5 קילו מנגו...

kaya11

New member
5 קילו מנגו...

קיבלתי מחבר משהו כמו 5 קילו מנגו מהעצים שבחצר שלו... נגלה שעברה הכנתי ריבה די פשוטה ויצא נהדר יצא בערך קילו וחצי מנגו אחרי ניקוי ובלי הגרעינים, לזה הוספתי 60 גרם סוכר חום, 120 מ"ל וויסקי ושלושה גרגירי פלפל אנגלי. הריבה בושלה על אש מאד מאד נמוכה בערך 5 שעות עד שהתאדו הנוזלים. לא עשיתי לפי שום מתכון שאני מכירה סתם שיחקתי עם 3 קילו מנגו שקיבלתי מתנה... אתמול קיבלתי עוד שק מנגו מאד רך ואני מאד אשמח להצעות (עם מתכונים) מה לעשות... צ'אטני, רוטב מנגו אחר מה שנראה לכם (ריבה עוד יש לי המון...) תודה מראש מיכל
 

kaya11

New member
עמבה ?

בשביל עמבה צריך מנגו שהוא טיפה בוסר עד כמה שידוע לי אבל אם את יודעת משהו אחר או שיש לך מתכון אני אשמח
 

judi1

New member
את צודקת לגבי הבוסר..

והנה מתכון לפעם הבאה: http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum_msg.asp?pc=393235558&msgID=645862096
 

ranlevy

New member
מלפחות חלק מהכמות

הייתי סוחט ומסנן היטב את המיץ (כדי שיתקבל במרקם סמיך וטוב), ומקפיא לשימוש עתידי בעוגות מוס, סורבה או כל שימוש אחר. -- רן.
 
סלסה

כמה פשוט, ככה טעים. לפי מתכון של הקורדון-בלו. 2 מנגו בשלים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ 6 עגבניות בשלות, מקולפות, מגולענות וחתוכות לקוביות של 1 ס"מ 2 שאלוט גדולים, קצוצים דק 2 פלפלת ירוקה, קצוצה דק 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק מיץ מלימון אחד (או מ-2 ליים, אם התמזל מזלך) מלח גס פלפל שחור טרי, גרוס גס
 

kaya11

New member
תודה

אני בהחלט ינסה אבל נראה לי שקוביות מהמנגו הזה לא ממש יצא... זה פשוט זן מאד קטן ולפי הריח הוא מאד מאד בשל כך שלחתוך אותו או לסחוט אותו מתקבלת אותה תוצאה... בגלל זה חשבתי יותר בכיוון של צ'אטני או רוטב מנגו מעניין ורציתי לראות אם יש עוד רעיונות מעניינים
או מתכונים טובים ומנוסים לצ'אטני
 

kaya11

New member
בהתחלה

לא רציתי לשריבה יהיה טעם של וויסקי אלא רק שיהיה טעם מריר עדין בנוסף למתיקות והחמיצות הטבעית של המנגו. להוסיף אותו בשלב מאוחר יותר ודאי אפשרי אך הטעם שלו יורגש יותר...
 

kaya11

New member
לא עד כמה שראיתי

אבל המנגו ברובו היה די נוזלי גם ככה ושכחתי לצייו שגם הוספתי חצי כוס מים בהתחלה כדי שהמנגו לא ישרף לפני שהוא מתחיל להתבשל כך שזה די ניטרל... בריבה גם הוספתי מנגו קנוי שהיה מוצק יותר והוא נשאר בחתיכות שלמות (למרות שעכשיו הוא נמרח יופי)
 
מרגריטה מנגו

1/2 כוס מיץ מנגו טרי (מ"בשר" המנגו, מרוסק וסחוט) 1/2 כוס טקילה 1/4 כוס קואנטרו 2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון קרח מרוסק פרוסת לימון לקישוט
 

kaya11

New member
שאלה

אם אני אסחט ואקפיא אני אוכל להתמש במיץ הקפוא לטקילה?
 

terroir

New member
אורז בר עם מנגו

חומרים: 200 גרם אורז בר 20 גרם ג'ינג'ר טרי מנגו - המתכון אומר "1" אבל הוא מתכוון לאלו מהזן הגדול 50 גרם חמאה מלח ופלפל שחור (טחון טרי כמובן) ההכנה: מקלפים ופורסים את הג'ינג'ר לגלגלים דקיקים. מחממים 20 גרם חמאה במחבת, מוסיפים את פרוסות הג'ינגר ומערבבים היטב. מוסיפים למחבת את האורז, מחממים אותו מעט בשומן, ואז יוצקים פנימה מים. ממליחים ומבשלים על סף הרתיחה כ-45 דקות. מוסיפים מים במשך הבישול, לפי הצורך. בתום הבישול מסננים את האורז מהנוזלים. קולפים את המנגו וחותכים לפיסות קטנות. מחממים את יתרת החמאה ל-beurre noisette במחבת, ומטגנים בה את חתיכות המנגו. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים יחדיו בעדינות. כמה שרימפסים מוקפצים בחמאה ליד - וזהו.
 

ענת סלע

New member
סלו מנגו. משתלב נפלא עם

דגים ופירות ים מעושנים. 100 גר' שיפונד כרוב לבן 50 גר' גזר ג'וליין 200 גר' מנגו ג'וליין 100 גר' כרוב אדום שיפונד 100 גר' בצל אדום ג'וליין כף מיונז ביתי כף ג'ינג'ר ג'וליין 3 כפות מיץ ליים 2 כפות שמן זית כף שום כתוש מלח ופלפל מערבבים ליים ומיונז. מוסיפים שמן זית, ג'ינג'ר ושום ומניחים בצד לחצי שעה. מערבבים את שאר המרכיבים. יוצקים את הרוטב. מתבלים במלח ופלפל.
 

ענת סלע

New member
רוטב מנגו

250 מ"ל חומץ תפוחים חצי כפית פלפל שחור גרוס 250 מ"ל שמנת מתוקה 250 מ"ל מנגו טחון כף שאלוט קצוץ עלים מארבעה גבעולי בזיליקום 500 גר' חמאה מצמצמים חומץ+שאלוטס+פלפל+בזיל, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים לשליש. מוסיפים חמאה חתוכה קוביות ולבסוף מוסיפים את המנגו הטחון.
 
למעלה