5 טיפים להגדלת המכירות - לעסקים שהמכירות שלהם יורדות בקיץ -

איך ליצור קשר עם הלקוחות בלי שזה שזה יציק להם ויבריח אותם?

שאלה מעולה - אם אנחנו יוצרים קשר עם לקוח וישר מנסים למכור לו כנראה שהוא יברח, אבל אם ניתן לו ערך אמיתי, סביר להניח שהוא ישמח.
בתור קוסמטיקאית אני בטוחה שיש לך המון ידע לתת ובטח גם כל מני דוגמיות של מוצרים. אז
שני רעיונות שעולים לי (ואני לא קוסמטיקאית אז לך בטח יש הרבה) לדוגמא: חמש עצות איך לשמור על העור בקיץ? אני באופן אישי הייתי שמחה לשמוע. לקפוץ אלי לקבל דוגמית של קרם קליל ששומר לי על העור בלחות התל-אביבית של הקיץ ובחום? כמובן שהייתי שמחה (אם את נמצאת קרוב אלי).
איך את שומרת על קשר עם הלקוחות בשוטף? טלפונים? דיוור? פייסבוק?

5 טיפים להגדלת המכירות - לעסקים שהמכירות שלהם יורדות בקיץ -

יש עסקים שכמות הלקוחות והמכירות שלהם יורדת בצורה חדה כשמגיע הקיץ. לעומת זאת יש עסקים שהעונה הכי חזקה שלהם היא דווקא הקיץ.

תחשבו - בקיץ הילדים בחופשה וההורים מחפשים מה לעשות איתם ומשקיעים הרבה זמן בילדים. חם יותר והימים ארוכים יותר ואנחנו נוטים לבלות יותר. מצד שני יש לרובנו הוצאות ויש לנו פחות "זמן שקט" לחשוב ולתכנן ולכן סביר להניח שרובנו ימנעו מהחלטות חשובות והוצאות גדולות. ואם זה לא מספיק, אחרי הקיץ - מגיעים החגים, כך ש"תקופת הקיץ" יכולה לפעמים לקחת כמעט שלושה חודשים.
אז מה עושים כדי לעבור את הקיץ בשלום?
  1. יוצרים שיתופי פעולה שמוסיפים לנו מוצרים שהלקוחות שלנו קונים גם בקיץ. למשל אם אני או מלמדת שיעורים פרטיים ובקיץ התלמידים שלי בחופש, אני יכולה להציא שיעורי חיזוק והכנה לחורף.
  2. בודקים מה הלקוחות שלנו כן קונים מאיתנו בקיץ - ומשקיעים את המאמצים בקידום מרוכז של המוצר הזה.
  3. יוצרים מוצר קיץ מיוחד, שאי אפשר יהיה להשיג אותו בעונת החורף, שיריץ את הלקוחות הטובים שלך לעסק. למשל אם אני קוסמטיקאית שמתמקדת בטיפולים שעדיף לעשות אותם דווקא בחורף אני יכולה להוסיף סדרת טיפולים מיוחדת להגנה על העור במשך הקיץ.
  4. מכינים רווחים של "אחרי החגים" - מתמקדים באיסוף לידים וחימום (בלי למכור) כדי שהם יבואו לקנות מאיתנו בסכומים גדולים יותר ובקלות רבה יותר ל"אחרי החגים".
  5. הקיץ הוא זמן מעולה לחיזוק היחסים שלנו עם הלקוחות הקבועים שלנו. ככל שנהיה איתם יותר בקשר - כך נגדיל את ההסתברות שהם יקנו מאיתנו. למשל אם יש לי בית טבע ואני יודעת שיש לקוחות שקונים ממני מוצרים אחת לשלושה חודשים, ואני יודעת שיש ירידה במכירות בקיץ, אני יכולה ליצור איתם קשר ולבדוק איתם מה קורה. סביר להניח שאני אצליח להוציא מזה מכירות.
לכו תמכרו משהו.
אפרת רמתי, ליווי עסקי ממוקד תוצאות

למעלה