5 שקלים לשעה: אפליית נשים ערביות בעבודה

5 שקלים לשעה: אפליית נשים ערביות בעבודה [URL]http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=36985&msgid=54662486[/URL]

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4508544,00.html[/URL]

מחקר ראשון מסוגו חושף הפרות זכויות נשים ערביות המועסקות במגזר הפרטי בחברה הערבית: 88% לא מקבלות שכר מינימום, כאשר 60% מקבלות 15 שקל לשעה, 85% לא מקבלות דמי הבראה ול-92% לא הופרשו כספים לפנסיה. עורכות המחקר: "מעמדה של האישה הפלסטינית בשוק העבודה, זהה למעמדה הנחות שנובע מאי-השוויון על רקע מגדרי בחברה הערבית"

חסן שעלאן

זכויות הנשים הערביות-הישראליות העובדות במגזר הפרטי בחברה הערבית מופרות באופן בוטה: 88% לא מקבלות שכר מינימום, כאשר השכר הנמוך ביותר עומד על סך של 5 שקלים לשעה והגבוה ביותר על המינימום. 60% מקבלות 15 שקל לשעה - כלומר פחות מ-65% משכר המינימום. תמונה עגומה זו נחשפה במסיבת עיתונאים שערך היום (ג')ארגון כיאן הפמניסטי בנצרת.

הנתונים הללו נאספו במחקר ראשון מסוגו שערך הארגון, בנושא הפרת זכויותיהן של נשים ערביות העובדות אצל מעסיקים פרטיים בחברה הערבית. עוד עלה מהנתונים, כי 80% מהנשים לא קיבלו תלוש שכר או קבלו תלוש פיקטיבי, 85% לא קיבלו דמי הבראה ו-92% לא קיבלו דמי פנסיה.

בארגון מסבירים כי הצורך במחקר עלה בעקבות פניות רבות שהתקבלו במחלקה המשפטית מעובדות, שדיווחו על הפרות בסיסיות בתנאי ההעסקה. הוא מתייחס רק למעסיקים פרטיים מהמגזר הערבי, אף שמרבית הנשים הערביות (כ-60%), מועסקות במגזר הציבורי, בין היתר בענפים מנהל ציבורי, חינוך, שירותי בריאות, רווחה וסעד ושירותים קהילתיים.

המגזר העסקי מעסיק כ-40% מהנשים העובדות במגזר. על פי המחקר, העבודה במגזר הציבורי לא נטולת הפרות והפליה אך היא יותר מסודרת, בעוד שההפרות העיקרית והכי בוטה היא במגזר העסקי. כך מעיד למשל הפערים בממוצע השכר של הנשים: בעוד שבמגזר הציבורי עומד ממוצע השכר על סך של כ-5,100, במגזר העסקי הוא עומד על כ-3,700 - פער של כ- 30%.



המטרה: מלחמה בניצול
 

ridnik

New member
הנשים הערביות חייבות לקחת יוזמה יש פה שילוב בעייתי של מסורת, שמרנות, אפליה וחששות מסוימת מצד האוכלוסייה האחרת, וגם חוסר ביטחון. בעיקר כלפי המסורתיות והדתיות שבנשים.

בטווח הארוך בוודאי שצריך להשקיע יותר בנגישות להשכלה, הכשרות מקצועיות, ליידע את הערביות על הזכויות שלהן - אבל יש דברים שאפשר לעשות מיד.
לפחות כלפי הערביות שגרות באזור המרכז - טייבה, ג'לגוליה, כפר קאסם, קלנסוואה, טירה, אין שום סיבה שתהיה אפילו ערבייה אחת מובטלת.
יש מחסור אדיר במגזר היהודי במקצועות שאפשר לאייש תוך דקה שלא דורשים הכשרה ויש בהן התפרנסות יפה - שמרטפות, בישול, ניקיון. רשימת ההמתנה לבשלניות בתל אביב יותר ארוכה מלמסעדה הכי מבוקשת באירופה. הערביות יכולות להציע מחירים תחרותיים (בטח אם עושקים אותם כפי שאתה מתאר) ולשפר את מצבן בלי היתר.
צריך מספר אנשים במגזר או מחוצה לו שירימו את הכפפה, יהיו המתווכים ויעשו שינוי אדיר.
 
אני מסכימה איתך הרצון חייב לבוא מהנשים אבל תאר לך סביבה דלת אמצעים אין תחבורה ציבורית זמינה עוני קשה לפרוץ מנקודת מוצא כזו .
אני מאמינה שאם הדגש יהיה מספיק חזק על השכלה גבוהה אז הדרך תהיה הרבה יותר סלולה הבעיה שלרוב יש לאשה יעוד מסוים עד גיל מסוים היא חייבת להיות נשואה אחרת אוי ואבוי וכמובן להביא ילדים לעולם ובין לבין רוב הנשים מעדיפות או נאלצות לשבת בבית בעל כורחן או מרצונן לפעמים זה לא כזה משנה כי המציאות דוחפת אותך לזה .
 
למעלה