5 מליון ש``ח זה ממוצע של פיצוי

5 מליון ש``ח זה ממוצע של פיצוי

של המשפחות החקלאיות שפונו מאות קטיף ו 3 מליון זה הממוצע למשפחה רגילה הזה לא מספיק הולכים לעלות את גובה הפיצוי למפונים החקלאים בעוד כ 3 מליון ש``ח ולמשפחות הרגילות בעוד כ 1.1 מליון ש``ח. מנהלת סלע מודיעה שכ 99 אחוז מהמפונים קיבלו את כספם. חבל שלא גרתי שם.

העיקר אנשי השמאל יושבים בצפון תל אביב

שאני אומר " צפון תל אביב " אני מיתכוון גם אל : " הרצליה - רמת השרון " , יושבים שם על חשבון הדולרים מ-אמריקה

ראש עיריית ירושלים ../images/Emo150.gif אהוד אולמרט

מכר הבית ברחוב כרמיה ועבר לגור ליד " ציפי ליבני " בצפון תל אביב .

odery

New member
מושיקו,הערכתי אותך מאד.

חבל שלא גרת שם??? אחותי היתה מתחלפת איתך בשמחה,היא היתה נותנת לך את המשברים הנפשיים שילדיה מתמודדים איתם עד עכשיו. את חוסר המוטיבציה של בעלה לקום לעבוד בבוקר למרות שיום יום הוא קם לתפילה בנץ, את המתח הזוגי,את הנדנד הנפשי, את חוסר החשק לבנות את החיים מחדש, את המשברים האמוניים, את המצוקה הכלכלית ושנתיים וחצי-שהיא המשיכה לשלם משכנתא של 4 אלף שח על בית חרב. את שברו של החלום. את הקהילה החרבה והמפורקת שהיתה משפחתה הקרובה 13 שנה. את הבירוקרטיה הנוכחית. את הצרת הצעדים. את חוסר הרגישות שלא נגמר בפינוי. את הנדודים ב3 שנים בין מגורים באולפנות,מלונות (שבקומה הראשונה מארחות פרוצות לקוחות )צואים,אכסניות,ולבסוף ההגעה אל"המנוחה והנחלה",קרוילה רעועה,דולפת בחורף,גיגית מהבילה בקיץ, בצמוד לנחל סורק עם בריכות חימצון. ולבסוף בסוף היא היתה מעניקה לך חינם-אין כסף- את האטימות של אנשים כמוך.

נו והכסף עזר לה לעבור את זה

אני לא מבין מה הם מתעקשים על כסף שיתעקשו על ישוב חדש מגיע להם לפי מנהלת סלע ומשום מה הם לא מנצלים את זה. כל 20 משפחות יכולות להקים ישוב. לי יש בן דוד שהיה גר שם והיום הוא נהיה עשיר מכספי הפיצוי אני לא אומר שזה שווה שום הון שבעולם אבל הגדלות היא לקום ולהקים בית מחדש עם כסף שיש ועם מציאות שמאד מאד מאד כואבת. כי ברגע שתקועים עם המצב שוקעים בו.

odery

New member
ואתה מאמין

שכל 20 משפחות יכולות להקים ישוב? כמה שהכסף יעוור עיני חכמים. תגיד ידידי,כמה ישובי קבע כבר נבנו/הוקמו? אתה באמת חושב שמי שיש לו 5 מליון שח' בבנק,לא רוצה לבנות בית?

האמת

שאני מאמין ובטוח שרוב האנשים הנורמים אשר לא חיפשו רק שכסף הסתדרו על הצד הטוב ביותר. רק מה ישנם הרבה משפחות שנתקעו בנושא הכספי ושכחו שיש להם ילדים קטנים שסובלים בזמן הויכוחים. הם יכלו לרכוש דירה ענקית בירושליים או ביד בנימין ואח``כ להמשיך לריב עם המדינה. ברור לי ששום הון שבעולם לא יכול לפצות עוגמת נפש וסבל נוראי וקשה כמו שהם עברו אבל כמו להישאר איתו תמשיכו הלאה.

21דניאל21

New member
כמו שאמרת

"שום הון שבעולם" אתה שוכח שאנחנו לא חיים בימי הביניים, ששם עגמת נפש, סבל נוראי וכו... מתורגמים לכלום, אנחנו במדינה נאורה שפה אותה פגיעה בנפש מתורגמת להוצאות של פסיכולוגים, כישלונות בלימודים, עצבנות יתר שמובילה (אולי) לאלימות, לחוסר מוטיבציה, חוסר ריכוז, שינוי בלתי הפיך באופי! (ועוד מילים נאורות שרק בשנים האחרונות עלתה המודעות למהפכי הנפש בעקבות המציאות) ותחשוב שאלה ילדים...בילדים הנזק כמעט בלתי הפיך! וכל זה מתורגם לכסף! כן כסף...המילה שאמרת שהם קיבלו מעל ומעבר... כדי לתקן את המצב הנפשי הזה צריך הרבה יותר ממה שהביאו להם! ותחשוב שאלה לא אנשים מהרחוב שגודלים פרא שאז מצבם הנפשי אפסי... אלה אנשים שהיה להם חוסן נפשי למרות האירועים שהם עברו מהערבים ומוטיבציה לצהל וראיה נכונה על העולם, שבשביל לתקן את מה שהם עכשיו,למצב שהם היו פעם? תצטרך הרבה יותר מ10 מליון למשפחה! ואני בספק אם תצליח להביא אותם למצב ההתחלתי...

21דניאל21

New member
אתה יודע מה?

אם תמכור את הבית גם אתה תהיה עשיר! יהיה לך 1.5 שקל! ממש מליונר! תחשוב ששם כל בית היה עם שטח גדול! היו לכמה משקים,משתלות שמכניסות (לפעמים) מליונים... אז? הם חיו טוב! ואם הם היו מוכרים את זה הם היו מליונרים

אז לידיעה

בית שמה עלה גרושים או אפילו בחינם. ולגבי העסקים הם פוצו ואף קיבלו אפשרות להעתיק את עיסקיהם למקום אחר. ויש אנשים שעשו זאת

21דניאל21

New member
איזה חארטה

מה קשור גרושים?? תקח מישהו שגר בבית 7 חדרים בנתיבות (בוא נניח שזה 200 אלף דולר? ותשים אותו בדירת 4 חדרים בבניין בלי מעלית בתל אביב! ותגיד לו שזה אחלה דיל! 2 סטירות הוא יתן לך, מה קשור אם זה עולה יותר? זה האיכות חיים! דירה כמה דקות מהים, אחלה אנשים,חברה, מקום בלי פשיעה, על מה אתה מדבר? אולי אין לך מושג בזה

ולמה אתה חושב שכל האנשים בעולם

אמורים להתמודד עם אותה בעיה (והיא לא) אותו דבר? לכל אחד יש כוחות נפש שווים?!

odery

New member
אגב כסף

לאחותי היה את אחד הבתים היפים בגוש,בקישוטי סוכה שיצאו אחר הגרוש חשבו שזה בית כנסת של אחד הישובים והכניסו את תמונת הבית לשם. הידעת מר "יש להם כסף,שיסתדרו" איך חישבו פיצויים? מתי קיבלו אותם? באיזה תנאים? הנה כמה פרטים: הפיצוי הוא לפי מטר רבוע,אם בנית בשטח של 100 מטר רבוע תקבל לפי מטר נקרא לזה x שח למטר,אם בנית משהו מיוחד ושילמת x*4 שח למטר,תקבל בדיוק כמו שהשכן שלא השקיע הוציא... כדי לבנות מחדש את ביתה היא היתה זכאית מהמדינה לאדמה,בגודל שווה לזו שנלקחה ממנה,אבל עליה לשלם עליה,תאמר "טוב, בינכה המדינה חייבת להם פיצויים,אז שיתקזזו",לא, המדינה תתן להם את הפיצויים רק לאחר שהמפונים יפקידו בידהם את ערך הקרקע,רק לאחר מכן הם יקבלו פיצויים, עכשיו לך תמצא מפונה שיש בידיו אחרי שנתיים ללא פרנסה, מאות אלפי שקלים בשביל פיסת אדמה... הידעת שהמפונים צריכים לשלם שכר דירה על הקרווילות המטות ליפול שסידרה להם המנהלת?

תישאלי את אחותך כמה היה שווה

הבית שלה בגוש היא בסה``כ שילמה על בניה. אז נכון שזה כואב מאד אבל זה לא שהחסירו להם כסף אדרבה הם קיבלו הרבה הרבה יותר משווי הבית שלהם. ושוב אני לא מגן על המדינה אני רק אומר שאני מכיר אנשים שהבית שלהם היה שווה חצי מליון וקיבלו עליו כמה מליונים.

למעלה