500 גרם כבד פטם

צוצונת

New member
שילוב ממולץ כבד מטוגן ופירה

2-3 בצלים קצוצים גס כבד עוף לטגן את הבצלים עד להזהבה להוסיף את הכבדים לחתוך כל כבד לשניים או לקוביות לתבל במלח פלפל ופפריקה מתוקה לטגן היטב כשמשחים להכין רוטב מאבקת מרק פטריות ומים פושרים לשפוך על הכבד לערבב עד שמסמיך. הולך נהדר עם פירה שמוסיפים לו בצל קצוץ ואצלנו גם קוביית חמאה וחלב. (אל תגלו לרב...)
 

effyba

New member
אני חושבת שאם הילדים אוהבים כבד

הם יאהבו כבד בתוך בצק עלים מן מקלעת כזו. יש לי פה מתכון שאת יכולה בהחלט לגרוע ממנו מוצרים שילדים לא יאהבו. את יכולה לוותר על הפטריות והחומץ ולהכין באופן הרבה יותר פשוט. המקלעת למעשה היא בצק עלים אותו מילאתי בתבשיל כבד הר"ב:את הכבד קצצתי בסכין למירקם קצוץ קטן. מתכון: כבד עוף ברוטב קלבדוס רכיבים: למנה או שתיים: מרגרינה בטעם חמאה 2 כפות שמן 1/4 בצל גדול קצוץ 6 כבדי עוף 1/2 תפ"ע חתוך לקוביות 5 פטריות שמפיניון שלמות 3 כפות תרכיז תפוחים (כמו סיידר הגליל) 2 כפות חומץ תפוחים 2 כפות קלבדוס 1/2 כוס יין אדום מעט ציפורן מעט מלח ופלפל אופן הכנה: ממיסים שמן ומרגרינה, מטגנים הבצל והכבדים. מוסיפים התפוח והפטריות ומטגנים 7 דקות נוספות מוסיפים תרכיז, חומץ וקלבדוס,מערבביםומוסיפים את היין האדום. מתבלים בצפורן, מלח ופלפל ומאדים קלות את הרוטב. מגישים עם חלה מתוקה - או בתוך מקלעת בצק עלים לאחר קיצוץ קטן קטן
 
יו איזה חמודה ,

קודם כל תודה, ממש תודה , ואכן אנסה את המתכון שלך לארוחה עם האחים שלי אבל האמת...שמה שבעצם חיפשתי זה איזשהו רעיון "לבלבל את האויב" עם הטעם של הכבד - ז"א משהו שיכיל כבד אבל שהטעם יהיה מוסווה...:)))
 

קישלורן

New member
אולי כבד קצוץ ?

כמה כבר אפשר להסוות את הטעם הזה ? למזלי הבת שלי אוכלת את המנה שלה ופוזלת גם למנה שלי . . .
 

קישלורן

New member
גם אני חותכת את הכבד לקוביות

ככה אני לא צריכה לדאוג אם זה מטוגן מספיק או עדיין נא.
 
../images/Emo140.gif../images/Emo51.gif

אני עשיתי פעם בקונכיות בצק עלים עם ים בצל ורוטב פטריות. יצא משגע!!! הפתעתי את עצמי
 
למעלה