5 טיפים קצרים לעבודה בפלאש:

shain 54

New member
5 טיפים קצרים לעבודה בפלאש: ../images/Emo63.gif

בעקבות הביקוש הרב למדריכים לאיור, החלטתי לכתוב 5 טיפים קצרים שאני מתמש בהם כשאני מאייר בפלאש: טיפ #1: עובי הקו: הרבה מאיירים רוצים לצירו אשליה של איור שנראה ממש טיבעי, לצורך זה כדאי להשתמש בכלי המברשת של פלאש, בו יש אפשרות לבחור את עובי הקו, פה ככל שהקו דק יותר, התוצאה נראת טיבעית יותר... טיפ #2: עובי קו - 2: כשרוצים לצייר שיערות, דרושים קוים דקים ביותר, אך בכלי המברשת של פלאש יש גבול מסיום... לא מדויק, כדי ליצור קוים דקים ביותר, לוקחים את כלי זכוכית המגדלת ומתקרבים, ורק אז מציירים בעזרת עובי הקו הקטן ביותר... זה גם תקף לעובי גדול... טיפ #3: גוון העור: ציירנו את הדמות, בחרנו גוון עור, עכשיו אנחנו רוצים ליצור הצללות, אבל טבלת הצבעים המוגבלת של פלאש לא נותנת לנו צבעים במיוחד לגוון העור שלנו... לא נכון! יש בפלאש עוד טבלת צבעים... בוחרים את צבע העור הקיים, הולכים לצבע המילוי, פותחים את טבלת הצבעים, שם, בפינה הימנית העליונה, ישנו עיגול צבעוני, לוחצים עליו, בטבלה שנפתחת, בצד ימין, יש פס כהות, מורידים את המשולש הקטן למטה כדי להגיע לגוון עור כהה, מהגוון הקיים... טיפ #4: גוון עור - 2: בפלאש יש אפשרות נחמדה מאד של "שקיפות" לצבע ("אלפה"), איך עושית את זה, פשוט מאד, קודם כל, יש לוודא שחלון ה"מיקסר" פתוח, בחלון, בוחרים בצבע שרוצים, ואז בצד ימין, בריבוע בקטן התחתון, שבו כתוב "אלפה", בוחרים את מידת השקיפות של הצבע... אפשרות זו משמשת אותי להצללות עדינות, כמו מסביב לעיינים או מסביב לשפתיים.... טיפ #5: הצללות: נשמע כמו הסיוט הגדול ביותר של כל מאייר, הצללות, אבל גם לזה יש פטרון פשוט וקל, לוקחים את כלי הצורות ומציירים (לדוגמא), עיגול קטן בפינה הימנית העליונה של הדף,משם יבוא האור על האיור, ואז הולכים מכיוון העיגול אל האיור, ובכל מקום שאמור להיות בולט במציאות, עושים צל מהכיוון של העיגול... טוב, מקווה שעזרתי לכם, ועם לא... למי איכפת, בפעם הבאה יצא טוב יותר...

תן לי לומר על זה משהו אחד -

כלי המברשת ע"י שימוש בעכבר הוא הכלי הכי גרוע שניתן למצוא לאיור.. הוא לא מעגל פינות ולא עושה כלום.. ממש כמו לצייר בצייר של הוינדוס.

shain 54

New member
זה, הרעיון,

בגלל זה אני כל כך אוהב אותו, הוא נותן תחושה של "ליכלוך", של אי סדר, בקיצור, טבעיות... אבל זה רק הסגנון שלי

למעלה