תודה רבה! ../images/Emo24.gif רשימה, אם כן:
הממ. פחות מכפי שהצגתי את זה (מזוודה עמוסה בספרים וכו'
). רק שלושה ספרים, למען האמת.
אבל הסתובבתי בחנויות שעות, זה שווה כמעט כמו לקנות...!
The giver (כבר אמרתי)
The Chronicles of Chrestomanci, volume 2 (בטח יש לי המון שגיאות איות שם) - המליצו לי עליו כאן -
, אגב.
The Neverending Story (אוף, זה נשמע טוב יותר מ"הסיפור שאינו נגמר"!). וכאן יש סיפור משעשע, אם לא אכפת לכם לשמוע (אם אכפת לכם, פשוט תדלגו, חסרי התחשבות שכמותכם
). הסתובבתי לי בחנות Barnes & Noble הכי גדולה בניו יורק (זו רשת, יש המון חנויות), וחיפשתי את הספר הזה, כי החלטתי שאני מוכרחה לקרוא אותו באנגלית (מן החלטה חסרת היגיון שכזו). חיפשתי באיזורי הנוער, הילדים, הפנטזיה והמדע הבדיוני, ולא מצאתי. למה? כי החלטתי ששם המשפחה של הסופר הוא Ande, ולא Ende. ומאחר שהספרים מסודרים ע"פ סדר הABC, היה קצת קשה למצוא... אז ניגשתי לעמדת הinformation בחנות (כן, אני, בכבודי ובעצמי, ניגשתי והתחלתי לדבר עם זרים באנגלית! אוי, מה שספרים עושים לאנשים), ושאלתי איפה אפשר למצוא את הספר (כי, תבינו, זו חנות של ארבע קומות עם מדפים עמוסים בכל פינה; וכדי למצוא ספר מסויים צריך להיעזר במוכרים, בדרך כלל). המוכרת אמרה שהיא משוכנעת שיש להם אותו, אבל החיפוש במחשב העלה חרס. שוב, למה? כי ברית הגאונה הכריזה ששם הסופר הוא Ande... בסוף הגיעה מוכרת אחרת ושלחה אותי לקומה הרביעית. שם, מסתבר, הספרים לא מסודרים לפי סדר הABC, אלא לפי איך-שמתחשק-להם (כך זה נראה, בכל אופן). אז רק אחרי מעבר מדוקדק על רוב ספרי הפנטזיה, מצאתי (הידד!
). אבל הספר היה יקר נורא - 12 דולרים (ספר ממוצע עולה 8); אז חזרתי לקומת הנוער, ומצאתי שם גרסא אחרת, במחיר נורמלי. וכל הזמן הזה סבא שלי - שהתעקש לקחת אותנו לחנות (לא שהתנגדנו) - חיפש אחרי כמו מטורף, כשהוא מנסה למנוע מהאחים שלי להיעלם גם הם...
טוב, הוא בטח לא חשב שזה משעשע. אבל זה משעשע. לא?
חוץ מזה מצאתי - בלי לקנות - כל מיני ספרים שלא היה לי מושג שהם קיימים. למשל, ידעתם של"נשים קטנות" יש שני המשכים? אחד תורגם לעברית - "גברים קטנים" - אבל את האחר לא ראיתי מעולם. דפדפתי קצת, אבל הוא היה משעמם, כמו כל ספר שנכתב רק כי הקודם לו היה מוצלח.
כנ"ל לגבי שני ספרים שנכתבו כמן רקע ל"האסופית" - סיפורים על אנשים באבונלי שלא שמעתי עליהם מעולם. מי יקרא את זה?... (*עונה לעצמי* אני, כי אם זה היה בעברית, בטוח הייתי קוראת. מילא.) עכשיו, בנוגע ל"המעניק" (ההודעה הזו הולכת ומתארכת... אבל זה נורא כיף לכתוב, אחרי שבועיים שבהם כמעט לא נגעתי במחשב!
):
(מותר לכתוב אם מסמנים שזה ספוילר, נכון...?) הקטע שאמרת שממנו הכי נחרדת - הכוונה הייתה לקטע שבו אבא של ג'ונס הרג את התינוק ההוא
? הוא הכי זעזע אותי בקריאה הראשונה (וגם בשניה, בעצם - המחשבה של להרוג תינוק תוך כדי חיוך תמים ואז פשוט
לזרוק אותו...)
והקטע הראשון שצמרר אותי, אם אני לא טועה, היה כשבדף ההוראות שהוא קיבל היה כתוב "מותר לך לשקר". *סמיילי מפוחד שאין כאן* זה לא היה מפחיד במלוא מובן המילה, אבל - אוף, קשה להסביר... הסדק הראשון בחומת השלמות של העולם הזה?
*לא מסוגלת להביע את עצמי כמו שצריך; הכל באשמת ניו-יורק, אני אומרת לכם, המוח שלי הפסיק לעבוד
* את "הכחול האבוד" לא קראתי, אבל הופיע תקציר שלו בסוף "המעניק", והוא נראה מעניין. את ממליצה?