5.1 remasters

• פותח הנושא toao
  • פורסם בתאריך

toao

New member
5.1 remasters

שלום רב, לא מזמן ביקרתי בחנות דיסקים (אסור לשים לי אותן בדר ממקם למקום, זה מסיח את הכסף מהארנק
) וכשעברתי על איזושהי להקה באות P, במקרה לכדה לי את העין עטיפה שדמתה של זו של הדארק סייד, רק שהיא הייתה כחולה והרבה פחות יפה (לטעמי). עד מהרה הסתבר לו שזו גרסת ה- 5.1 של דארק-סייד, שמן הסתם רכשתי אותה בו במקום ויצרתי חור אפל לא פחות בכיס שלי (או לפחות הגדלתי אותו), שהרגשתי שלם איתו רק כשחזרתי הביתה והודתי למי שהמציא את מערכת הקולנוע הביתית. ידעתי שאמורה להיות גרסא שכזו, רק שמעולם לא יצא לי לשמוע אותה בעבר, אבל זה הוביל אותי לשאלות הבאות - האם אלבומים נוספיפ של פ"פ יצאו בגרסא שמתאימה ל- 5.1? ועד כמה הרי-מאסטר הללו שווים זאת? אני אודה לכל מי שיוכל לענות, ולומר לי היכן ניתן להשיג אותם.

לגבי החלק הראשון של שאלתך

למיטב ידיעתי עד עתה רק DSOTM יצא בגרסה כזו. יש כוונה להוציא בהמשך השנה גם את WYWH בגרסה דומה. למיטב הבנתי, הלהקה מאוד התלהבה מטכניקת ה-SACD ומעוניינת להוציא את כל הקטלוג שלהם בגרסאות כאלו, מותאמות ל-5.1. לגבי השאלה אם זה שווה את זה: לא שמעתי בעצמי (וגם על השמיעה שלי אי אפשר לסמוך), אבל כמה מחברי הפורום היללו את זה. האם יש מישהם שיוכלו להאיר עינינו בנושא?

Shakty

New member
כתבתי גם על DTSOM וגם על SACD

בפורום בעבר הנה לינק 1 והנה לינק 2 יצא בסמוך לשחרור האלבום ב72 (אולי ציף תתקן אותי בתאריך) מיקס קוואדרופוני של DSOTM שנחשב בעיני רבים למיקס האולטימטיבי של האלבום. קוואדרופוני הייה ניסיון של חברות המוסיקה והאודיו להריחב את השמיעה למבר למה שאנחנו מכירים כסטריאו - כלומר לא הפרדה של שני ערוצים אלה הפרדה של 4 (קוואדרו) ערוצים, היה צריך בשביל זה מגבר קוואדרו מיוחד וארבעה רמקולים אחד בכל פינה של החדר. הציבור לא התלהב בלשון המעטה ומעט מאוד מערכות כאלו נמכרו ומעט מאוד אלבומים יצאו במיקס קוואדרו. לא ידוע לי אם המיקס הזה יצא בדיסק, את התרשמותי מגרסת ה SACD תוכל לקרוא בלינקים שנתתי.

למעלה