5 שבועות חלפו

5 שבועות חלפו

היום הייתי אמורה להיות בשבוע 18.
היום הייתי אמורה להיות בשבוע 38.
היום הייתי אמורה להיות כ-5 חודשים אחרי לידה, אמא ל-2.
היום הייתי אמורה להיות אמא ל-2.
היום הייתי אמורה להיות אמא ל-2 ילדות.
כל כך הרבה הריונות וכל כך הרבה ריקנות.
כל כך הרבה הריונות ואני עדיין כאן.

היום התחילה הוסת שאחרי ההפלה האחרונה. 5 שבועות עברו, נצח נצחים שנמשך כל כך מעט זמן.
ואני עדיין לא יודעת לאן פניי מועדות.

אליסקה

New member

צר לי מאוד.
לפני כמה ימים חיטטתי בהודעות עבר שלי בפורום, ומצאתי שיר עצוב של דליה רביקוביץ ששיתפתי פה פעם, "אמא מתהלכת" (כאן), ומה שכתבת הזכיר לי.
עברת הרבה, הרבה מאוד, ולמרות הכל אל תכעסי עליי אם אכתוב לך שהייתי שמחה מאוד לראות אותך לא מוותרת ומשלימה את ההריון המיוחל כל עוד את יכולה. הכרנו קצת במפגש ההוא אצל גל, ואני כמובן עוקבת מאז, ונשמע לי שזה בנפשך. סליחה מראש אם הגזמתי, התכוונתי לחזק.

תודה

וממש לא כועסת. אני חושבת שאני מבינה למה את כותבת את מה שאת כותבת, אחרי שאת קוראת אותי כל השנים הללו.

אני עדיין לא יודעת מה דעתו של בעלי, וביני לבין עצמי אני משנה דעה כל כמה שעות.
רגע אחד מתכננת את ההריון הבא, רגע אח"כ חושבת שעברתי מספיק.
זה אכן בנפשי. לכל הכיוונים בו זמנית.

shira3121

New member

צר לי כל כך שאף אחת מהאפשרויות האלו לא התממשה , שולחת לך המון המון חיבוקים

מתמטיקה של אובדן

5 שבועות מחזור ראשון 7 הריונות ילדה אחת אמורות להיות 2 שבוע 18 או 38 או 5 חודשים אחרי לידה וחוסר ידיעה מרחפת מעל הכל. את לא יודעת בשבילך אם להמשיך או לעצור ואני בוודאי שאיני יכולה לדעת בשבילך. הזמן יגלה לך את התשובה. אפשר להגיע ליותר משבעה הריונות עם ילדה אחת. אפשר לסיים בידיים מלאות. אפשר להתפנות למהלך עמוק, פיזי ורגשי, של החלמה, עיבוד, עיכול והשלמה. וכמובן אפשר לעמוד במקום, להשתהות, להמתין. התשובות בתוכך והן יבואו אלייך. בינתיים לא לדעת זו האפשרות היחידה. שולחת חיבוק חם וגדול. על מה שהיה. על מה שיש ומה שאין כרגע.

שירהד1

Member
מנהל
ממש קשה

התמודדות מורכבת, החלטות מורכבות.
כל כך חבל שאיננו יכולים לחזות את העתיד, ולפי זה לקבל את ההחלטות שלנו.
אני מקווה שתצליחו, איכשהו, לקבל החלטה לגבי העתיד הקרוב.
האם יש איזשהו גורם רפואי עליו את סומכת, כמו הרופא שלך, שיכול לחוות דעת רפואית ושאיתו ניתן להתייעץ?
כלומר- ברור שההחלטות הן שלך ושל בן זוגך, אבל בכל זאת- חשבתי להציע התייעצות מקצועית רפואית.
לי, לדוגמא, נאמר מפורשות שמדובר על רולטה ורבים הסיכונים להפלה נוספת, ושאין לרפואה ממש מה להציע, ולמרות כל זאת- בחרתי להמשיך.
אצלך זה מקרה שונה, עם פרמטרים שונים. אני לא יודעת מה פגישת יעוץ תועיל או תוסיף, אך אולי תיתן לך איזשהו כיוון ותסייע בקבלת ההחלטות.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

כ"כ כואב

אןי לי מילים לנחם מלבד תהיי חזקה (אני יודעת שזה לא מנחם, לפחות לא אותי אבל אולי אותך כן?)
אני אתמול נכנסתי לאתר של הקופ"ח להוציא תוצאות של בדיקות והיה רשום לי בגדול ברוך הבא לשבוע 15 של ההריון. הרופא שכח לעדכן לי את תיק ההריון באתר ומבחינתם אני עדיין בהריון
בהפלה הקודמת עדכנו מיידי והפעם... שכחו
זה כ"כ צבט...
אם ההפלה הראשונה לא הייתה מתרחשת הייתי אמורה להיות עכשיו בתחילת תשיעי. כל המחשבות האלה מחרפנות ולכן אני כ"כ מבינה אותך
מחזיקה לך ולכולנו אצבעות להריון תקין בריא וקל בהקדם ושיסתיים בידיים מלאות ומאושרות

פנלאופה

New member
הלב שלי איתך

מרעישה היקרה, אני חשה עד לכאן את הכאב והאכזבה והריקנות והתמיהה הגדולה מה מכאן, לאן הלאה.
אנחנו בכלל לא מכירות אבל כבר פיתחתי כלפייך רגשות של הזדהות וקרבה, אני גם משוכנעת שהם מוצדקים, מבוססים לא רק על החוויה הקשה אלא גם על נועם הליכותייך ואופייך האצילי. רוצה בשמחתך ובאושרך, וכל כך מקווה שזאת וגם זה עוד יבואו, ובמהרה בימינו.

למעלה