סבא שלי - שהתעקש לקחת אותנו לחנות (לא שהתנגדנו) - חיפש אחרי כמו מטורף, כשהוא מנסה למנוע מהאחים שלי להיעלם גם הם...
טוב, הוא בטח לא חשב שזה משעשע. אבל זה משעשע. לא?
חוץ מזה מצאתי - בלי לקנות - כל מיני ספרים שלא היה לי מושג שהם קיימים. למשל, ידעתם של"נשים קטנות" יש שני המשכים? אחד תורגם לעברית - "גברים קטנים" - אבל את האחר לא ראיתי מעולם. דפדפתי קצת, אבל הוא היה משעמם, כמו כל ספר שנכתב רק כי הקודם לו היה מוצלח.
כנ"ל לגבי שני ספרים שנכתבו כמן רקע ל"האסופית" - סיפורים על אנשים באבונלי שלא שמעתי עליהם מעולם. מי יקרא את זה?... (*עונה לעצמי* אני, כי אם זה היה בעברית, בטוח הייתי קוראת. מילא.) עכשיו, בנוגע ל"המעניק" (ההודעה הזו הולכת ומתארכת... אבל זה נורא כיף לכתוב, אחרי שבועיים שבהם כמעט לא נגעתי במחשב!
):
(מותר לכתוב אם מסמנים שזה ספוילר, נכון...?) הקטע שאמרת שממנו הכי נחרדת - הכוונה הייתה לקטע שבו אבא של ג'ונס הרג את התינוק ההוא
? הוא הכי זעזע אותי בקריאה הראשונה (וגם בשניה, בעצם - המחשבה של להרוג תינוק תוך כדי חיוך תמים ואז פשוט לזרוק אותו...)
והקטע הראשון שצמרר אותי, אם אני לא טועה, היה כשבדף ההוראות שהוא קיבל היה כתוב "מותר לך לשקר". *סמיילי מפוחד שאין כאן* זה לא היה מפחיד במלוא מובן המילה, אבל - אוף, קשה להסביר... הסדק הראשון בחומת השלמות של העולם הזה?
*לא מסוגלת להביע את עצמי כמו שצריך; הכל באשמת ניו-יורק, אני אומרת לכם, המוח שלי הפסיק לעבוד
* את "הכחול האבוד" לא קראתי, אבל הופיע תקציר שלו בסוף "המעניק", והוא נראה מעניין. את ממליצה?

../images/Emo140.gifטוב,הצטברו לי כמה תגובות...

א.אכן,זה הקטע שצימרר אותי ב"המעניק"-חסכת לי עוד ספוילר... ב.הידעת שהסיפור שאינו נגמר נכתב במקור בגרמנית ולא באנגלית? ואל תרגישי לא נוח-גם אני ביטאתי אנדה בדיוק כמוך במשך הרבה זמן עד שהעמידו אותי על טעותי...בכל מקרה אני כל-כך בעד הספר הזה בכל שפה ומדיום(בתנאי שלא הורסים,כמובן,וכאן אני כבר מסתבכת עם פרשנויות לרוב...) ג.את מזכירה לי את חטאיי-לפני חצי שנה קניתי לי בלונדון ספר של דיאנה ויין ג'ונס (שלבושתי עדיין לא קראתי שום ספר שלה,בשום שפה,לא בכוונה...)וכמו שאומרים-"טרם הספיקותי"-אולי זו באמת הזדמנות טובה להתלבש על הפרויקט הזה.תודה שהזכרת לי! ד.כן-אני בהחלט ממליצה על הכחול האבוד ואפילו בחום,וכיוון שאפילו קראתי אותו שוב לאחרונה אשתדל להיענות למבצע של ריוי ולכתוב עליו ביקורת מסודרת.בינתים-הוא קצת מזכיר את "המעניק"אבל אפילו יותר טוב-תקראי!

Britush

New member
../images/Emo13.gif

א.
ב. כן, גיליתי את זה אחרי שקניתי - על הכריכה כתוב "תורגם לאנגלית"...
אני לא חושבת שבגרסא הזו "הרסו", כדבריך; אבל שמתי לב שדילגו על פיסקה אחת. סתם כך. (הסתכלתי בספר בעברית כדי לוודא שהבנתי את אחד המשפטים, ושמתי לב שהפיסקה הבאה לא קיימת בספר באנגלית) טוב, אני משערת שדברים כאלה קורים...
ג. איזה ספר? תקראי.

הספר הוא

"the merlin conspiracy"ואכן,אתמול בלילה התחלתי לקרוא,בהשראתך...
מישהו מכיר? אני ממש בהתחלה. יש לי אנגלית ממש טובה אבל הבעיה שלי עם ספרים ארוכים היא שהם לא "רצים"לי מהר כמו בעברית ואז אני עלולה להישבר באמצע או (כפי שקרה הפעם)פשוט לדחות את הקץ עד תחילת הקריאה.אבל כאמור-זהו,התחלתי.

משי22

New member
יא, אני קראתי את הספר!!!!

קראתי אותו בעברית, ופשוט בכיתי עליו. התווכחתי עם חברה שלי שעות על כמה שעולם כזה בלי רגשות הוא גרוע. ספר מדהים, אבל עצוב בעיני. הספר האהוב עלי הוא המשחק של אנדר של אורסון סקוט קארד. תקציר- טוב, האמת שזב ספר מדב"י, אבל גם מי שלא אוהב סגנון כזה יאהב את הספר. זה מספר על ילד קטן, בן שש. חכם ומוכשר בצורה מדהימה. באותה תקופה כדור הארץ נמצא במלחמה עם גזע אחר שנקרא "באגים". אנדר, ביחד עם עוד הרבה ילדים יוצא למסע אימונים שבסופו יהפוך לחייל ויביס את הבאגים. למה אהבתי אותו? כי זה ספר כואב, מאוד. כי אנדר חוץ מזה שהוא חכם הוא רגיש, ועדיין ונפלא, ו... פשוט אנדר. אי אפשר לא להזדהות איתו, ולבכות כשכואב לו. כי אנדר לא רוצה להפוך לרוצח, אבל אנשים אחרים מחליטים בשבילו על החיים. זה ספר מקסים, ואני מבטיחה לכם שגם מי שחושב שבד"ב זה משעמם, לא יחשוב על הספר הזה. מדהים. מומלץ בענק.

גם אני קראתי את הספר "הכחול האבוד"

וזה אכן ספר מקסים, אבל אני רוצה להמליץ על "תעביר את זה הלאה" של קת'רין ראיין הייד. הספר מספר על ילד שקיבל עבודה בבית ספר שבה הוא צריך למצוא דרך לשפר את העולם, הוא רק בן 9. הוא מצא דרך. הוא עושה טובה לשלושה אנשים שכל אחד מהם עושה טובה לעוד שלושה אנשים... אהבתי את הספר (ואת הסרט שיצא בעיקבותו) בגלל הרעיון, של לשפר את העולם, בגלל המסר שהספר מעביר, הניסוח....... ובגלל שזה פשוט ספר מדהים!

Rivendell

New member
../images/Emo47.gif כל הכבוד ל: ../images/Emo47.gif

משי22
Britush
sweety tweety girl הביקורות שלכן נכנסו למאמרים! כל מי שרוצה, מוזמן גם הוא לכתוב ביקורת כזו וכך נבנה לנו מאגר

Rivendell

New member
תכתבי כמה שאת רוצה, אכניס את כולן!

כולם מוזמנים לכתוב!

משי22

New member
יופי!

טוב, אז ספר שמאוד אהבתי הוא מסע בסימן כלב של קורנל מקושינסקי. תקציר: ז'גיסלב, זבוני וזבישק, שהם שלושת החברים באגודת בעלי האות ז' מחליטים קיץ אחד לצאת למסע ברחבי פולין. זבישק, הילד העני בחבורה הזאת, מביא עימו את אפש, הכלב שהציל פעם ממות. אבל כבר בתחילת המסע, הם נקלעים להרבה צרות. הם נפגשים עם אנשים מוזרים, טובים ורעים. הם חווים רעב וסכנת מוות אבל לעולם לא נוטשים אחד את השני. למה אהבתי את הספר: כי הוא מצחיק מאוד, (ומי שמכיר את השנינות המיוחדת של מקושינסקי, יודע על מה אני מדברת), וגם עצוב וכואב בחלקים הקשים שלו. אבל מעל לכל זה ספר על ידידות מאוד חזקה, ועל אהבה עמוקה בין הכלב לבעליו. הסוף הוא טיפה הוליוודי מידי, אבל זה בכל זאת ספר מקסים. הערה חשובה: על תתיאשו אחרי הפרק הראשון. ואם אתם מאלה שההתחלה משנה להם, תדלגו עליו ותחזרו אליו בסוף. הוא כתוב בצורה קצת קשה בהתחלה, ורק אחרי שקוראים כמה פעמים את הספר מבינים את הקסם בצורה בה הפרק כתוב.

Britush

New member
*מוחמאת* ../images/Emo3.gif

אולי אכתוב ביקורת על עוד משהו בקרוב, אני צריכה לחפש איזשהו ספר "נידח" שאהבתי במיוחד.

למעלה