50 גוונים של התלבטות: איזה מתנות נותנים ללקוחות לפסח?

תמיש10

New member
50 גוונים של התלבטות: איזה מתנות נותנים ללקוחות לפסח?

אז... חברה שלי היא בעלת עסק קטן בתחום העיצוב הגרפי, ומאחר והיא יודעת שאני חובבת מתנות (לתת, לקבל, לתת רעיונות), היא איתגרה אותי: מה לתת ללקוחות לפסח? יש לה 10 לקוחות משלמים כרגע והתקציב שלה, כמו שאתם מנחשים, לא בשמים. נדמה לכם שזה פשוט? רגע - הסיפור מסתבך. אם במשרד אחד היא עובדת מול כמה אנשי קשר, האם עליה לתת מתנות לאחד מהם או לכולם? האם לכולם נותנים את אותו השי לחג? ושאלות אחרונות חביבות: האם יש לתת שי לחג גם לספקים? ומה על לקוחות עבר שהיא רוצה ביקרם? בקיצור, הבנתם את הרעיון.

בהתחלה חשבתי שזה קל. הצעתי לה לשלוח בקבוק יין עם תווית שהיא תעצב לכל אחד מהלקוחות (רק לביג צ׳יף בכל משרד, לא לכל אנשי הקשר), ולהרים טלפונים ללקוחות עבר ולספקים - אבל אז היא הסבירה לי שהרבה פעמים היא עובדת בצמידות מול שני גורמים באותו משרד, שיש לקוחות עבר ששווה לה מאוד לשמור על קשר חם איתם... שאין לה זמן לנשום (אז מתי היא תקנה את היין, תעצב, תדביק, תשלח - ויותר מזה, מתי היא תחלק את המתנות?) בקיצור, הסתבכתי.

יש לכם רעיונות? יש לכם עצות מניסיון עבר?

paretomc

New member
עקרונות לקבלת החלטה

1. קשר חם/אמיץ = יחס אישי.
יחס אישי בא לידי ביטוי במשהו מיוחד ולא סטנדרטי, לא יציאה ידי חובה ולא כסף.
2. את הקשר מקיימים עם אנשי קשר
מקבלי החלטות ויוזמי הזמנות הם החשובים, ולא מוסדות, חברות, מנכ"לים וכו'.
עדיף מזכירה/מנהלת רכש שיוזמת הזמנות חדשות מאשר מתנה למנכ"ל או ל"ארגון".
3. ABC -
לא כל איש קשר שווה כמו אחיו. אחד שנותן הרבה עבודה צריך לקבל יחס סופר חם ואישי כולל טלפון. אחד שרק רוצים לתזכר - מספיק לשלוח מתנה קטנה ומעוצבת יפה. אחד ששולחים אליו למרות שאין הרבה צ'אנס - כרטיס מעוצב מספיק.
4. אם אין הרבה זמן ותקציב - להשקיע ב 20 אנשי קשר החשובים ביותר.
&nbsp

תמיש10

New member
תודה על התשובה המפורטת :)

יש לך רעיונות ספציפיים אולי למתנה שנראית מכובדת שלא תכביד על הכיס?

רעיון למתנה לחג

אני יכול לומר לך שרוב המעצבים הגרפיים שאני מכיר נותנים לחג מתנה פשוטה שימושית שנשארת הרבה זמן וכמובן עם העשייה שלהם.
הכיוונים הם:
הגדה מעוצבת לפסח ( אבל מושקעת כזו לא סתם שזורקים אחרי)- תחשבו- זה נשאר לדורות במשפחה אם זה מושקע כמובן.
אלבומון כרטיסי ביקור מעוצב עם חתימה אישית - קצת נדוש אבל עושה את העבודה
נוי משרדי - מכל זוג שהוא אך עם נגיעה עיצובית אישית ( שעון, עציץ,מסכרת תמונה,מובייל )
&nbsp
מקווה שסייעת

Hadas Yemini

New member
מתנות

הייתה לי התלבטות כמו של חברתך והזמנתי פשוט מהאתר קרייזי בלון. יש שם כל מיני מתנות ממש מגניבות לעובדים וככה לקידום העסק ומכירות על הדרך.
מקסימום את לא חייבת להזמין אבל אפשר לקבל השראה מהמוצרים
מצרפת לך קישור מקווה שזה יעזור.
קרייזי בלון
שיהיה חג שמח וכשר!

למעלה